×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-18
Festivāls “Ziemas garšu svinēšana” izsludina restorānu piedāvājumu

Jau sestdien, 20. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī no plkst. 12.00 līdz 16.00 norisināsies lielākais gastronomiskais festivāls Siguldā “Ziemas garšu svinēšana”. Īpašais produkts jeb festivāla zvaigzne būs biete, kas visdažādākajos veidos ir iekļauta Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru piedāvātajās ēdienkartēs.

Ziemas izaicinājumā, kas notiks jau sesto reizi, piedalīsies un uz uguns maltītes gatavos restorāni: “Entresol”, “Ferma”, “Kungu Rija”, “Mālpils muižas restorāns”, “Hotel Sigulda” restorāns, gastrogrilbārs “Kokos”, “Mr. Biskvīts” un “Bīriņu pils restorāns”

Restorāna “Ferma” šefpavāri Māris Astičs un Nils Ģēvele apmeklētājiem piedāvās lašmaizītes ar mārrutku krēmu un dzērveņu kandžu (alkohola saturs līdz 15 %), pikantu Jūras velšu un zivju čauderu ar garšaugiem, fritētas Jūrasveltes ar avokado mērci, kraukšķīgu vistas vai liellopa burgeri ar biešu remulādi, sieru un avenēs marinētiem sīpoliem, pīles konfitu ar grūbu sautējumu un biešu čipšiem, frī kartupeļus ar trifeļu majonēzi un parmezānu, bet desertā – sēnīti ar siltu šokolādes mussu un magonēm.

Restorāns “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers apmeklētājiem sniegs iespēju nobaudīt gaļas zupu ar bietēm un cūkas kāju, tortilju ar bietēm un plūkātu zosi, kā arī kartupeļus ar bekonu un siera mērci, plūkātu pīli, sīpolu kraukšķiem un biešu spageti. Deserta piedāvājumā mīklas bumbiņas ar biešu ievārījuma pildījumu un siltu vaniļas mērci un tam pa virsu silta Bombardino ogu limonāde ar putukrējumu.

“Mr. Biskvīts” šefpavāres Edīte Kalniņa un Viorika Butkāne apmeklētājiem būs sarūpējušas latgaļu kļockas, grilētu kamambēra sieru ar sīpolu-biešu čatniju, grilētu lauku torti un kazanā gatavotas cūku ribas, sautētas biešu kvasā.

Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne aicinās nobaudīt liellopa gaļas gulašzupu, garneļu iesmu ar bulguru, biešu kraukšķiem garšaugu mērcē, cūkgaļas iesmu ar grilētiem dārzeņiem tomātu-biešu pikantā mērcē, bet desertā – siera kūka ķiršu mērcē. Dzērienu piedāvājumā Mālpils muižas siltais dzēriens bez alkohola un Muižas barons ar melno balzamu.

Gastrogrilbārs “Kokos” šefpavārs Jānis Siliņš apmeklētāju garšas kārpiņas piedāvās palutināt ar biešu - melno ķiploku - sarkanvīna - meža cūkas gulašzupu, fritētu Burtnieka ezera zandarta fileju ar fritētām bietēm trifeļu-siera mērcē, krāsnī ceptu bieti, kazas sieru ar trifelēm un kvinoju, alni Burgundijas gaumē ar krāsainajām bietēm un uz sāls gatavotu kartupeli. Saldajā uz oglēm gatavots ābols ar marcipānu un biešu-kastaņu saldējumu, bet dzērienu piedāvājumā gan alkoholisks, gan bezalkoholisks biešu karstvīns.

“Hotel Sigulda” restorāna šefpavārs Aigars Šāvējs apmeklētājus iepriecinās ar silto ziemas pīrāgu izlasi ar dažādiem pildījumiem. Papildus pīrāgu izlasei, piedāvājumā arī jēra gaļas gulaša zupa ar zaļumiem un pašceptu maizi, grilēta vista marinēta grieķu jogurta marinādē ar rozmarīnu un sinepju-medus mērci, jaunlopa gaļas burgeris, kurā būs 100% Latvijas jaunlopa gaļa pašceptā biešu maizē, siltie salāti un sinepju-medus mērce. Dārzeņu cienītāji varēs nobaudīt medotus sakņu dārzeņus - karamalizētas bietes, glazētus burkānus ar čilli, ceptus pastinakus ar ķiplociņu un marinētus ķirbjus ar krustnagliņām. Desertā – karstā šokolāde ar putukrējumu.

“Kungu rija” un šefpavārs Aivis Balodis būs sarūpējis uz oglēm ceptas pikantas garneles, uz uguns gatavotu briežu gaļas zupu, uz oglēm ceptu astoņkāji ar karamalizētām bietēm un citiem dārzeņiem, kā arī uz oglēm lēni gatavotas cūkgaļas ribas.

Bīriņu pils restorāna šefpavārs Jānis Sirmais piedāvās biešu zupu ar sarkanvīnu un kūpinātu lasi, biešu pērļu grūbu plācenīšus ar timiānu, teļa vaigu sautējumu ar sakņaugiem un sāls kažokā ceptu bieti, pašgatavotu bezalkoholisko “karstvīnu” un noslēguma izvēlē – cepamais deserts lieliem un maziem.

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās arī vietējie novada garšu ražotāji – vīna meistari “Zilver dzērienu darītava” un Krimuldas muižas vīni “Cremon”, “Sortus” veselīgās ogas, “Bliss Gelato” pārsteidzošo garšu saldējumi, aromātiskā Siguldas “SmartCoffee Roastery” kafija un “DabLab” dabīgās sulas spēkam, enerģijai un imunitātei. Par mūzikas un danču atmosfēru pasākuma laikā gādās vitālā etno-popa grupa “Tautumeitas”, muzikālo resgaļu banda “Rahu The Fool” un Dj Edgars Bercis.

Savukārt ziemas mirdzošo skaistumu izcels ledus meistaru radītie pārsteigumi un ledus seifs, kurā absolūtā drošībā būs noglabāts nākamā festivāla īpašais produkts. Gardēžu karstās sirdis atdzesēs unikālās ledus glāzēs pasniegti dzērieni maģiskajā “Ledus vīni” ledus bārā. Par viesu labsajūtu, baudot plašo piedāvājumu, parūpēsies dzīves garšu pazinējs Valters Krauze.

Katram festivāla “Ziemas garšu svinēšana” apmeklētājam būs iespēja iesaistīties maskēšanās tīklu gatavošanā Ukrainas aizstāvjiem, apskatīt ceļam uz fronti ievainoto evakuācijai sagatavotu auto, kā arī veikt ziedojumu Ukrainas atbalstam. Ziedojumu saņēmējs Twitterkonvojs - biedrība “Agendum”.

Lai gastronomisko pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem!

“Ziemas garšu svinēšana” ir gastronomijas festivāls, kas Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā noritēs jau sesto reizi, aicinot apmeklētājus ļauties gardēžu piedzīvojumam, ziemas viducī izbaudot Siguldas novada un Rīgas–Gaujas reģiona labāko restorānu uz dzīvas uguns gatavotās maltītes.

 

Informāciju sagatavoja:
“Siguldas devons” sabiedrisko attiecību speciāliste
Inese Ķikute-Tītmane

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi