×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-04
Domnīcu ciklā “S!nerģija” diskutē par pašvaldībai piederošo telpu optimālu izmantošanu Inčukalnā

28. novembrī Inčukalna atjaunotajā vecajā pasta ēkā, norisinājās domnīca “S!nerģija”. Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa aicināja Inčukalna pagasta iedzīvotājus uz tikšanos, lai diskutētu par vairāku pašvaldībai piederošo telpu izmantošanas iespējām un vajadzībām, tostarp pašvaldības telpām Atmodas ielā 6 k–3, Inčukalna Medību pili un invalīdu biedrībai nodoto ēkas daļu Plānupes ielā 15–2.

Diskusiju sākumā Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa izstāstīja, ka  ēkas daļa ar adresi Plānupes iela 15–2 šobrīd ir tukša un sagatavota ziemas sezonai. Līdz šim ēkā atradās Inčukalna invalīdu biedrība, taču tā ir nolēmusi savu darbību beigt. Klātesošie bija vienisprātis, ka šīs telpas var atsavināt, un iegūto finansējumu novirzīt citu telpu uzlabošanai.

Tāpat tika apskatītas arī telpu funkcionalitātes iespējas Atmodas ielā 6 k–3. Sarunās par šīs ēkas telpu pilnvērtīgu izmantošanu izskanēja vairāki viedokļi. Iedzīvotāji atbalstīja pašvaldības policijas darba telpu iekārtošanu līdzšinējās Valsts policijas telpās. Otrā telpu grupā tika nolemts izveidot vietu, kur darboties Inčukalna senioriem, tai skaitā pārbūvēt sanitāro mezglu, izveidojot jaunu dušas un tualetes telpu, ievietojot veļasmašīnu, kas bez maksas būtu pieejama sociāli maznodrošinātajiem iedzīvotājiem. Tika akceptēta ideja uz vienu no brīvajām telpām pārcelt stelles, kas līdz šim atradās Plānupes ielā 15.

Tikšanās laikā iedzīvotāji izteica idejas arī par citām telpām un teritorijām, kuras varētu izmantot dažādu mērķgrupu vajadzībām. Tika diskutēts par saimniecības ēku, kas atrodas Atmodas ielas 6 ēkas pagalmā. Šī ēka gan nav tik labā stāvoklī, lai to uzreiz varētu izmantot, jo primāri ir jāsaved kārtībā ēkas jumts, bet to saremontējot rastos papildus telpas, kuras noteikti labprāt izmantotu gan jaunieši, gan radošās kopienas, uzsākot veidot kvartālu, kurā notiktu dažādas radošās aktivitātes, piemēram, šūšanas vai citu amatu darbnīcas, kas būtu pieejamas jebkuram iedzīvotājam paša izmantošanai. Tā būtu vieta, kur jaunieši varētu pavadīt laiku starp skolas un interešu izglītības nodarbībām.

Turpinājumā Siguldas novada pašvaldības vides attīstības plānotāja Zane Gatere iepazīstināja ar idejām un piemēriem, kas varētu noderēt, plānojot Inčukalna Medību pils nākotni. Īpašumā esošās ēkas un teritorija šobrīd netiek izmantotas. Saskaņā ar nosacījumiem, ar kādiem īpašums no valsts nonāca pašvaldības īpašumā, to nav iespējams nodot atsavināšanai, tāpēc ir plānots nākošā gada janvārī rīkot ilgtermiņa nomas izsoli, izsoles uzvarētājam to nododot uz 30 turpmākajiem gadiem.  Iedzīvotāji norādīja nepieciešamību nodefinēt nomas noteikumus tā, lai arhitektoniski izteiksmīgā Medību pils ēka saglabātu gan izcilo interjeru, gan arhitektonisko veidolu, gan īpašo senatnes elpu, kas tajā jūtama, kā arī būtiski – jānodrošina, lai tā ar zināmu regularitāti būtu pieejama apskatei. Tāpat svarīgi, lai pati teritorija netiktu pilnībā noslēgta. Iedzīvotāji piekrita, ka ēkai ir nepieciešams saimnieks, lai tā neietu bojā un saglabātos nākošajām paaudzēm.

Nākamā domnīca “S!nerģija” norisināsies 12. decembrī plkst. 18.00 Lēdurgas Kultūras namā, kurā diskutēs par Lēdurgas ielu nosaukumiem.


© www.sigulda.lv


Pasākumi