×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-16
Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas pašpārvalde piedalās projektā “Kontakts”

2023. gada februārī iniciatīvas “Kontakts” ietvaros bija iespējams piedalīties trīs dienu mācībās par līdzdalību un iniciatīvu projektu rakstīšanā. Šajā projektā piedalījās arī Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas pašpārvaldes skolēni trīs pārstāvju sastāvā, kā rezultātā skolas pašpārvaldes vadītāja Madara Kronberga uzrakstīja pieteikumu un skolēni saņēma finansējumu sava projekta īstenošanai.

Projekta galvenais mērķis bija līdzdalība procesā, sev būtisku jautājumu izlemšana un līdzdarbošanās dažādos pasākumos. Tāpat akcents tika likts uz līderības prasmju uzlabošanu un skolēnu saliedēšanu, savstarpēji sadarbojoties, risinot konfliktus un radot iekļaujošu vidi.

Vispirms skolēni devās pieredzes braucienā uz Limbažu novada Vidrižu pamatskolu. Draudzīgā atmosfērā notika sarunas, diskusijas, ideju apmaiņa. Dažādās spēlēs jaunieši stiprināja sadraudzību starp abu skolu pašpārvaldēm. Savukārt sadarbībā ar jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” notika nodarbība līderības prasmju uzlabošanai. Iesaistītie guva zināšanas par līderību, kā arī tika stiprinātas dažādas sadarbības prasmes, tādējādi uzlabojot arī skolas pašpārvaldes darbu.

Projekta aktīvākā daļa bija decembrī, gatavojoties Ziemassvētkiem. Notika radošās darbnīcas – apsveikuma kartīšu, dāvanu kārbiņu un dekoru gatavošanas, kā arī dekorēšanas darbnīca. Pašpārvaldes skolēni izrādīja iniciatīvu un atbalstīja ideju ar sagatavotajām dāvaniņām doties ciemos uz sociālo aprūpes māju “Pēterupe”, Ziemassvētkos apsveicot tur dzīvojošos. Arī ārpus projekta ietvariem jauniegūtās un nostiprinātās prasmes tika liktas lietā: starpbrīžos jaunieši atskaņoja Ziemassvētku dziesmas, kā arī vadīja spēles. Skolā tika rīkota gan svētku diskotēka, gan Ziemassvētku tirdziņš.

Skolas vadība sekoja līdzi projekta norisei: atbalstīja un uzmundrināja jauniešus, jo pašpārvaldes dalībnieki prata pamatot ikviena iesaistīšanu un nepieciešamību līdzdarboties dažādu lēmumu pieņemšanā.

“Mēs pierādījām savas spējas līdzdarboties ne tikai skolas pašpārvaldei aktuālajos jautājumos, bet kopumā skolas dzīves organizēšanas jautājumos. Plānojot 2. semestra pašpārvaldes darbu, nolēmām, ka darbosimies kā iesākām projektā: uzņemsimies atbildību par pasākumiem, veidosim afišas, sadarbosimies ar skolas vadību un iesaistīsim aktivitātēs un pasākumu organizēšanā arī citus skolēnus. Pēc projekta secinājām, ka ir iegūtas jaunas prasmes un zināšanas, akcentējot to, kā pamanīt, uzklausīt un  iesaistīt katru,” rezumē skolēnu pašpārvaldes dalībniece Linda Misiņa.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.–2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi