×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-18
Siguldā atklāts dāvanu maiņas skapis

Ziemassvētki ir laiks, kad tiek pasniegts un saņemts visvairāk dāvanu, tomēr nereti līdzcilvēku sarūpētās veltes ir saņēmējam neatbilstošas, nešķiet noderīgas un tiek uzglabātas bez pielietojuma vai izmestas. Saskaņā ar aptaujas datiem 90 % Latvijas iedzīvotāju kaut reizi ir saņēmuši nenoderīgu, sev neatbilstošu dāvanu*. Aicinot svētkus svinēt ilgtspējīgi un pārdomāt svinēšanas paradumus, gan rūpīgi izvēloties dāvanas, gan nododot citiem saņemtās dāvanas, kas pašiem nešķiet noderīgas, TC “Šokolāde” Siguldā atvērts pirmais “Dāvanu maiņas skapis”. To īstenojis vides resursu apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļais punkts” kopā ar partneriem.

Kā liecina aptaujas rezultāti, katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs nelietderīgas dāvanas saņem vienmēr vai ļoti bieži, bet katrs otrais – ik pa laikam. Lielākoties (44%) šādas dāvanas tiek uzglabātas bez pielietojuma vai pat izmestas atkritumos (4%). Kaut arī iedzīvotāji norāda, ka bieži saņem nelietderīgas un sev neatbilstošas dāvanas, viņu pašu galvenais kritērijs, izvēloties dāvanas līdzcilvēkiem, ir tieši dāvanas piemērotība tās saņēmējam (73%), kam seko cena (19%) un simboliskā nozīme (17%). Cenu kā galveno kritēriju dāvanu iegādei biežāk izvēlas jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem (36%), bet visretāk – seniori (12%).

Iedzīvotāji aicināti skapī ievietot dāvanas, kas pašiem nešķiet noderīgas, bez speciāla iepakojuma vai, ja nepieciešams, caurspīdīgā dāvanu iepakojumā, lai saturs būtu redzams citiem. Tāpat vēlams pievienot dāvanai kartīti ar jauku novēlējumu svētkos. “Dāvanu maiņas skapja” pamatā ir ideja, ka tajā novietotās dāvanas ir brīvi pieejamas, un, ieraugot kādu sev derīgu lietu, to var droši paņemt. Kā norāda iniciatīvas autori, iedzīvotāji aicināti skapjos neievietot pārtikas produktus ar īsu uzglabāšanas laiku. Dāvanas, kas skapī atradīsies pēc iniciatīvas beigām, tiks nodotas iniciatīvas partneriem – labdarības organizācijai “Otrā Elpa”.

“Dāvanu maiņas skapji” līdz 15. janvārim atradīsies arī TC “Domina Shopping” (Rīgā) un TC “Rietumu centrs” (Liepājā).

 

*Aptauja veikta 2023. gada novembrī sadarbībā ar Snapshots, ar interneta palīdzību aptaujājot 702 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 

Informāciju sagatavoja:
SIA “Eco Baltia vide”
sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Alise Zvaigzne

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi