×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-18
Mālpils Kultūras centrā atklās Ivonnas Zīles personālizstādi “ZĪMES”

Svētdien, 21. janvārī, plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē atklās gleznotājas Ivonnas Zīles abstrakto gleznu izstādi “ZĪMES”.

Dzīvi var skatīt kā ceļojumu, kam nav līdz galam izprotama iemesla. Tam var tuvoties, taču nav iespējams to pilnībā izprast. Ceļā ir norādījumi - brīdinājuma un labvēlības zīmes. Tās pareizi nolasīt ir ne tikai veiksme, bet arī vieduma pazīme. Tā apbrīnojama māksla orientēties šajā zīmju sistēmā, kas savirknējas rakstā, kurā ieslēgta dzīves mistērija.

Šī cikla gleznu tapšana un izstāžu realizēšana ir saskaršanās ar apjausmu, ka, esot šī brīža dzīvē posmā, tālāko nosaka drosme, attieksme un iespējas. To pavada neziņas izraisīta trauksme, kopā ar ticību un cerību, ka ir kāds augstāks spēks, kas procesus virza un vada.

Dzimšana, pasaules iepazīšana, attiecības ar cilvēkiem, mīlestība, vientulība, šaubas, bailes, cerības, vilšanās, dusmas, zaudējumi, prieks, sapņi, samierināšanās un nāve - katram no šiem jēdzieniem var piešķirt krāsu, formu un tekstūru bezgalīgās variācijās. Daba ir iedvesmotāja un tā, kas rada un rāda šīs zīmes, atliek vien tās ieraudzīt, nolasīt uzgleznojot un saprast.

Gleznas, kas izstāžu telpā tiek savstarpēji kombinētas figūru kopās, rada jaunus tēlus, kas ved skatītāju tuvāk atklāsmei. Šī atklāsme ir personiska, jo tieši ļaujoties tēlu virknējumam un novērtējot tos balstoties savā pieredzē, slēpjas brīvība. Lai gan arī pati māksla savā ziņā ir manipulācija, ar tai raksturīgo vēlmi iegūt skatītāja uzmanību un ietekmēt prātu. Tomēr tās nolūks nav vara, bet brīvība. Tā raksturo sava laikmeta nemieru un neprognozējamību, situāciju, kad nav zināms, kādā secībā un kombinācijā notikumi, zīmes sakārtosies, kāda būs nākotne un kādas vērtības tā nesīs?

Tā ir brīvība, kas cilvēku ceļ pāri dzīves eksistenciālajam spriegumam, un bieži ir vienīgais glābiņš ikdienas nolemtībā. Izstāde aicina katru skatītāju meklēt savas atklāsmes zīmju sistēmā, kas ir atvērta interpretācijai.

 Izstāde “ZĪMES” būs apskatāma līdz 29. februārim Kultūras centra darba laikā – darba dienās no plkst. 10.00 līdz 20.00. Sestdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00.

 

Informāciju sagatavoja:
Mālpils Kultūras centra pasākumu organizators
Adrians Rakuzovs

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi