×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-11
Sieviešu koris “Teiksma” atgriezies no konkursa ar sudraba diplomu

Pagājušā nedēļas nogalē kultūras centra “Siguldas devons” sieviešu koris “Teiksma” piedalījās Prāgas Adventa un Ziemassvētku koru festivālā.

Kormūzikas festivāls ir vecākais šāda veida festivāls Eiropā – šogad tas notika jau 31. reizi. Festivālā piedalās gan sieviešu un vīru, gan jauktie un bērnu kori, uzstājoties konkursa un papildus programmās. Konkursa programmā startēja 18 kori no Čehijas, Polijas, Norvēģijas un citām valstīm, savukārt “Teiksma” bija vienīgais koris, kas konkursā pārstāvēja Baltijas valstis. Vistālāko ceļu uz festivālu bija mērojis bērnu koris no Dienvidāfrikas.

Uz konkursu ar pašvaldības atbalstu kora dāmas devās, pateicoties mākslinieciskajai vadītājai Maijai Feldmanei un Olgai Jakānei, kas arī ne reizi vien stājas pie diriģenta pults un rada dziesmas savam korim. Lai piedalītos konkursā, katram korim bija jāsagatavo 5 dziesmas. “Teiksmas” dāmas konkursa žūriju izvēlējušās iepriecināt ar skaistākajām latviešu komponistu dziesmām, izpildot gan Ilzes Arnes, gan Raimonda Paula un Aldoņa Kalniņa darbus. Konkursa koncerts notika sestdien, bet pirms tam koris uzstājās Sv. Mārtiņa baznīcā.

Līdz ar citiem koriem arī “Teiksma” bija sagatavojusi pusstundu garu Ziemassvētku dziesmu programmu, iekļaujot tajā gan zināmas un mazāk zināmas Ziemassvētku dziesmas, gan latviešu tautasdziesmas. Gan “Teiksma”, gan citi festivāla dalībnieki ar savām dziesmām uzbūra svētku noskaņu Prāgas vecpilsētas Ziemassvētku tirdziņos, vienojoties arī kopkorī, kurā virkne populārāko Ziemassvētku dziesmu skanēja gan latīņu un angļu, gan katra kora dzimtajā valodā.

Dziesmas ir izskanējušas, Ziemassvētku sajūta pavasarīgi siltajā un saulainajā Prāgā ir izbaudīta, un “Teiksmas” dziedātājas ir atgriezušās mājās, līdzi vedot sudraba diplomu – apliecinājumu tam, ka viņu sniegumu novērtē ne tikai Siguldas novadā, bet arī citviet.

 

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi