×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-17
Pašvaldības pakalpojumu portāls e.sigulda.lv tagad arī Siguldas novada mobilajā lietotnē

Siguldas novada iedzīvotājiem saņemt pašvaldības pakalpojumus tagad ir vēl ērtāk, jo no šā gada pašvaldības pakalpojumu portāls e.sigulda.lv ir iekļauts arī Siguldas novada mobilajā lietotnē. Šī papildu funkcija ļauj iedzīvotājiem izmantot vairāk nekā 40 dažādus e.sigulda.lv pakalpojumus tieši no savām viedierīcēm.

Mobilā lietotne jau līdz šim nodrošinājusi plašas iespējas. Pērn atjaunotais lietotnes dizains un papildinātā funkcionalitāte ir kā ceļvedis caur notikumiem un aktualitātēm Siguldā un tās apkārtnē. Veiktās izmaiņas nodrošina lietotājiem vēl ērtāku un efektīvāku veidu kā uzzināt aktualitātes, iepazīt Siguldas novada ID kartes (S! karte) plašo piedāvājumu klāstu, uzzināt pasākumu piedāvājumu Siguldas novadā, izzināt Siguldas novada tūrisma objektus un maršrutus, kā arī sniegt ierosinājumus pašvaldībai un pašvaldības policijai, tādējādi veicinot dialogu ar pašvaldību.

Līdz ar e.sigulda.lv pakalpojumu ieviešanu mobilajā lietotnē, Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem iespēja saņemt tādus pakalpojumus, kas saistīti ar ģimeni, laulībām, izglītību un sportu, deklarēto adresi, atļauju saņemšanu, uzņēmējdarbību, nekustamo īpašumu un tā nodokli un virkni citus.

Šobrīd Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv biežāk izmantotie pakalpojumu veidi ir:

  • priekšreģistrācija uz Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestādes 1. klasi;
  • reģistrācija uz 1. klasi pagastu skolās;
  • bērna reģistrēšana uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādē;
  • laulību reģistrācijas kalendārs;
  • 2023. gada 2. pusgada un 2024. gada 1. pusgada jaundzimušo pasākuma “Esmu dzimis Siguldas novadā” pieteikums;
  • statusa “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” piešķiršana vai atjaunošana;
  • pabalsta piešķiršana par bērna piedzimšanu un pabalsta piešķiršana par divu un vairāk bērnu piedzimšanu;
  • izziņas izsniegšana par deklarēto dzīvesvietu un deklarētās dzīvesvietas ziņu anulēšana;
  • adreses piešķiršana ēkai;
  • izziņas izsniegšana par nekustamā īpašuma atļauto izmantošanu;
  • publiskās apspriešanas aptauja par nosaukuma maiņu Helmaņa ielas posmam Siguldā u.c.

Lai saņemtu Siguldas novada pašvaldības e-pakalpojumus, atgādinām, ka iedzīvotājiem būs nepieciešams autorizēties ar internetbankām (“Swedbank”, “Citadele”, “SEB banka”, “BluOr Bank”, “Industra”, “LPB”, “Reģionālā Investīciju banka”, “Luminor”, “Rietumu banka”) vai izmantojot Smart-ID, Other EU countries, e-parakstu, lietotni “eParaksts mobile” vai eID karti.

E-pakalpojumi Latvijas iedzīvotāju ikdienā ieņem arvien nozīmīgāku vietu. Mobilās lietotnes funkcionalitātes uzlabošana ir viens no pašvaldības centieniem padarīt pakalpojumus vēl pieejamākus un ērtākus novadniekiem, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas. Iedzīvotājiem ir iespēja izbaudīt ērtu piekļuvi dažādiem pakalpojumiem, vienlaikus veicinot digitalizāciju un modernizāciju sabiedrības labā.

Kā iegūt lietotni savā viedierīce?

Ja Siguldas mobilā lietotne vēl nav tavā viedierīcē, tad to bez maksas var lejuplādēt App Store (iOS ierīcēm) un Google Play (Android ierīcēm), ierakstot meklētājā “Sigulda”.

Ja tavā viedtālrunī jau ir Siguldas mobilā lietotne, tad tās atjauninājumi notiks automātiski. Tomēr, ja pēc 4. septembra joprojām redzi lietotni sev jau zināmajā dizainā, – atjauno to manuāli App Store vai Google Play.

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi