×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-13
Lībiešu diena Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Lībiešu mantojuma kopēji un Lībiešu mantojuma gada dalībnieki no Lēdurgas pagasta aktīvi gatavojas Lībiešu dienai, kas notiks 16. decembrī no plkst. 12.00 līdz 17.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB). Lībiešu dienā piedalīsies arī Siguldas novada pašvaldības pārstāvji.

Lībiešu dienā LNB būs iespējams gan klausīties lībiešu valodas skanējumu dažādu muzikālo kolektīvu izpildījumā, piedalīties jaunāko grāmatu un ieceru prezentācijās, iegādāties lībiešu mantojumā balstītas Ziemassvētku dāvanas – no rotām un adījumiem līdz grāmatām un suvenīriem, kā arī nobaudīt kādu lībiešu uzkodu.

Pasākumā kopā ar citām lībiešu muzikālajām apvienībām uz skatuves kāps arī Lēdurgas kultūras nama folkloras kopa “Putni”. Savukārt Lēdurgas pagasta biedrība “Smailes” izrādīs vasaras radošajā plenērā tapušās gleznas, amatnieki un mājražotāji cienās ar maizi, medu, piedāvās dažādus rokdarbus. Plašākai publikai radošos darbus atrādīs arī Lēdurgas kultūras nama rokdarbu studija “Aģe”.

LU Lībiešu institūts sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Latvijas Nacionālo kultūras centru 2023. gadu ir pasludinājis par Lībiešu mantojuma gadu. Tā nolūks ir pievērst uzmanību Latvijas lībiskajām saknēm. Gads noris kā atsevišķu pasākumu un iniciatīvu kopums, kuru apzināšanu un apvienošanu kopīgā ciklā veic LU Lībiešu institūts.

Latvijas Nacionālā bibliotēkā ik gadu organizē Novadu dienu, kurā iepazīstina ar Latvijas novadu bagāto un dzīvo mantojumu. Šogad saistībā ar Lībiešu mantojuma gadu Novadu diena veltīta Latvijas novadu lībiskajām saknēm un tajos joprojām redzamajam lībiešu mantojumam.

Ar Lībiešu dienu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā LU Lībiešu institūts simboliski atskatās un atzīmē arī savus 5 pastāvēšanas gadus.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Kultūras centra kultūrvides mantojuma speciāliste
Līvija Gridjuško


© www.sigulda.lv


Pasākumi