×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-08
Siguldā pieredzes apmaiņā par mobilās lietotnes risinājumiem viesojās Kuldīgas novada pašvaldība

Kamēr Siguldas novada mobilā lietotne jau sesto gadu ir ērts un draudzīgs veids iedzīvotājiem un viesiem, kā būt informētam par  notiekošo Siguldā un Siguldas novadā, citas Latvijas pašvaldības vēl lūko pēc šāda risinājuma. Viena no tām ir Kuldīgas novada pašvaldības dome, kura pieredzes apmaiņā viesojās Siguldā.

Kuldīgas novada pašvaldības priekšsēdētāju Inesi Astaševsku, priekšsēdētājas vietnieku Arti Robertus, izpilddirektores vietas izpildītāju Agnesi Buku, pašvaldības deputātu un Digitālo inovāciju centra vadītāju Arti Gustovski pieredzes apmaiņas vizītē uzņēma Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais kopā ar kolēģiem – digitālās komunikācijas vadītāju Madaru Liepiņu, Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāju Reini Plešaunieku, IT projektu vadītāju Aleksandru Tolpiginu, Siguldas novada Attīstītas aģentūras Attīstības projektu un uzņēmējdarbības nodaļas vadītāju Kristīni Zaķi, Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra direktoru Edgaru Bajarunu un Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāju Zani Leimani. 

“Patīkami, ka pašvaldībās ir tik atvērti kolēģi, kas gatavi gan dalīties pieredzē, gan uzklausīt to no citiem. Tāpēc liels prieks par Kuldīgas novada pašvaldību, kura atbrauca ciemos, lai uzzinātu vairāk par mūsu pieredzi Siguldas novada mobilās lietotnes izveidošanā un pilnveidošanā. Šādas tikšanās vienmēr ir ļoti noderīgas, jo ļauj mums saprast savas stiprās puses, kā arī saredzēt jaunas iespējas,” stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks.

K. Zaļais lielu paldies saka saviem kolēģiem Siguldas novada pašvaldībā par aktīvu iesaisti un konstruktīvu diskusiju. Atskatoties uz līdz šim paveikto saistībā ar Siguldas novada mobilās lietotnes attīstību, pārņem gandarījums par to, ka mobilā lietotne paredz daudzu pašvaldības kolēģu iesaisti, kas ir parādījusi veiksmīgu komandas sadarbību pašvaldībā.

Tikšanās laikā dalījāmies pieredzē par Siguldas novada mobilās lietotnes attīstību sešu gadu garumā – vēlmi arī turpmāk sniegt saviem iedzīvotājiem ātru un efektīvu saziņas un informācijas kanālu. Digitālās tehnoloģijas mainīgajā laikā sekojam jaunākajām tendencēm un turpinām pilnveidot lietotnes funkcionalitāti balstoties uz tās lietotāju pieredzi. Kolēģiem no Kurzemes stāstījām, ko esam izdarījuši jau līdz šim un, kā vēlamies piedāvāt novadniekiem un mūsu viesiem vēl labāku servisu un lietotāja pieredzi, lai vienmēr viss Siguldas novads ir iedzīvotajā kabatā! Ja Siguldas mobilā lietotne vēl nav tavā viedierīcē, tad to bez maksas var lejuplādēt App Store (iOS ierīcēm) un Google Play (Android ierīcēm), ierakstot meklētājā “Sigulda”. 

“Lietotne kopumā ir ilgtermiņa ieguldījums, kas palīdz redzēt “lielo” bildi un ietaupīt un ekonomēt pašvaldības līdzekļus un, līdz ar to visas sabiedrības līdzekļus. Lietotne nav tīmekļa vietne, caur šo var diferencēt pašvaldības pakalpojumus, ņemot vērā iedzīvotāju vajadzības un paradumus. Tā būtu sabiedrības iesaiste un pilnīgākas aptaujas (gan par pašvaldība iedzīvotāju interesēm, domām, vēlmēm un ierosinājumiem, gan par, piemēram, aptauja par Kuldīgas pilsētas svētku optimizēšanu. Lietotnei ir ierosinājumu sadaļa – ātra, divvierzienu komunikācija, kas palīdz jebkuram iedzīvotājam momentā noziņot gan par bedri ielās, gan nolauztu koku un ātri pārskatīt situācijas risinājumu un izpildi,” dažas no vērtīgākajām jauniegūtajām atziņām uzskaita Kuldīgas Digitālo inovāciju centra vadītājs A. Gustovskis.

Viņš novērtē, ka mobilajai lietotnei sadaļas ir sakārtotas ērti, lai iedzīvotāji var vienuviet uzzināt gan par visiem konkrētā dienā notiekošiem pasākumiem, gan aktualitātēm. Viesiem šī vizīte bija noderīga un pārdomu raisoša.Šobrīd tiek apkopota informācija par iespējām un funkcijām, kas nepieciešamas lietotnei Kuldīgas pašvaldībai un apzināts nepieciešamais budžets un budžeta avoti, tajā skaitā Eiropas programmu fondi.

 

© www.sigulda.lv


Pasākumi