×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-12
Turpinās darbs pie pašvaldības un valsts pakalpojumu pieejamības un to attīstības

2023. gadā Siguldas novada pašvaldība turpināja iesāktās aktivitātes pakalpojumu pieejamības un klāsta paplašināšanā gan elektroniskajā vidē, gan klātienē, nodrošinot iespējas saņemt pakalpojumus tuvāk iedzīvotāju dzīvesvietai visā novada teritorijā.

Šobrīd novadā darbojas pieci valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri (turpmāk – VPVKAC) – Siguldā, Inčukalnā, Mālpilī, Raganā un Morē. Pērn tika uzsāktas un realizētas visas nepieciešamās iestrādnes, lai jau 2024. gada janvārī tiktu vērtas durvis jaunajam VPVKAC Allažu pagastā. Paredzēts, ka šā gada pēdējā ceturksnī iedzīvotāju vajadzībām un ērtībām atklās šādu klientu centru arī Lēdurgā.

Lai nodrošinātu pakalpojumu pieejamību, vienu reizi nedēļā tiek sniegtas klientu apkalpošanas speciālista konsultācijas un atbalsts arī klientu apkalpošanas centros Inciemā un Gaujā, līdz ar to arī ciemu iedzīvotājiem ir iespēja saņemt visus pašvaldības pakalpojumus tuvāk savai dzīvesvietai.

Kopumā 2023. gadā visos novada VPVKAC un klientu apkalpošanas centros ir sniegtas vairāk nekā 13 600 konsultācijas klātienē, kas vidēji ir ap 1130 konsultācijām mēnesī, kā arī atbildēts uz 6538 tālruņa zvaniem.

Siguldas novadā klientu apkalpošanas centros pieprasītākie valsts pārvaldes pakalpojumi pagājušajā gadā bija Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pakalpojumi (441 pieteikums) un Valsts ieņēmuma dienesta pakalpojumi (473 pieteikumi).

Pašvaldībai ir svarīga efektīva un kvalitatīva publiskā un privātā sektora mijiedarbība, tāpēc arvien tiek veicināta un uzlabota informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumu darbspēja. Pašvaldības pakalpojumu portāls e.sigulda.lv nemitīgi tiek uzlabots, lai nodrošinātu ne tikai pakalpojumu pieejamību, bet arī ērtību. Ieguldītā darba nozīmību rāda arvien pieaugošā dinamika portālā gan autorizējušos lietotāju skaitā, kas 2023. gadā sasniedzis teju 11 000 iedzīvotāju, gan saņemto pieteikumu skaitā. Salīdzinot ar iepriekšējiem periodiem – 2023. gadā ir reģistrēti 3994 e-pakalpojumu pieteikumi, kas ir par 10 % vairāk nekā 2022. gadā.

Populārākie e-pakalpojumi, kas pieteikti pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, jau vairākus gadus paliek nemainīgi:

Jautājumu gadījumā par pašvaldības un valsts pārvaldes pakalpojumiem aicinām iedzīvotājus sazināties ar klientu apkalpošanas centru speciālistiem, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000388 vai savai dzīvesvietai tuvāko klientu apkalpošanas centru:

  • 80000388 – Siguldas pilsētā;
  • 66954866 – Krimuldas pagastā un Inciemā;
  • 67869145 – Mālpils pagastā;
  • 66954820 – Inčukalna pagastā un Gaujā;
  • 66954917 – Mores pagastā;
  • 67970260 – Allažu pagastā.

Aicinām arī turpmāk sazināties ar pašvaldību attālināti, izmantojot pašvaldības pakalpojumu portālu e.sigulda.lv. Iesniegumu, kas adresēts pašvaldībai un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, var sūtīt uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi pasts@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi