×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-18
Novadniekiem veiksmīgi rezultāti Eberspächer Pasaules kausa 2. posmā

Naktī no 15. uz 16. decembri Vistleras ledus trasē Eberspächer Pasaules kausa otrais posms, kurā startēja Latvijas valstsvienības sportisti, tostarp Siguldas novadnieki – Elīna Ieva Vītola, Frančeska Bona, Gints Bērziņš, Mārtiņš Bots, Sanija Ozoliņa un Sigita Bērziņa.

Pasaules kausa 2. posms aizsākās ar vīriešu sacensībām, kurās piedalījās Gints Bērziņš un Kristers Aparjods. Pirmajā braucienā kā pirmais no latviešiem trasē devās novadnieks Gints Bērziņš, kurš uzrādīja sesto labāko starta laiku un, trasi veicot bez pamanāmām kļūdām, finišēja ar 13. labāko rezultātu. Otrajā braucienā jaunais sportists pieļāva kļūdu, kas divu braucienu summā latvietim ļāva izcīnīt 12. vietu.

Eberspächer Pasaules kausa otrā posma pirmā sacensību diena noslēdzās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās startēja trīs Latvijas dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna. Anda Upīte/Sanija Ozoliņa šīs sacensības izlaida drošības apsvērumu dēļ, pēc tam, kad treniņā tika piedzīvots kritiens.

Labāko rezultātu no Latvijas vīriešu duetiem uzrādīja pagājušās nedēļas BMW Sprinta pasaules kausa uzvarētāji – Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri, pieļaujot nelielas kļūdas trases augšdaļā, pēc pirmā brauciena ierindojās 6. pozīcijā, bet pēc otrā – piektajā, kas divu braucienu summā latviešiem garantēja augsto 6. vietu.

Otrā sacensību diena iesākās ar sieviešu sacensībām, kurās Latviju pārstāvēja četras sportistes: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode un Frančeska Bona.

Pirmajā braucienā Elīna Ieva Vītola uzrādīja labāko starta laiku un līdz pat trases lejas daļai saglabāja pozīciju, bet pašā trases izskaņā latviete zaudēja pozīciju, un, sasniedzot 130,9 km/h, ierindojās 4. vietā. Otrajā braucienā Vītolai labākais starts, bet, nākot ārā no trases pēdējās virāžas, sportiste pieļāva kļūdu, kas liedza cīņu par goda pjedestālu, divu braucienu summā izcīnot 6. pozīciju.

Tāpat labu pirmo braucienu veica Sigita Bērziņa, kurai ceturtais labākais starts, bet finišā 12. vieta. Otrajā braucienā arī Bērziņa uzlaboja sava pirmā brauciena rezultātu, kas divu braucienu summā latvietei ļāva ierindoties 13. vietā.

Frančeskai Bonai pirmajā braucienā 24. labākais finiša laiks, bet otrajā – 25. un divu braucienu summā izcīnīta 24. vieta.

Eberspächer Pasaules kausa otrais posms noslēdzās ar komandu stafeti, kurā Latvijas komandu pārstāvēs Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna. Latvieši trasē devās ar astoto kārtas numuru un cīņā pret tā brīža līderiem – Austrijas valstsvienību latvieši bija vadībā līdz pat noslēdzošajam posmam – sieviešu divvietīgajai ekipāžai, bet diemžēl Ziediņas/Zvilnas pieļautā kļūda, iznākot no pēdējās virāžas, Latvijai maksāja cīņu par medaļām, ierindojoties 5. vietā.

2024. gadā starptautiskā kamaniņu sporta sezona ar trešo Eberspächer Pasaules kausa posmu turpināsies Eiropas ledus trasē Vācijā, Vinterbergā, no 5. līdz 7. janvārim. Savukārt vēl 2023. gadā Latvijas sportisti Siguldas ledus trasē par godalgām cīnīsies Latvijas kausā, kas notiks no 28. līdz 29. decembrim.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases, tostarp novadnieku, startiem varēs sekot līdzi tiešraidē televīzijas kanālā “TV6”, vietnē “tv3.lv”, “TV3 Play”, kā arī “Go3”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi