×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-04
Demogrāfijas un laulību statistika Siguldas novadā 2023. gadā

Siguldas novadā pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem 2023. gadā ir reģistrēti 32 325 iedzīvotāji. Pērn Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā sastādīti 320 dzimšanas, 275 miršanas reģistri. Salīdzinot ar 2022. gadu, dzimšanas reģistrācija veikta par 5% mazāk, miršanas – par 5% vairāk un laulības reģistri par 10% mazāk.

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 265 laulības, no tām 177 pāri ir laulāti Siguldas Jaunās pils telpās, 42 pāri – izbraukuma ceremonijās, kas notikušas novada muižās, viesu namos un Gaujas senielejas gleznainajās vietās. Savukārt 8 pāri “Jā” vārdu izvēlējās teikt Krimuldas pagasta nodaļas telpās un 7 pāri – Mālpils pagastā. Siguldas novada baznīcās gredzenus mijis 31 pāris. Joprojām populārākais laulību noslēgšanas vecums pāriem ir 25–40 gadi. Tomēr pērn Dzimtsarakstu nodaļā salaulātas arī 22 personas pensijas vecumā (vecākais kungs bija 86 gadu vecs un vecākā kundze – 82 gadu vecumā) un 16 ārzemnieki.

Siguldas slimnīcā 2023. gadā pasaulē nākuši 898 jaundzimušie. Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēto jaundzimušo vidū ir 154 meitenes un 166 ir zēni, divās ģimenēs piedzimuši dvīņu pāri. Divi bērniņi dzimuši Ukrainas pilsoņu ģimenēs un deklarēti Siguldas novadā. No Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētajiem 320 jaundzimušajiem 260 ir deklarēti Siguldas novadā. Pirmais bērniņš ir ienācis 115 ģimenēs, otrais - 108, trešais – 74, ceturtais – 16, piektais – 6 un vienā ģimenē ir ienācis septītais bērniņš. Aizvadītā gada populārākie vārdi zēniem bija Jēkabs (8), Gustavs (6), Markuss (6), Teodors (6), savukārt meitenēm – Emīlija (11), Paula (7), Sofija (6), Elizabete (5), bet interesantākie vārdi – Amaru, Emrans, Evo, Rovens, Vests, Esēnija, Marsela, Otīlija, Pia.

Kopš 2012. gada svinīgā pasākumā “Esmu dzimis Siguldas novadā” tiek sveikti novadā dzimušie mazuļi un viņu ģimenes. Mazie novadnieki kā dāvinājumu no pašvaldības saņem īpaši veidotas medaļas, kurās iegravēts novada ģerbonis un mazuļa dzimšanas gads. 2023. gadā kopumā izsniegtas 194 goda medaļas. 2023. gada otrajā pusgadā dzimušie mazuļi un viņu ģimenes tiks godinātas maijā. Reģistrācija pasākumam turpināsies līdz 31. janvārim. Savukārt 2024. gada 1. pusgadā dzimušo novadnieku ģimenes goda medaļai var pieteikties pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv pēc bērna dzimšanas reģistrācijas.

Zelta kāzu pasākumā, kas pērn notika decembrī, cildināti 6 pāri, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un bija pieteikušies dalībai pasākumā. 2023. gada nogalē godināts arī viens Dimanta pāris, kas laulībā kopā nodzīvojis 60 gadus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi