×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-19
Aizraujošas bezmaksas aktivitātes skolēnu brīvlaika pavadīšanai Siguldas novadā

22. decembrī sāksies skolēnu ziemas brīvlaiks, kas ilgs līdz pat 7. janvārim. Atpūšoties no mācībām un baudot ziemas priekus, bērnus un jauniešus ar viņu ģimenēm aicinām pavadīt laiku radošās, sportiskās un daudzveidīgās aktivitātēs Siguldas novadā. Esam apkopojuši bezmaksas norises, kas būs piemērotas ikvienam.

Par citām aktivitātēm, kas norisināsies skolēnu brīvlaikā un ir par maksu, aicinām iepazīties pasākumu kalendārā, kas pieejams pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv. Uzņēmēju piedāvājumu aicinām meklēt tīmekļa vietnē www.tourism.sigulda.lv.

 

Galda spēles un citi izaicinājumi

27. decembrī no plkst. 12.00–17.00 Siguldas novada bibliotēka aicina uz Galda spēļu dienu.

27. decembrī plkst. 15.00 Siguldas pagasta bibliotēkā notiks aktivitāte “Grāmatas atdzīvojas. Izvēlies! Izlasi! Izspēlē!” bērniem līdz 13 gadiem. Lai piedalītos, nepieciešams izlasīt grāmatu, lai, nākot uz bibliotēku, atdzīvinātu grāmatu varoņus noslēpumainajā bibliotēkas pustumsā. Tērpus, maskas, sejas krāsojumus darināsim un zīmēsim uz vietas. Lasīšanas sarakstā iekļautas šādas grāmatas: “Vilks, kurš izvēlās no grāmatas” (autors: Tjerī Roberešts); “Slepenā parole: izlaušanās no pils” (autors: Luīze Pastore); “Pļavas pasakas” (autors: Lilija Berzinska). Grāmatu sarakstā var iekļaut daiļdarbu pēc savas izvēles.

27. decembrī no plkst. 15.00 Gaujas Kopienas centrā notiks vietējās kopienas Gada nogales svētku pasākums ģimenēm ar bērniem. Ar priekšnesumiem uzstāsies vietējie pašdarbības kolektīvi, būs spēles un rotaļas, un sadraudzība. Līdzi lūgums paņemt cienastu.

No 27. decembra līdz janvāra beigām aicinām bērnus un citus interesentus uz “Ziemas izlaušanās spēli” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā.

No 27. decembra Lēdurgas bibliotēka sadarbībā ar Lēdurgas Lietišķo sieviešu klubu “Pīlādzītis” piedāvās iespēju piedalīties spēļu turnīrā, kurā varēs spēlēt novusu un citas galda spēles.

No 27. decembra Mālpils un Mores bibliotēkā skolas vecuma bērni aicināti spēlēt dažādas galda spēles.

28. decembrī plkst. 14.00–15.00 varēs iesaistīties latviešu tautas mīklu minēšanas stundā “Mini, mini mīkliņu” Krimuldas bibliotēkā.

No 28. decembra līdz 6. janvārim Siguldas pagasta bibliotēka aicina piedalīties skolēnu brīvlaika izaicinājumā “Kāršu namiņš”, kurā nepieciešams izveidot savu komandu ar 2–6 spēlētājiem (var būt arī vairāk) un spēlēt kāršu spēles “Meļi”, “Ēzelis”, “Tūkstotis”, “Citrons” un citas. Arī spēļu kāršu komplekti būs pieejami bibliotēkā.

29. decembrī Lēdurgas Kultūras namā un “Allažu štābiņā” (Birzes ielā 4) norisināsies piparkūku meistarklase.

2. janvārī plkst. 14.00 jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” ikviens bērns un jaunietis varēs izveidot savu sapņu kolāžu 2024. gadam.

Līdz 29. decembrim (ieskaitot) Inčukalna bibliotēkā notiks izlaušanās spēle visai ģimenei “Meklējot Ziemassvētkus” ar dažādiem aizraujošiem un slepeniem uzdevumiem, lai savāktu skaitļus un saņemtu izlaušanās atslēgu. Tie, kuri izlauzīsies visātrāk, janvārī saņems pārsteiguma balvu.

No 2. janvāra Lēdurgas bibliotēka aicinās piedalīties izglītojošā un interaktīvā spēlē “Latvijas daba. Indīgie augi.” Aktivitāte bibliotēkā risināsies arī pēc brīvlaika – līdz 31. janvārim.

3. janvārī Sunīšu Kopienas centrā norisināsies galda spēļu pēcpusdiena bērniem un jauniešiem.

4. janvārī plkst. 12.00–18.00 Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā norisināsies Galda spēļu diena.

4. janvārī plkst. 14.00–18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks Galda spēļu pēcpusdiena. Aicinām nākt ar savu spēli vai izvēlies kādu no uz vietas esošajām –“Katanas ieceļotāji”, “Monopols”, “Scrabble”, “Latvija”, “Riču-Raču” vai “Cirks”.

4. janvārī plkst. 14.00 jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” notiks jauniešu galda spēļu pēcpusdiena ar balvām.

 

Darbnīcas un meistarklases

No 27. decembra Allažu bibliotēkā varēs piedalīties radošās darbnīcās. Ikvienam bibliotēkas darba laikā ir iespējas lasīt grāmatas, minēt mīklas, krāsot, zīmēt, spēlēt galda spēles un dažādi radoši izpausties – locīt origami, veidot apsveikumus un citus.

28. decembrī plkst. 12.00–17.00 Lēdurgas dendroparkā noritēs bezmaksas sveču liešanas meistarklase.

4. un 5. janvārī plkst. 11.00–17.00 aicinām uz kalendāra veidošanas darbnīcu bērniem un jauniešiem Siguldas novada bibliotēkā.

 

Pasaku pēcpusdienas

4. janvārī plkst. 14.00 Inciema bibliotēka aicina skolēnus uz kopā lasīšanas pēcpusdienu, kurā lasīs Dzintara Tilaka grāmatas “Šausmiņa” un “Zlatas ceļš” fragmentus, risinās atjautības uzdevumus un spēlēs spēles.

5. janvārī plkst. 18.00 Sidgundas bibliotēkā norisināsies “Pasaku pēcpusdiena” bērniem. Lūgums ņemt līdzi spilvenus vai sedziņas, uz kurām sēdēt.

6. janvārī plkst. 10.00 Atmodas bibliotēkā varēs piedalīties literārā lasījumu rītā, mielojoties ar piparkūkām un citiem ziemas našķiem.

 

Izzinošas un radošas nodarbības

2. un 5. janvārī plkst. 11.00 Siguldas novada Jaunrades centrā notiks atvērtās “Robotikas” nodarbības skolas vecuma bērniem.

3. janvārī plkst. 12.00–16.00 Siguldas Valsts ģimnāzijā notiks atvērtā 3D modelēšanas un lāzergriešanas darbnīca.

3. janvārī plkst. 15.00 Siguldas novada Jaunrades centrā – atvērtā “Mazo lasītāju” nodarbība lasīšanas prasmju uzlabošanai jaunākā skolas vecuma bērniem.

4. janvārī plkst. 14.30 Siguldas novada Jaunrades centrā – atvērtā radošo darbu nodarbība “Radi Pats” jaunākā skolas vecuma bērniem.

5. janvārī plkst. 12.00 Siguldas novada Jaunrades centrā – atvērtā “Rokdarbu” nodarbība jauniešiem (no 13 gadiem).

5. janvārī plkst. 14.00 Siguldas novada Jaunrades centrā – atvērtā “Floristikas” nodarbība skolas vecuma bērniem.

 

Filmu seansi

4. janvārī plkst. 14.00 Sunīšu Kopienas centrs aicina uz filmu un sadraudzības pēcpusdienu visai ģimenei. Līdzi var paņemt cienastu.

5. janvārī plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā būs skatāma animācijas filma “Sniega kaujas”. Kamēr bērni skatīsies animācijas filmu, vecāki un vecvecāki varēs aplūkot lietišķās mākslas izstādi “Deķu vēdināšana” Lēdurgas Kultūras nama pagalmā un piedalīties Ilzes Hakas zeķu adīšanas meistarklasē.

5. janvārī plkst. 17.00 jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” varēs apmeklēt jauniešu filmu vakaru.

5. janvārī plkst. 18.00 Inčukalna Tautas namā varēs noskatīties animācijas filmu visai ģimenei “Sniega kaujas”.

 

Diskusijas

3. janvārī plkst. 14.00 jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” norisināsies diskusija jauniešiem “Vēlmes un ieteikumi darbam ar jaunatni 2024. gadā”.

16. janvārī plkst. 9.00–13.00 Mores bibliotēkā notiks Mores pamatskolas skolēnu tikšanās ar Latvijas Hidroekoloģijas institūta darbiniekiem.

 

Sportiskas aktivitātes

No 21. līdz 23. decembrim Krimuldas Sporta centrā notiks pasākums baseinā, kas ietvers peldēšanu un citus atlētiskus uzdevumus.

Visā brīvlaikā sniegotos laikapstākļos novada skolēniem ir iespēja izmantot distanču slēpošanas bez maksas Lēdurgas dendroparkā.

Visā brīvlaikā, pieturoties ziemīgiem laikapstākļiem, pie Krimuldas Sporta centra varēs mesties ziemas prieku baudīšanā divos slidotavu laukumos.

23., 30. decembrī un 6. janvārī Fischer Slēpošanas centrs piedāvā bezmaksas slēpošanas nodarbības grupās. Bērniem no 12 gadiem un pieaugušajiem nodarbības notiks plkst. 10.30–11.30, bērniem 7–11 gadi – plkst. 11.30–12.30. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot uz e-pasta adresi fsc@siguldassports.lv.

Tāpat Fischer Slēpošanas centrā novada pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un vispārizglītojošo skolu skolēniem, kā arī Siguldas Sporta skolas audzēkņiem ārpus sporta stundām pieejama bezmaksas distanču slēpošanas trase un distanču slēpošanas inventārs saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības izglītības iestāžu sarakstu. Fischer Slēpošanas centra darba laiks skolēnu brīvlaikā plkst. 10.00–20.00.

 

Izstāžu apmeklējums visai ģimenei

No 1. līdz 18. janvārim Mālpils Kultūras centrā būs aplūkojama Arta Butes izstāde “Art is cool”.

No 2. līdz 31. janvārim Allažu bibliotēkā izstādē “Ziema” būs apskatāmi Ainas Tobes akvareļi. 

No 2. līdz 31. janvārim Inčukalna bibliotēkā būs skatāmas literārās, tematiskās un grāmatu izstādes: “2023. gada lasītākie jaunieguvumi”, “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas noslēguma mēnesis”, “Leļļu pasaules goda pilsonis”, “Scenogrāfam, grafiķim Pāvilam Šēnhofam – 100”.

No 2. līdz 31. janvārim Krimuldas bibliotēkā varēs aplūkot literāro izstādi “Katram darbam jābūt noskaņai. Rakstniecei Dzintrai Žuravskai – 85”, izzinošu literāro izstādi “Gribu visu zināt” un “2023. gada populārākās grāmatas”.

No 2. līdz 31. janvārim Lēdurgas bibliotēkā būs skatāma literārā izstāde “Liels un baiss? Mazs un mīlīgs? Kāds būs pūķis?”.

No 2. līdz 31. janvārim Siguldas novada bibliotēkā būs skatāma novadpētniecības izstāde “Siguldas vagoniņam – 55”.

No 2. līdz 31. janvārim Siguldas pagasta bibliotēkā varēs aplūkot Emīlijas Beļakovas gleznu personālizstādi “Sajūtu pasaule”.

No 4. līdz 31. janvārim Siguldas novada bibliotēka aicina apmeklēt izstādi “Caur mirkli no mūžības – rakstniekam Jānim Lejiņam – 70” un literāro izstādi pirmsskolas vecuma bērniem “Es lasu”.

No 4. līdz 31. janvārim Mores bibliotēkā būs apskatāma Latvijas Dabas pārvaldes un Latvijas Hidroekoloģijas institūta ceļojošā fotoizstāde “Baltijas dziļjūra”.

No 5. janvāra Lēdurgas Kultūras namā varēs apskatīt lietišķās mākslas izstādi “Deķu vēdināšana”.

No 5. līdz 16. janvārim Mālpils bibliotēkā varēs apskatīt Liānas Alises Jaunzemas fotogrāfiju izstādi.

Līdz 16. janvārim Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā varēs aplūkot siguldietes Ievas Bazevičas gleznu izstādi “Orlando”.

Līdz 20. janvārim kultūras centrā “Siguldas devons” tiks eksponēta Patricijas Brektes-Pannetjē gleznu izstāde “Neiedomājamais Visums/Unimaginable Universe”.

Līdz 31. janvārim Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāmas divas izstādes – Siguldas pilsētas vidusskolas 5. un 6.m klašu audzēkņu darbu izstāde “Karnevāls” un “Baltā flīģeļa” Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde.


© www.sigulda.lv


Pasākumi