×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-20
Siguldā viesojās igauņu autors Janno Peldmā

Siguldas novada bibliotēkā norisinājās tikšanās ar igauņu bērnu grāmatu autoru Janno Peldmā un tulkotāju Guntaru Godiņu. Pasākumā tika atvērta grāmata “Izgudrotāju ciema Ziemassvētki”, ko decembrī izdevusi izdevniecība “Zvaigzne ABC”.

Siguldas novada bibliotēkai bija liels gods uzņemt viesos populārās grāmatu un animācijas filmu varones Lotes autoru – igauņu rakstnieku Janno Peldmā.

Tikšanās laikā apmeklētāji uzzināja, kā autoram radās doma par Loti, kā veidotas filmas, kā tapa Lotes zemes tematiskais parks un to, ka autoram Igaunijā jau ir izdota nākamā grāmata par Loti – “Izgudrotāju ciema kāzas”. Par godu autoram un jaunajai grāmatai ar dzeltenu gaisa balonu bibliotēkā ieradās grāmatas varoņi. Bērni kopā ar vecākiem veidoja salūtu no dzelteniem baloniem. Bērni noklausījās fragmentu no grāmatas igauņu valodā autora lasījumā un pedagoģes Vijas Ozolas teatralizētajā lasījumā to pašu fragmentu latviešu valodā, kā arī noskatījās animācijas filmu par Loti. Autors bērniem bija sagatavojis uzdevumus, kas rosināja domāt ārpus ierastā, līdzīgi kā to dara Lote. Ikviens, kurš iesaistījās aktivitātē, saņēma no autora balvu.  Sarunas ar Lotes grāmatu un animācijas filmu scenāriju autoru Janno Peldmā bibliotēkā vadīja un tulkoja Lotes grāmatu tulkotājs Guntars Godiņš.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas direktora vietniece bibliotekārajā darbā
Iveta Hamčanovska


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi