×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-08
Līdz 6. februārim notiek publiskā apspriešana par nosaukuma maiņu Helmaņa ielas posmam Siguldā

Ar Siguldas novada pašvaldības domes 21. decembra lēmumu (sēdes protokols Nr. 19, 23.§) publiskai apspriešanai nodots jautājums par ielas nosaukuma maiņu Helmaņa ielas Siguldā posmam no Zinātnes ielas līdz pilsētas robežai pie Vējupītes (atrodas uz zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 80940040747). Apspriešanas periods noteikts līdz 6. februārim.

Lai nodrošinātu adresācijas objekta (ēkas, dzīvokļa, apbūvei paredzētas zemes vienības) atrašanās vietas identificēšanu, adrešu numerācijai ielā jābūt sakārtotai augošā secībā. To paredz arī Ministru kabineta 2021. gada 29. jūnija noteikumu Nr. 455 “Adresācijas noteikumi” 18.1. punkts – apbūvei paredzētu zemes vienību un ēku numurus ielās piešķir no ielas sākuma augošā secībā, sākot numerāciju ar pirmajiem cipariem, virzienā no apdzīvotas vietas centra uz nomali  vai no galvenās ielas, piešķirot vienā ielas  pusē nepāra numurus, bet otrā pusē pāra numurus.

Helmaņa ielā Siguldā, kura līdz 2020. gadam atradās Siguldas pagasta Peltēs, numerācija nepāra numuru pusē sākta pie galvenās ielas – Zinātnes ielas, kas agrāk sakrita ar virzienu no apdzīvotas vietas centra. Šobrīd nepāra numuru pusē ēkām un zemes vienībām ir piešķirtas kopskaitā 24 adreses (numuri no 1 līdz 53, ar adresēm rezervētiem numuriem), kā arī piecās daudzdzīvokļu ēkās atrodas 84 dzīvokļi ar piesaisti ielas nepāra numuriem. Savukārt pāra numuru pusē posmā no Zinātnes ielas līdz Jūdažu ielai ir piešķirti numuri 2, 4 un 6, sākot ar numuru 2 pie Zinātnes ielas.

Helmaņa ielas posmā no Zinātnes ielas pretējā virzienā, uz Vējupīti, ir aptuveni 400 metru garš ielas posms, pie kura nepāra numuru pusē nav piešķirta neviena adrese ar piesaisti Helmaņa ielai, bet ir ēkas un zemes vienības, kurām adrese būtu piešķirama vai maināma. Pāra numuru pusē ir adresācijas numuri – 6 un 10, kuru secības virziens ir pretējs numuru secībai pārējā ielas garumā.

Ņemot vērā iepriekš aprakstīto situāciju, kā arī to, ka, Siguldas pilsētas teritorijai nākotnē paplašinoties, ielu varētu pagarināt, pievienojot posmu no pašreizējā Kūdru ceļa, attiecīgi turpinot adrešu numerāciju, racionālākais problēmas risinājums ir mainīt ielas nosaukumu Helmaņa ielas posmam no Zinātnes ielas līdz pilsētas robežai pie Vējupītes, kurā līdz šim ir piešķirtas tikai divas adreses. Tādējādi tiks saglabāta esošā numerācija Helmaņa ielas posmā no Zinātnes līdz Jūdažu ielai ar lielāku adresācijas objektu skaitu. Vienlaikus būs iespējams nodrošināt atbilstību nosacījumam par numerācijas secību virzienā no galvenās ielas (no Zinātnes iela). 

Izvēlei piedāvājam trīs priekšlikumus jaunam ielas nosaukumam – Stadiona, Kūdru vai Rīta iela –, kā arī varat iesniegt savu priekšlikumu. Savu viedokli var iesniegt pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, autorizējoties ar kādu no piedāvātajām iespējām. Viedokli var izteikt arī iesniedzot aizpildītu veidlapu vai iesniegumu brīvā formā pašvaldības klientu apkalpošanas centros (to darba laikā), nosūtot elektroniski parakstītu uz pasts@sigulda.lv, vai papīra formā nosūtot pa pastu (Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150). Jebkurā aptaujas lapā vai iesniegumā jānorāda iesniedzēja vārds, uzvārds un deklarētā adrese, vai uzņēmuma nosaukums un reģistrācijas numurs.

Publiskās apspriešanas laikā plānota viena tikšanās ar interesentiem 25. janvārī plkst. 17.00 Siguldas pagasta Kultūras nama telpās Zinātnes ielā 7B, Siguldā.

Grafiskais ielas attēls skatāms šeit.

Pēc publiskās apspriešanas apkoposim publiskās apspriešanas dalībnieku viedokli, nosakot skaitliski vislielāko atbalstu ieguvušos ielas nosaukumus, ar papildu informāciju par ielai tieši piegulošo zemes vienību un ēku īpašnieku viedokļu īpatsvaru. Kopsavilkumā tiks iekļauta arī informācija par viedokļiem, kas saistīti ar apspriežamo jautājumu, bet neattiecas tieši uz ielas nosaukumu. Publiskās apspriešanas rezultātu pārskatu publicēsim Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, sadaļā “Sabiedrība” – “Sabiedriskās apspriešanas”.

Papildu informācija, rakstot uz e-pasta adresi zaiga.jekabsone@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67800959. 

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi