×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-12
Aizvadīta šā gada noslēdzošā Uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde

Decembrī aizvadīta ceturtā, šā gada noslēdzošā Siguldas novada Uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde, kurā diskusiju galvenais temats bija investori un investīcijas. Uzņēmēju tikšanās notika Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (turpmāk tekstā – LIAA) Siguldas biznesa inkubatora telpās.

Sēdi atklāja Siguldas novada Attīstības aģentūras Uzņēmējdarbības un attīstības nodaļas vadītāja un Uzņēmēju konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Kristīne Zaķe, iepazīstinot klātesošos ar plānotajām uzņēmējdarbības veicināšanas aktivitātēm 2024. gadā un uzsverot aktīvāku uzņēmēju iesaisti un sadarbību ar pašvaldību.

“Vēlamies padarīt šīs padomes sēdes par tīklošanās pasākumiem, kuros kopā ar Siguldas novada uzņēmējiem pārrunājam svarīgākās aktualitātes. Precīzāk – liekam galvas kopā un strādājam kopā. Nākamajā Uzņēmēju konsultatīvās padomes sēdē turpināsim strādāt pie potenciālo investoru profila,” norāda K. Zaķe.

Savukārt LIAA Investīciju piesaistes nodaļas vadītājs Vilis Zinkevičs iepazīstināja padomi ar galvenajām aktualitātēm un  tendencēm investīciju jomā. Prezentācijas laikā tika uzdots jautājums, ko sagaida potenciālie investori, lai attīstītu savu uzņēmējdarbību konkrētā pašvaldībā. Viens no kritērijiem bija, lai pašvaldības teritorijā būtu pieejamas telpas ražošanai, kā arī svarīga ir labi attīstīta infrastruktūra, būvējot jaunu ražotni. Pasaules pieredze rāda, ka pašvaldības parasti neizvēlas ieguldīt lielus finanšu līdzekļus privātā sektora attīstīšanai, atstājot ēku būvniecību investoru ziņā. Šobrīd, ņemot vērā ekonomisko situāciju pasaulē,  uzņēmēji labprātāk izvēlas telpas īrēt nevis būvēt no jauna. Vispieprasītākās telpas ražošanas uzņēmumiem ir platībā no 3 līdz 5 tūkstošiem kvadrātmetru. Vēsturiski Siguldas novadā nav daudz industriālo telpu priekš uzņēmējiem.

Tikšanās laikā uzņēmēji, pašvaldības un LIAA Siguldas biznesa inkubatora pārstāvji daudz runāja par infrastruktūras objektu būvniecības/pārbūves projektu iespējām un pašvaldības piederošo īpašumu nākotni. Lai veicinātu jaunu investoru piesaisti, pašvaldībai ir jāizvērtē investoru uzņēmumu profils, vajadzības, jānosaka kādas nozares novadā vēlamies attīstīt.

Padome tika iepazīstināta arī ar Siguldas novada Attīstības aģentūras 2024. gada darbu plānu. Uzņēmēji aktīvi diskutēja par iespējamiem sadarbības modeļiem un iesaisti pašvaldības organizētajās aktivitātēs, norādot un izsakot uzņēmēju vēlmes un vajadzības, kas kopumā veicinātu uzņēmējdarbības attīstību visā Siguldas novadā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi