×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-15
Informācija par tekstila šķirošanas iespējām Siguldas novadā

Līdz ar tekstila ražošanas apjoma palielināšanos un preču vidējā lietošanas ilguma samazināšanos, rodas arvien vairāk atkritumu. Lai tos samazinātu un piešķirtu lietām ilgāku dzīvi, ieteicams nodot tekstilu tam paredzētajās vietās šķirošanai un tālākai izmantošanai. Tekstila šķirošanas konteineri pieejami vairākās vietās Siguldas novadā.

Siguldā tekstilu iespējams nodot SIA “JUMIS” piedāvātajos nodošanos punktos Strēlnieku ielā 2 (pie T/C “Šokolāde”), Rīgas ielā 2 (pie veikala “TOP”), Vidzemes šoseja 16 (pie T/C “Raibais suns” stāvlaukumā). Tāpat tekstilu iespējams nodot šķirošanas laukumā “Zemdegas”, kā arī Zinātnes ielā 7B (Siguldas pagasta Kultūras nama stāvlaukumā). Mālpilī šādi konteineri ir Jaunā iela 6A (pie veikala “TOP”) un Skulmes ielā 5 (“ViršiA” stāvlaukumā) – īpaši marķēts konteiners zilā krāsā. Savukārt Allažos tekstila šķirošanas punkts meklējams Zaļkalna ielā 3 (pie veikala “LaTS”).

SIA “ZAAO” piedāvātie tekstila nodošanas punkti atrodas Lēdurgā, Emiļa Melngaiļa ielā 2, kā arī Inciemā, Anšlava Eglīša ielā 5 (laukumā pie bērnudārza). Tekstilu ir iespējams nodot arī ikvienā SIA “ZAAO” EKO laukumā, kas Siguldas novadā atrodas Raganā, Vidus ielā 12. 

Inčukalna pagasta iedzīvotāji tekstilu var ievietot "CleanR" konteineros Gaujaslīču ielā 38, Gaujā, un Saules ielā 6, Inčukalnā. 

Kā pieteikt papildu konteineru izvešanas vietas

Ja ir nepieciešamas papildu konteineru izvešanas vietas, ar saviem ieteikumiem par piemērotāko vietu var vērsties pie konkrētās teritorijas atkritumu apsaimniekotāja:

  • ar “ZAAO” (Lēdurgas pagasts, Krimuldas pagasts) var sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 64281250 vai rakstot uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv;
  • ar “CleanR” (Inčukalna pagasts) var sazināties, zvanot uz tālruņa numuru  67111001 vai rakstot e-pasta adresi kc@cleanr.lv (privātmāju iedzīvotāji un juridiskās personas), daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji var pieteikt tekstila konteinera uzstādīšanu, vēršoties pie nama pārvaldnieka;
  • ar “JUMIS” (Sigulda, Siguldas pagasts, Mālpils pagasts, Allažu pagasts, Mores pagasts) var sazināties, rakstot klientu apkalpošanas centram uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Atkritumu apsaimniekotāji, izvērtējot ieteikumus, pievērsīs uzmanību vairākiem kritērijiem, piemēram, cik konkrētā vieta ir ērta piebraukšanai (gan pašiem iedzīvotājiem, gan tekstila izvešanas auto), cilvēku noslodzi un pieprasījumu, kā arī vietas saskaņošanas darbiem, piemēram, ar konkrēto pašvaldību.

Kas jāievēro, nododot tekstilu šķirošanai

Tekstila šķirošanas konteinerā var ievietot visa veida apģērbu, apavu pārus un mājas tekstilu, piemēram, palagus, aizkarus vai dvieļus, kas pašam ikdienā vairs nav nepieciešams, taču aizvien ir labā stāvoklī. Lietām jābūt tīrām, nesaplēstām, sausām, bez smakojoša aromāta. Tām jābūt derīgām tālākai izmantošanai. Konteineros nedrīkst izmest netīru, ar sadzīves ķīmiju vai motoreļļu notraipītu apģērbu un apavus, mitru, pelējošu apģērbu. Tāpat šajos konteineros nevajadzētu atbrīvoties no apaviem, kas vairs nav pārī vai ir bojāti, piemēram, bez zoles, rāvējslēdzēja, cauri vai saplēsti. Aicinām nemest arī audumu atgriezumus un pārpalikumus.

Tekstila konteiners ir paredzēts tikai un vienīgi tekstilam. Saturs jāievieto maksimāli caurredzamā, cieši noslēgtā maisā; nekādā gadījumā to nenovietot blakus konteineram, lai tas netiktu bojāts. Konteinerā ievietotās lietas nonāk šķirošanas centros, kur izvērtē tekstila kvalitāti un tālāko ceļu – tā atkārtotu lietošanu vai pārstrādi. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi