×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-18
VBTAI aicina bērnus un pusaudžus izmantot uzticības tālruni

Katru dienu jebkurā laikā bērniem un pusaudžiem ir pieejams Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 (turpmāk – Uzticības tālrunis), uz kuru var zvanīt, lai saņemtu psiholoģisku atbalstu krīzes situācijās. Svētku laikā, no 20. līdz 27. decembrim, Uzticības tālruņa speciālisti organizē akciju “Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs”, kuras laikā aicina bērnus un jauniešus nepieciešamības gadījumā sazināties.

Ziemassvētki ir brīnumu laiks, bet ne visi spēj sajust šo brīnumu. Ir tik daudz jāpaspēj – jāparūpējas par dāvanām, par svētku galdu un citu labsajūtu, ka aizmirstas patiesā svētku būtība – iecietības, rūpju, pieņemšanas, piedošanas vai sajūtas, ka esi mīlēts. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas speciālisti katru gadu Uzticības tālrunī saņem zvanus, kuros bērni runā par ilgām, vēlmes justies labiem, saprastiem, tomēr bieži vien mūsdienu straujais ritms veicina atšķirtības sajūtu starp bērnu un apkārtējiem – vienaudžiem vai ģimeni. Svētki var izraisīt arī spriedzes saasinājumu ikdienā, pārvēršot gaišo laiku par konfliktu un aizvainojuma pilnu situāciju – šādās reizēs atbalsts ir īpaši nepieciešams.

Akcijas laikā bērni un pusaudži aicināti izmantot iespēju sazināties ar Uzticības tālruņa speciālistiem ne tikai zvanot uz tālruņa numuru 116111, bet arī rakstot čatā (čats strādā darba dienās no plkst. 12.00 līdz 20.00, čata logs pieejams tīmekļa vietnē www.uzticibastalrunis.lv), rakstot uz e-pastu uzticibaspasts116111@bti.gov.lv, vai lejupielādējot bezmaksas aplikāciju “Uzticības tālrunis”, caur kuru iespējams sazināties ar Uzticības tālruņa speciālistiem sev vispiemērotākajā un ērtākajā veidā.

Informāciju sagatavoja:
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Vadošā eksperte
struktūrvienību sadarbības un stratēģiskās plānošanas nodrošināšanai
Simona Saule


© www.sigulda.lv


Pasākumi