×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-29
Godināts Siguldas novada Dimanta pāris

Lai dimants mirdzētu un spīdētu, tas jāslīpē ilgi un cītīgi. Dzīves ceļš, kas aizved līdz Dimanta kāzām ir balstīts spējā klausīties, sadzirdēt, atbalstīt, novērtēt un cienīt vienam otru. Vienam otru ir jāsaprot. Reizēm ir jāpiekāpjas, neņemot vērā, kuram ir taisnība. Pēc tam laiks visu nolīdzina. Tāds ir Siguldas novada Dimanta pāris – Mārīte un Verners Roķi, kuri gredzenus mija 1963. gada 31. decembrī.

Īsi pirms gadu mijas sirsnīgā gaisotnē Dimanta pāri no Siguldas sveica Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Mārīte un Verners iepazinās 1959. gadā – dejojot. Mārīte dejoja Siguldas kultūras nama jauniešu deju kolektīvā, kura vadītājs bija Gerhards Daņiļevičs. Siguldā darbojās arī SCO deju kolektīvs, kuru vadīja Maiga Zekunde. Sekojot vadītājas uzaicinājumam, dejotāji ar vadītāju pievienojās otram kolektīvam, kur arī iepazinās.

Lēmums par precēšanos bija abpusējs, jo patikšana bija pietiekama, lai veidotu ģimeni. Laulību reģistrācija notika 1963. gada 31. decembrī Siguldas kultūras nama mazajā zālē (3. stāvā). Diena tika izvēlēta, jo nebija citu brīvu dienu reģistrācijai. Laulību ceremoniju vadīja tā laika vidusskolas latviešu valodas skolotāja Baltiņa.

Mārīte ir medicīnas māsa. Visu mūžu strādājusi Siguldas slimnīcā gan par operāciju māsu, gan par rentgena laboranti, gan arī dažādās nodaļās par māsu.

Savukārt Verners, pārceļoties uz dzīvi Siguldā, strādāja SCO par atslēdznieku. Vēlākos gados bija dažādos amatos “Lauktehnikā” un tika vēlēts arī par Siguldas domes deputātu.

Sākotnēji jaunās ģimenes kopdzīve bija pie Mārītes mammas, kura īrēja divas istabas saimnieces mājā. Tajās kopā mitinājās pieci cilvēki. Ar saimnieci tika dalīta gan virtuve, gan vannas istaba. Tomēr pēc kāzām jaunajam pārim radās iespēja iegādāties trīs istabu dzīvokli, kurā jaunā ģimene kopā ar Mārītes ģimeni tad arī dzīvoja. Tur dzīvoja līdz pat 1992. gadam, kad Mārīte ar Verneru un saviem diviem bērniem pārcēlās uz dzīvi privātmājā.

Mārīte un Verners Roķi ir savas pilsētas patrioti, kas joprojām seko līdzi Siguldas novada aktualitātēm. Siguldas novads lepojas ar šo Dimanta pāri, kuriem izdevies ne tikai izveidot stipru ģimeni sešdesmit gadu garumā, bet arī, kuri ir mīlestības pilns piemērs mūsu kopienai.

Lai Jūsu mīlestība ir kā dimants – spožs, izturīgs un mūžīgs!


© www.sigulda.lv


Pasākumi