×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-07
Pašvaldības policija aicina autovadītājus ievērot labu braukšanas praksi arī ziemā

Siguldas novada Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību savai un līdzcilvēku drošībai uz ceļiem, braukšanas kultūrai un cieņpilnai attieksmei vienam pret otru, atgādinot, ka uz publiskajiem koplietošanas ceļiem un stāvlaukumiem transportlīdzekli apzinātā sānslīdē vadīt ir aizliegts.

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus apzināties agresīvas transportlīdzekļa vadīšanas pārkāpuma nopietnību un soda bardzību, jo par agresīvu braukšanu apzinātā sānslīdē uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme (stāvlaukumi, laukumi, pagalmi u.tml.) Ceļu satiksmes likums paredz naudas sodu no četrpadsmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām (viena naudas vienība ir 5 eiro, tātad no 70 līdz 280 eiro), kā arī sešus pārkāpumu uzskaites soda punktus. Par pārkāpumiem iedzīvotāji aicināti ziņot Siguldas novada Pašvaldības policijai, zvanot uz diennakts tālruni 26160288 vai nosūtot fiksētos faktus par transportlīdzekļa vadīšanu apzinātā sānslīdē (ar identificējumu transportlīdzekli un tā valsts reģistrācijas numuru) uz e-pasta adresi policija@sigulda.lv. Iedzīvotāji var sazināties ar Pašvaldības policiju arī Siguldas mobilajā lietotnē, sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”.

Prasme vadīt transportlīdzekli ekstremālās situācijās ir svarīga un nereti arī izšķiroša, lai novērstu ceļu satiksmes negadījumu. Lai uzlabotu savas braukšanas prasmes ziemas sezonā, autovadītājiem ir iespēja izmantot “Ceļu satiksmes drošības direkcijas” bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas vai savas prasmes uzlabot un attīstīt slēgta tipa poligonos profesionālu treneru vadībā. “Ceļu satiksmes drošības direkcija” jau šobrīd ir izsludinājusi pirmās bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Rīgā un Rēzeknē. Drīzumā bezmaksas konsultācijas plānotas arī Siguldas novadā; aicinām sekot līdzi informācijai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi