×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-03
Turpmāk novada jaundzimušie bērniņi dāvanā saņems Siguldas novadnieces adītu zeķu pāri

2024. gadā jaundzimušo novadnieku ģimenes, reģistrējot savu mazuli Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā, saņems dāvanā Siguldas novada mākslinieces un rokdarbnieces Intas Ausekles adītu zeķu pāri, kas iesaiņots īpaši dizainētā kastītē.

“Siguldas novads kļūst bagātāks ikreiz, kad mūsu saimei pievienojas jauni novadnieki. Redzam, ka arvien jaunas ģimenes Siguldas novadu izvēlas par savu patstāvīgo dzīvesvietu. Arī pērn iegūtais novērtējums Siguldas novadam kā draudzīgākajai pašvaldībai Latvijā ir apliecinājums tam, ka mēs esam spēcīga kopiena. Man ir patiess prieks par pašiem mazākajiem, kuri savus pirmos soļus apgūst tieši šeit, Siguldas novadā. Lai adītās zeķītes silda mazuļu kājas un iedrošina iet savu izvēlēto dzīves ceļu,” vēl Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Jaundzimušo novadnieku ģimenes Intas adītu zeķu pāri saņems iesaiņotu kastītē, kuras dizains izstrādāts Siguldas novada Attīstības aģentūrā. Rotaļīgais lapsēns uz kastītes vāka ir kā vēlējuma simbols katram jaunajam, mazajam novadniekam būt gudram, izveicīgam un spējīgam piemēroties dzīves līkločiem, kas mēdz savīties gluži kā novada pastaigu takas, bet vienmēr ved uz mājām – Siguldas novadu.

Inta Ausekle ir priecīga, ka viņai ir dota iespēja ieguldīt savu artavu, lai iepriecinātu pašus mazākos Siguldas novadniekus un bērnu vecākus. “Mazajiem novadniekiem novēlu būt nākamajiem sava novada patriotiem. Siguldas novads ir lieliska vieta, kurā būt, tāpēc novēlu ikkatram mazulītim piedzīvot plašās pasaules iespējas, taču beigās atgriezties šajā skaistajā vietā, Siguldas novadā, no kuras viņi ir nākuši un kuru var saukt par savām mājām,” Siguldas novada jaundzimušo bērniņu ģimenēm vēl Inta.

Kopumā 2023. gadā Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 320 jaundzimušie (154 meitenes un 166 zēni), no kuriem 260 ir deklarēti Siguldas novadā. Pirmais bērniņš ir ienācis 115 ģimenēs, otrais – 108, trešais – 74, ceturtais – 16, piektais – 6 un vienā ģimenē ir ienācis septītais bērniņš.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi