×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-08
Sirsnīgā gaisotnē godināti Siguldas novada Zelta pāri

Turpinot vienu no saviļņojošākajām tradīcijām, Siguldas Jaunajā pilī Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa un Dzimtsarakstu nodaļas kolēģi svinīgi uzņēma Siguldas novada pārus, kuri šogad svin Zelta kāzas – laulību pusgadsimta garumā.

Svinīgajā pasākumā katram no sešiem laulātajiem pāriem – Olgai un Vaclavam Vabeļiem, Zinaīdai un Albertam Razumovskiem, Inārai un Agrim Lēģeriem, Ņinai un Aleksandram Isajeviem, Mārītei un Imantam Bušiem un Ilgai un Vladimiram Kavtaskiniem – pasniedza atjaunotās Latvijas Republikas laulību apliecības, kas vēl vairāk apliecina šo saistību stiprumu, mīlestību un abpusēju cieņu.

“Tu esi mans zelts un es esmu Tavs zeltnesis. Tā kā gredzens apvij pirkstu, tik cieši ir savijies mūsu mūžs, kopā nesot gan priekus, gan bēdas. Ilggadējas laulības ir pamatīgs darbs. Lai nodzīvotu kopā tik garu mūžu, visu laiku ir jāieguldās attiecībās,” sveicot Zelta pārus, savā uzrunā teica Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Siguldas novada Zelta pārus aizkustināja godināšanas pasākums Siguldas Jaunajā pilī, raisot spēcīgas emocijas. Vieniem tas bija īpašs brīdis, kurā pēc vairāk nekā piecdesmit gadiem atkal izjusts pirmās tikšanās patīkamais satraukums; otriem – saņemt jaunu laulības apliecību kopā ar mīļoto ļāva justies kā jaunlaulātajiem, apstiprinot laulību solījuma. Kādam pārim šis pasākums bija kā īsts randiņš, tikai šoreiz jau pēc piecdesmit kopā nodzīvotiem gadiem. Laulātie pateicas Siguldas novada pašvaldības komandai par radīto siltumu un mīlestību, ko viņi izjuta visa pasākuma garumā. Šis romantiskais notikums Zelta pāriem atgādināja par visiem kopīgajiem brīžiem un to, cik svarīgi ir saglabāt mīlestību un cieņu savās attiecībās ik dienu.

Stipras un saticīgas ģimenes ir Siguldas novada vērtība. 2023. gada Zelta pāri, kas gredzenus mija 1973. gadā, labprāt atklāj savu satikšanās stāstu un dzīves gudrību. Sakām sirsnīgu paldies Siguldas novada Zelta pāriem. Katrs pāris ir unikāls, un viņu stāsti atspoguļo dažādas veiksmīgu attiecību sastāvdaļas, piemēram, humoru, sapratni, cieņu un kopīgas vērtības.

Mārīte un Imants Buši, laulība reģistrēta 1973. gada 4. augustā Allažu ciema padomē

Mārītes un Imanta attiecības sācies kā joks, kas nu jau ir pārvērties 50 gadu laulības dzīvē. Kā jau tajos laikos, Imantam bija jādodas dienēt armijā. Kāda Mārītes paziņa iedeva viņai Imanta adresi armijā un ieteica uzrakstīt vēstuli, lai puisim interesantāka dzīve. Tā sākās abu sarakste un stāsts, kas pārauga mīlestībā. Starp citu, šīs vēstules Bušu ģimene ir saglabājusi līdz šai dienai.

Atbildot uz jautājumu, kas Mārītei un Imantam ir palīdzējis mīlestībā nodzīvot piecdesmit gadus laulībā, abi atbild – humors. Bušu ģimene nenoliedz, ka attiecībās ir bijuši gan kāpumi, gan kritumi. Tomēr viņu kopīgās vērtības – patiesums, uzticība un atbildība  – ir palīdzējušas pārvarēt visas krīzes. Mārīte un Imants pārliecinājušies, ka ģimenei ir jādarbojas kā komandai, jāatbalsta vienam otru, savstarpēji jāpalīdz. Un, protams, svarīgas ir arī kopīgās intereses. Bušu ģimenei dzīves gaitā ir paticis braukt uz ballēm un izdejoties. Un tā viņi pus pa jokam, pus pa nopietnam joprojām dejo kopā pa šo dzīvi.

Ņina un Aleksandrs Isajevi, laulība reģistrēta 1973. gada 14. septembrī Inčukalna pagasta Dzimtsarakstu nodaļā

Abi mācījās vienā izglītības iestādē, kur Ņina ieguva šuvējas izglītību sieviešu un vīriešu apģērbiem, bet Aleksandrs – elektriķa kvalifikāciju. Tā abi jaunieši arī iepazinās un radās viņu mīlestība. Ņina atceras, ka Aleksandrs bija ļoti iejūtīgs, uzmanīgs un maigs pret viņu. Savukārt Aleksandram patika tas, ka Ņina ir gan enerģiska un saimnieciska, gan arī maiga un rūpīga attiecībās.

Isajevu ģimenes vērtības, kas palīdzējušas veiksmīgai laulības dzīvei līdz Zelta kāzām, ir uzticība, kopīgs darbs, atbildība pret otru cilvēku un kāzās teiktā solījuma turēšana – būt kopā laimē un nelaimē, bagātībā un nabadzībā, veselībā un slimībā. Pa šiem gadiem abi esot saauguši kopā viens ar otru tik ļoti, ka nevar iedomāties, ka varētu būt citādāk.

Ilga un Vladimirs Kavtaskini, laulība reģistrēta 1973. gada 11. augustā Vorkutā

Ilga un Vladimirs iepazinās Gaujā, Inčukalnā. Tas notika kādā ģimeniskā ballītē, kur piedalījās Vladimira brālis un viņa sieva, sievas māsa, kura bija uzaicinājusi līdzi savu kolēģi Ilgu. Pēc liktenīgās ballītes abi kopā devās pastaigās, Ilga izrādīja Vladimiram skaistākās Inčukalna un Gaujas vietas. Iemīlēšanās Ilgai un Vladimiram notika strauji. Ilgu savaldzināja Vladimira intelekts, gudrība, sirsnīgais smaids un kopīgās sarunas. Savukārt Vladimiram patika Ilgas atklātība un sirsnība.

Kavtaskinu ģimenes vērtības ir cieņa vienam pret otru, sapratne, pacietība un kopīga vēlme veidot stabilu un stipru ģimeni. Šobrīd viņi bauda savu dzīvi bez steigas kopā ar saviem mīļajiem.

Ināra un Agris Lēģeri, laulība reģistrēta 1973. gada 18. augustā Siguldas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā

Ināra un Agris iepazinās 1972. gadā, pateicoties saviem radiniekiem. Ināras māsīca Mārīte bija sākusi tikties ar Agra brālēnu Aldi. Kā jau jauniešiem pieņemts, tika rīkotas vairākas mājas viesības, kur Ināra bija atnākusi līdzi savai māsīcai, bet Agris ieradās kopā ar savu brālēnu. Viņiem uzreiz izveidojās saikne, bija viegli veidot sarunu, abiem patika kopā doties dažādos piedzīvojumos. Inārai  iepatikās – Agra izskats, kuplie mati, iznesīgais augums. Savukārt Agrim Inārā patika gan ārējais skaistums, gan rakstura īpašības – mīļums, rūpība un atbalsts. Pēc  gada draudzības abi apprecējās.

Savu ģimenes dzīvi Lēģeri raksturo kā saskanīgu. Abi apgalvo, ka saprotas pat nesarunājoties. Agris saka, ka labāku sievu viņš nevar iedomāties. Savas ģimenes pamatvērtības, kas palīdzējušas laulībā nodzīvot piecdesmit gadus, saskanīgais pāris ietērpj šādos izteicienos: “Mīlestība, kas ir pāri visam. Lēnprātība attiecībās ir vērtība. Grūtībās izturēt un nepadoties. Vienmēr uzticēties un atbalstīt otru.”

Zinaīda un Alberts Razumovski, laulība reģistrēta 1973. gada 16. novembrī Ludzas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā

Zinaīda un Alberts iepazinās 1972. gadā Vangažos kopīgā darbavietā. Alberts bija ievērojis kolektīvā skaisto meiteni Zinaīdu, taču abi nebija pazīstami. Tad Alberts pamanīja, ka darba vietā Zinaīdu sāka apciemot kāds cits puisis. Sev nedaudz par pārsteigumu Alberts izjutis neizskaidrojamu greizsirdību, tad arī sācis pievērst Zinaīdas uzmanību un starp viņiem radās draudzība un simpātijas, kas pārauga mīlestībā.

Razumovsku ģimenes recepte harmoniskai laulībai ir – abiem gribēt būt kopā, jo tas ir divu cilvēku lēmums. Jāīsteno kopīgas idejas, jāatbalsta vienam otru un jādara lietas kopā, kā arī nākotnē jāraugās ar pozitīvu un enerģisku skatu.

Olga un Vaclavs Vabeļi, laulība reģistrēta 1973. gada 24. augustā Aknīstē

Olgas mamma un Vaclava māsa bija draudzenes. Un viņas sarunāja, ka jāiepazīstina abi jaunieši – Vaclavs un Olga. Kad abi iepazinās, viņiem veidojās interesantas sarunas, radās draudzība, kas pārauga mīlestībā. 

Lai izdotos veiksmīga laulība daudzu gadu garumā, Vabeļu ģimene iesaka ieklausīties vienam otrā, skatīties vienā virzienā, uzticēties un cienīt otru, kā arī piekāpties un piedot otram, ja gadījies kāds strīds. Vabeļu ģimene uzskata, ka katra nodzīvotā diena ir kā dāvana. Vabeļi vēl mieru pasaulē un  Latvijai stipru garu, spēcīgu ekonomiku un patriotiskus iedzīvotājus.

Sveicam mūsu novada Zelta pārus!

Foto: Edgars Semanis


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi