×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-17
Lēdurgas Kultūras namā aizritējis deju kopas “Lauga” pirmais koncerts

13. janvārī Lēdurgas Kultūras nama deju kopa “Lauga” aicināja ciemos draugu kolektīvus, lai kopā vienotos dejā koncertā “Refleksijas”. Šis koncerts bija īpašs ne tikai ar savu plašo programmu, bet arī ar to, ka šis bija pirmais deju kopas “Lauga” koncerts.

Koncertā piedalījās TDK “Dzērvenīte” (Rīga), “Dzirnas” (Rīga), VPDK “Lēdurga” (Lēdurga), TDA “Sadancis” (Valmiera), TDA “Vektors” (Rīga), DA un BJDK “Vizbulīte” (Sigulda) un “Zitas Errs baleta studija” (Rīga).

Koncerts “Refleksijas” bija īpašs ne tikai ar to, ka tajā piedalījās ievērojami deju kolektīvi no visas Latvijas, bet arī tāpēc, ka tas bija jaunās deju kopas “Lauga” pirmais pieteikums latviešu skatuviskās dejas pasaulē. Koncerts aicināja domāt par refleksijām, kas pavada mūsu katra ikdienas dzīvi – kā katrs no mums mijiedarbojas ar dabu, savas dzimtas vēsturi vai cilvēka refleksiju savā partnerī un citos cilvēkos mums apkārt.

DK “Lauga” koncertā izpildīja vairākas horeogrāfa Agra Daņiļeviča horeogrāfijas, piedāvājot skatītājiem jaunu un inovatīvu pieeju latviešu tautas dejas mantojumam, kas atspoguļoja spēju atklāt un interpretēt tradīcijas. Tāpat Daņiļeviča ieguldījums pievienoja jaunu dimensiju koncerta kopējai tematikai – refleksijām par dzīvi un cilvēku mijiedarbību.

Jāizceļ arī radošā komanda, kas koncertu padarīja īpašu – scenogrāfijas autoram Reinholdam Švarcam, intermēdiju solistei Antai Grīnvaldei, koncerta teksta autorei Katei Zaltānei, kā arī teksta atdzīvinātājam – koncerta balsij – Rūdolfam Pelēkajam.

Foto: Madara Rikveile


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi