×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-12
Par iespējām kļūt par audžuģimeni, aizbildni, viesģimeni vai adoptētāju

Bērna pilnvērtīgai attīstībai ir nepieciešama ģimeniska vide, kurā valda mīlestība, sapratne un savstarpējā cieņa. Siguldas novada Bāriņtiesai nereti nākas pieņemt lēmumus par aizgādības tiesību pārtraukšanu vecākiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar vai nespēj parūpēties par saviem bērniem. Līdz ar to bērnus ir nepieciešams ievietot ārpusģimenes aprūpē – aizbildnībā, audžuģimenē vai bērnu ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā. Lai bērni nenonāktu ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, Siguldas novada Bāriņtiesa aicina iedzīvotājus iepazīties ar uzņemošo ģimeņu formām.

Lai pēc iespējas veicinātu bērnu nonākšanu ģimeniskā vidē, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas mājaslapā katra mēneša pirmajā nedēļā aktualizē sarakstu, kurā apkopota bāriņtiesu sniegtā informācija Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai par bērniem, kuriem kā ārpusģimenes aprūpi nepieciešams nodrošināt iespēju augt ģimeniskā vidē. Tādējādi aicinām iepazīties ar pieejamo informāciju un sazināties ar Siguldas novada Bāriņtiesu papildus informācijas iegūšanai, kā arī par iespēju bērnus uzņemt ģimenē, lai labvēlīgas situācijas rezultātā bāriņtiesai būtu iespējams pieņemt lēmumu, ar kuru bērnam, kurš šķirts no bioloģiskās ģimenes, būtu nodrošināta iespēja augt ģimeniskā vidē.

Sigulda novada pašvaldība ir ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā, tāpēc Siguldas novada Bāriņtiesa aicina ģimenes vai personas, kuras jūt sevī aicinājumu kļūt par audžuģimenēm, aizbildņiem, viesģimenēm vai adoptētajiem, sazināties ar Siguldas novada Bāriņtiesu plašākas informācijas saņemšanai.

Ar Siguldas novada Bāriņtiesu var sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 67970846 vai rakstot uz e-pasta adresi barintiesa@sigulda.lv.

Audžuģimene

Audžuģimene ir ģimene, kas bārenim vai bez vecāku gādības palikušam bērnam nodrošina aprūpi līdz brīdim, kamēr bērns var atgriezties savā ģimenē vai, ja tas nav iespējams, tiek adoptēts vai viņam nodibināta aizbildnība. Par audžuvecāku var būt gan persona, gan laulātie.

Aizbildnis

Aizbildnis uzņemas visas vecāku tiesības un pienākumus, kā arī pārstāv bērnu personiskajās un mantiskajās attiecībās.

Aizbildnībā bērns saglabā savu identitāti un mantošanas tiesības no bioloģiskajiem vecākiem.

Aizbildņa statusam var pieteikties arī tad, ja nav zināms konkrēts bērns. Par aizbildni vienmēr ieceļ vienu personu.

Viesģimene

Laulātie vai persona, kas pavada laiku ar bērnu aprūpes iestādē, ārpus tās, vai uz laiku uzņem bērnu savā dzīvesvietā.

Adoptētājs

Adoptētājs bērnam nodrošina iespēju augt pastāvīgā ģimenē.

Adoptētājam rodas radnieciska saite ar bērnu un bērns kļūst par adoptētāja mantinieku.

Bērnu var adoptēt gan persona viena pati, gan laulātie.

 

Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē radi-gimeni.lm.gov.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi