×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-28
Atkritumu apsaimniekotāji aicina pieteikt eglīšu bezmaksas izvešanu

Aicinot iedzīvotājus uz atbildīgu un videi draudzīgu rīcību arī pēc svētkiem, Siguldas novada pašvaldība un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi atgādina, ka Ziemassvētku eglītes nevajag izmest sadzīves atkritumu konteineros. No tām var atbrīvoties videi draudzīgos veidos, piemēram, izmantojot tās kā kurināmo, kompostēšanā, piesakot bezmaksas izvešanu vai nogādājot svētku rotu uz atkritumu šķirošanas laukumiem līdz 31. janvārim.

PSIA “Jumis”, kas sniedz pakalpojumus Siguldas pilsētā, Allažu, Mores, Mālpils un Siguldas pagastā, aicina eglītes bez maksas nodot šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Siguldas novadā, tā darba laikā. Tāpat Siguldas pilsētas robežās pēc iepriekšēja pieteikuma eglīšu savākšana tiks nodrošināta arī no mājsaimniecībām un uzņēmumiem. Maksa par vienas eglītes augstumā līdz 2,5 metriem izvešanu ir 5 eiro bez PVN (6,05 eiro ar PVN). Izvešana jāpiesaka vēlākais līdz 19. janvārim. Pieteikties eglīšu individuālai izvešanai “Jumis” klienti var zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai sūtot ziņu uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Eglīšu savākšana tiks nodrošināta noteiktos datumos, klientus iepriekš par to informējot.

SIA “ZAAO”, kas sniedz pakalpojumus Krimuldas un Lēdurgas pagastā, eglītes, kuru garums nepārsniedz 2 metrus, bez maksas savāks gan no klientiem, gan pieņems bez maksas EKO laukumā Raganā, Vidus ielā 12. SIA “ZAAO” aicina Eglītes novietot redzamā vietā blakus konteineram vai namu apsaimniekotāja norādītajā, speciāli ierīkotajā vietā bez iepriekšējas pieteikšanās. Savāktās egles “ZAAO” nogādās aprites ekonomikas centrā “Daibe”, kur priekšapstrādes centrā tās tiks nošķirotas no kopējā atkritumu apjoma, sašķeldotas un ievietotas kompostā.

Atkritumu apsaimniekotājs “CleanR” Inčukalnā aicina iedzīvotājus pieteikt bezmaksas eglītes izvešanu līdz 2024. gada janvāra beigām. Saņemot informāciju no iedzīvotājiem, “CleanR” izveidos speciālu eglīšu maršrutu, iepriekš informējot, kurā dienā egle tiks izvesta. “CleanR” pieņems eglītes augstumā līdz 2,5 metriem, bet, ja tā ir lielāka, egle jāsazāģē mazākās daļās. Pieteikt eglīšu izvešanu var pašapkalpošanās portālā manai.videi.lv, zvanot uz tālruņa numuru 67111001 vai rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv. Savukārt, ja iedzīvotāji vēlēsies pieteikt egles izvešanu februārī vai vēlāk, tas tiks nodrošināts par maksu. “CleanR” līdzšinējā pieredze liecina, ka iedzīvotāji no eglītēm atbrīvojas līdz pat maijam. Daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem dienu pirms eglīšu izvešanas tā būs jāatstāj blakus sadzīves atkritumu konteineriem, bet privātmāju iedzīvotājiem tā būs jāizliek ārpus teritorijas, kur ierasti tiek izstumti konteineri. Daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji eglīšu izvešanu varēs pieteikt pie nama pārvaldnieka, bet privātmāju iedzīvotāji – pašapkalpošanās portālā manai.videi.lv.

! Iedzīvotāji aicināti, pirms nodot eglīti atkritumu apsaimniekotājam, no tās jānoņem visi svētku rotājumi un, ja tā bijusi podā, eglīte no tā jāizņem.

Ikviens iedzīvotājs, ņemot vērā savas iespējas, tiek aicināts izvēlēties videi draudzīgāku veidu kā izmantot egli, ietaupot resursus:

  • izvēlēties egli podiņā un to iestādīt savā īpašumā vai uzdāvāt kādam, kam ir pagalms;
  • izmantot savas mājas apsildīšanai vai atdod egli kādam, kurš dzīvo ēkā ar malkas apkuri;
  • painteresēties par to, vai nenokaltuša egle noder kādā zvēru audzētavā;
  • egles zari var noderēt kā pārsedzamais materiāls vai augu balsta materiāls piemājas dārzā;
  • iespējams eglīti saglabāt nākamajam gadam – jo egle bez skujām arī var būt ļoti dekoratīva.

 

Papildu informāciju par draudzīgu svētku eglītes izmantošanu pēc svētkiem var uzzināt pie atkritumu apsaimniekotājiem.


© www.sigulda.lv


Pasākumi