×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-14
Uzsākta projektu atlase valsts atbalsta saņemšanai investīciju projektiem

Ir atvērta pieteikšanās 3. kārtā atbalsta programmā liela mēroga investīciju projektu finansēšanai. Aizdevumiem ar kapitāla atlaidi no valsts budžeta piešķirts papildu finansējums 70 miljoni eiro, vienlaikus ir arī paplašinātas finansēšanas iespējas un atbalstāmās nozares.

Programmu īsteno Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Attīstības finanšu institūcija “ALTUM”. Aizdevums paredzēts vidējiem un lieliem komersantiem, kuri plāno veikt vismaz 10 miljonu eiro investīcijas uzņēmuma izaugsmē. Programmas mērķis ir atbalstīt dzīvotspējīgus uzņēmējdarbības projektus, veicinot tautsaimniecības attīstību, konkurētspēju un eksporta apjoma palielināšanu, nodrošinot finansējumu tādu investīciju projektu īstenošanai, kas vērsti uz jaunu iekārtu un tehnoloģisko procesu ieviešanu.

Iesniegtos projektus pēc noteiktiem sasniedzamajiem kritērijiem izvērtēt LIAA.

“ALTUM” aizdevuma apjoms ir līdz 30 % no projekta izmaksām un kapitāla atlaide līdz 100 % apmērā no aizdevuma pamatsummas. Līdztekus apjomīgāku un sarežģītāku investīciju projektu īstenošanai vidējiem un lieliem komersantiem būs iespēja ne tikai pieteikties aizdevumam ar kapitāla atlaidi līdz 10 miljoniem eiro, bet arī piesaistīt “ALTUM” papildaizdevumu.

Pēc pieteikumu saņemšanas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra vērtēs projektu plānoto pienesumu ekonomikai un sniegs savu atzinumu par atlases rezultātiem. “ALTUM” vērtēs investīciju projektu dzīvotspēju un atbilstību programmas nosacījumiem, kā arī pieņems lēmumus par aizdevuma piešķiršanu.

Pieteikumus valsts atbalsta aizdevumu ar kapitāla atlaidi veidā saņemšanai uzņēmējiem jāiesniedz gan LIAA administrētajā valsts platformā biznesa attīstībai vietnē business.gov.lv, gan “ALTUM” vietnē mans.altum.lv; atlase ilgs trīs mēnešus, tai skaitā līdz 2024. gada 11. martam. Vairāk par programmas un atbalsta saņemšanas nosacījumiem lasi www.altum.lv un www.liaa.gov.lv.

Programmas trešās atlases kārtas nosacījumi ietverti Ministru kabineta 2021. gada 6. jūlija noteikumos Nr. 503 “Noteikumi par aizdevumiem ar kapitāla atlaidi eksportējošiem komersantiem lielo investīciju projektu atbalstam”.

 

Informāciju sagatavoja:
“ALTUM” sabiedrisko attiecību vadītāja
Sandra Eglīte

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi