×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-04
Izbaudiet adventes laiku radošajā Siguldas Pils kvartālā

Radošais Siguldas Pils kvartāls adventes laikā, no 3. līdz 23. decembrim, aicina izbaudīt īpašu aktivitāšu programmu – tirdziņu, meistarklases un programmu bērniem – “Pasaku pils” grāmatu lasījumus Siguldas Jaunajā pilī, kā arī izjādes ar poniju.

Līdz ar Pirmo adventi Siguldas Pils kvartālā sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Aizvadītajā svētdienā, 3. decembrī, notika radošās darbnīcas un meistarklases, izjādes ar poniju un pirmā “Pasaku pils” pēcpusdiena ar grāmatu lasījumiem Siguldas Jaunajā pilī. Bērniem bija iespēja piedzīvot aizraujošas pasakas, stāstus un rotaļas. Katrā grāmatu pēcpusdienā ar lasījumiem piedalīsies kāds atpazīstams novadnieks. Pirmajā adventē bērniem grāmatu priekšā lasīja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Radošās darbnīcas un meistarklases
Šī gada aicinājums novadniekiem sadarbībā ar Siguldas Pils kvartāla radošajiem uzņēmējiem un amata meistariem – pagatavot unikālas dāvanas darbnīcās un meistarklasēs, kas noritēs jau no 29. novembra. Tā ir iespēja sev mīļajiem pasniegt neatkārtojamas, rokām gatavotas dāvanas, ko varēsiet pagatavot kopā ar pils kvartāla radošajiem uzņēmējiem, māksliniekiem un amata meistariem. Svētku laikā pavisam būs pieejamas 10 meistarklases. Sarkanajā muižas ēkā notiks “La Fête picnic” Adventes vainagu meistarklases, zīmola “Cloudberry” atmiņu albumu veidošanas meistarklase, “PienaLote” studijā notiks tekstila izstrādājumu apgleznošanas meistarklase.

Staļļa ēkā amatnieki aicina “Baltu Rotas”, Ādas, Keramikas un Spieķu darbnīcas ar meistarklasēm, kas piemērotas gan individuāli, gan grupās. Dārznieka mājā māksliniece Kristīne Kligina piedāvās miniatūru glezniņu un kartīšu meistarklasi.

Savukārt “Sajūtu Dimanti” un fotogrāfe Santa Atvase aicina uz Ziemassvētku fotosesijām visai ģimenei. Adventes laikā būs atvērtas un pieejamas arī citas radošās darbnīcas, tajā skaitā papīrmākslas darbnīca “Viktora vēstules”, Tijas Špacas un “Aromabreathe” darbnīca. Agneses Grīnbergas darbnīcā būs iespējams iegādāties Ziemassvētku kartiņas, kā arī dāvanu papīru, kurā iesaiņot savu īpašo svētku dāvanu.

Meistarklases un fotosesijas ar iepriekšēju pierakstu un par samaksu. Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē www.tourism.sigulda.lv.

“Radīts S!guldā” tirdziņš
Decembra nedēļas nogalēs, 8., 9., 10., 16., 17., 22., un 23. decembrī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 Siguldas Pils kvartālā norisināsies “Radīts S!guldā” tirdziņš, kurā apmeklētāji varēs sarūpēt dažādas dāvanas sev tuvajiem, piedāvajot “Spiiid Botanics” dekoratīvās lampas, Pullēnu dravas un “Greenvalley” medu (iespējams piedalīties meistarklasē “Izdekorē savu medus burciņu”, pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25390680), kā arī sociālā uzņēmuma “Visi Var” radīto produkciju. Sestdien, 23. decembrī, uztura speciāliste Dace Meija pastāstīs par veselīgu uzturu, kā arī būs iespēja iegādāties dažādus produktus veselības veicināšanai. Sadarbībā ar “Skaisto Dārzu darbnīca” būs iespēja iegādāties savu īpašo Ziemassvētku eglīti, kā arī uzzināt, kā eglīti saglabāt pārstādīšanai dārzā.

Izjādes ar poniju
3. un 17. decembrī Siguldas Pils kvartālā ciemosies pārstāvji no Inčukalna Jauno jātnieku skolas, kas līdzi atvedīs ponijus, nodrošinot izjādes bērniem. Pils kvartāla apmeklētāji aicināti ņemt līdzi burkānus, ar ko pacienāt ponijus.

Izjādes ar poniju maksā: ģimene ar vienu bērnu – 5 eiro par izjādi; ģimene ar diviem bērniem – 4 eiro par izjādi vienu bērnam; ģimene ar trim un vairāk bērniem – 3 eiro par izjādi vienam bērnam.

“Pasaku pils”
Ģimenes ar bērniem tiek aicināti piedalīties “Pasaku pils” pēcpusdienās ar grāmatu lasījumiem Siguldas Jaunajā pilī, kur bērniem būs iespēja piedzīvot aizraujošas pasakas, stāstus un rotaļas. Šis pasākums ir īpaši domāts bērniem, ļaujot iegrimt pasaku valstībā un izbaudīt grāmatu priekšā lasīšanas burvību. Pasaku pils pēcpusdienas notiks 3., 9., 10., 16., 17. decembrī Siguldas Jaunajā pilī plkst. 16.00 un katrā grāmatu pēcpusdienā ar lasījumiem piedalīsies kāds atpazīstams novadnieks:

  • 9. decembrī Agris Daņiļēvičs – deju skolotājs, horeogrāfs, deju skolas “Dzirnas” izveidotājs un vadītājs;
  • 10. decembrī Jolanta Bodniece – Inčukalna bibliotēkas vadītāja;
  • 16. decembrī Līga Rostoka – Lēdurgas un Atmodas bibliotēkas vadītāja;
  • 17. decembrī Kristīne Jonīte-Jurkēviča – Mālpils Brīvprātīgo kustības “Mālpils iedvesmo” vadītāja.
  • Pasākums – bez maksas.

 

Foto: Edgars Semanis

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi