×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-19
Pērn novadnieki aktīvi piedalījušies sporta norisēs, uzrādot augstus sasniegumus

2023. gadā Siguldas novadā norisinājās gan Latvijas, gan arī starptautiska mēroga sporta sacensības. Ar pašvaldības līdzfinansējumu biedrībām 155 tūkstošu eiro apmērā novadā organizēti 82 dažāda mēroga sporta pasākumi.

Atbalstīta Latvijas, Eiropas un pasaules mēroga pasākumu norise Siguldā – Eiropas čempionāts kamaniņu sportā, Pasaules kauss kamaniņu sportā, Eiropas kauss bobslejā un Pasaules kauss parabobslejā, Baltijas kauss kalnu slēpošanā, starptautiskās riteņbraukšanas sacensības “Baltic Chain”, 33. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, Latvijas čempionāti un starptautiskas sacensības dažādos sporta veidos, kā arī vietēja mēroga sporta pasākumi visā novadā.

2023. gadā dažādās profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmās izglītības iestādēs un biedrībās bijuši 2961 audzēknis (vecumā līdz 18 gadiem), 33 dažādos sporta veidos un vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbībās. Visplašāk pārstāvētie sporta veidi bērnu un jauniešu vidū bija futbols (511), peldēšana (316), kalnu slēpošana (299), basketbols (252).

Sniegts finansiāls atbalsts biedrībām novada bērnu un jauniešu mācību un treniņu darba nodrošināšanai un augsto sasniegumu sporta sportistu atbalstam 87 tūkstošu eiro apmērā.

Novadnieki godam nesuši Latvijas vārdu starptautiskajā sporta pasaulē. Kopumā izcīnītas 62 medaļas pasaules un Eiropas čempionātos un kausos, tai skaitā 21 bronzas, 22 sudraba un 19 zelta medaļas, pārstāvot bobsleju, kamaniņu sportu, džiu-džitsu, motosportu, ziemas peldēšanu, galda hokeju pasaules elitē.

Arī novada jaunieši aizvadītajā gadā uzrādījuši augstus sasniegumus dažādos sporta veidos novada, Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Siguldas Sporta skolas audzēkņi 2022./2023. mācību gadā Latvijas čempionātos, Latvijas kausu un Baltijas kausu sacensībās ir izcīnījuši 59 1. vietas, 60 2. vietas un 69 3. vietas. 

Pērn novada sporta organizācijas/biedrības Latvijas čempionātos, Latvijas kausu un Baltijas kausu sacensībās ir izcīnījuši 109 medaļas, tai skaitā 23 bronzas, 32 sudraba un 54 zelta medaļas, pārstāvot pludmales volejbolu, galda hokeju, ziemeļu divcīņu, distanču slēpošanu, kalnu slēpošanu, kamaniņas, spīdveju, triālu, airēšanu, džudo, karatē, badmintonu, loka šaušanu, futbolu, motokrosu, orientēšanos un riteņbraukšanu.

Sniegts finansiāls atbalsts sporta biedrību amatieru un veterānu sporta aktivitātēm, kopumā 19 komandām no 16 biedrībām piešķirti vairāk nekā 12 tūkstoši eiro.

Kopš 2017. gada aprīļa līdz 2023. gada noslēgumam Siguldas novada pašvaldība īstenoja Eiropas Sociālā fonda projektu Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!”. Projekta mērķis bija sekmēt Siguldas novada iedzīvotāju veselības veicināšanu un slimību profilaksi, radot iedzīvotājiem iespēju iesaistīties veselību veicinošās, izglītojošās un slimību profilakses aktivitātēs.

Sākot jau ar 2017. gada aprīļa līdz 2023. gada novembrim projekta ietvaros īstenotas 7418 dažādas veselīgu un aktīvu dzīvesveidu veicinošas aktivitātes plašam iedzīvotāju lokam, iesaistot tajās vairāk nekā 24 tūkstošus dalībniekus, no kuriem 61 % bija sievietes un 39 % vīrieši.

Visa projekta īstenošanas laikā ir notikušas:

  • 1285 iedzīvotāju bezmaksas fizisko aktivitāšu nodarbības dažādos sporta veidos, tai skaitā bērniem un jauniešiem, cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, maznodrošinātajiem, un nodarbības pagastos, iesaistot 10 049 dalībniekus;
  • 9 Veselības nedēļas/dienas, piedāvājot iedzīvotājiem veikt veselības pārbaudes eksprestestus, piedalīties dažādās izglītojošās lekcijās un nodarbībās visā novada teritorijā, iesaistot 3249 dalībniekus;
  • 5643 bērnu stājas veicināšanas vingrošanas nodarbības visās Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, iesaistot 2561 pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus;
  • 29 veselīga uztura un fizisko aktivitāšu nometnes 743 bērniem un jauniešiem;
  • 89 reproduktīvās veselības nodarbības 1521 izglītības iestādes audzēknim;
  • 202 veselīga uztura nodarbības 3944 izglītības iestāžu audzēkņiem;
  • 20 emocionālās veselības nodarbības par mobingu 389 izglītības iestāžu audzēkņiem;
  • astoņas psihosomatiskās veselības lekcijas izglītības iestādēs “Kā saglabāt emocionālo veselību” ar 165 dalībniekiem;
  • trīs lekcijas “Lielo ģimnāzijas” ietvaros “Sevis apzināšanās un rīcība tagad”, kopā piesaistot 134 dalībniekus;
  • 72 nodarbības vecākiem un viņu bērniem “Izproti sava bērna bailes” , kas tika iedalītas sešos ciklos ar 80 dalībniekiem;
  • 57 nodarbības senioriem dienas centros visā novadā “Dzīvo ar aizrautību” ar 566 dalībniekiem;
  • viens sporta un fizisko aktivitāšu pasākumu “Celmlauzis” 649 izglītības iestāžu audzēkņiem;
  • iegādāts distanču slēpošanas un rollerslēpošanas inventārs 20 tūkstošu eiro vērtībā, kuru Fischer Slēpošanas centrā var izmanot novada izglītības iestāžu audzēkņi.

Novadā ar pašvaldības līdzfinansējumu uzsākts jauns bezmaksas sporta nodarbību cikls. 2023. gadā notika 167 pašvaldības finansētās nodarbības.

Veselības dienas 2023. gadā notika divas reizes gan pavasarī, gan rudenī, piedāvājot novadniekiem bezmaksas lekcijas, veselības pārbaudes un dažādu ārstu konsultācijas, piedāvājumu izmantojot ģimenēm un visai paaudzei septiņās vietās novadā, kā arī piedaloties dažādās aktivitātēs svaigā gaisā.

Pašvaldība bija iesaistījusies Mārupes novada pašvaldības organizētajā videi draudzīgā izaicinājumā. Lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu, pavasarī starp Latvijas pašvaldībām norisinājās draudzīgas sāncensības, piedaloties dabai draudzīgas pārvietošanās izaicinājumā “Km skaita pavasarī!”, kur ar bezmaksas mobilās lietotnes “Strava” palīdzību tika uzskaitīti katra novada profilam piesekojušo dalībnieku “zaļie” kilometri soļojot, skrienot vai braucot ar velosipēdu. Izaicinājumā “Km skaita pavasarī!” uzvarēja Siguldas novads. Kopumā mēroti 38 583,93 kilometri, skrienot, soļot un/vai braucot ar velosipēdu, apkārt Siguldas novadam apriņķojot 165 reizes.

2022./2023. mācību gadā organizētas 17 novada starpskolu sporta sacensības, tai skaitā reģionālās un valsts mēroga sacensības, un nodrošināta dalība 15 reģionālajās un Latvijas skolu sacensībās. Pašvaldība sadarbībā ar visām 10 novada skolām īstenojusi konkursu “Gada skola sportā”, kurā par iegūtajiem punktiem skolēni ieguva kopumā 7190 eiro no pašvaldības finansējuma sporta inventāra iegādei. Raiņa parkā norisinājās saliedējošs skolēnu pasākums – Siguldas novada skolu sporta diena “Esi celmlauzis”. Tajā piedalījās nepilns tūkstotis 7.–12. klašu skolēnu no visām novada skolām. Skolu sporta diena tika organizēta, lai jauniešu vidū veicinātu veselīgu dzīvesveidu, rosinātu fiziski darboties un mācītu savstarpējās attiecības, kas balstās uz sadarbību, uzticēšanos un paļaušanos citam uz citu.

Siguldas novadā darbojas 63 sporta organizācijas, 20 organizācijas, saņēmušas Siguldas novada pašvaldības licences 23 interešu izglītības programmas sportā īstenošanai bērniem un jauniešiem 15 sporta veidos un dažāda veida vingrošanas, fitnesa vai vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbības.

Siguldas novadā ir četras nacionālās sporta bāzes: bobsleja un kamaniņu trase “Sigulda”, Siguldas Pilsētas trase, Fischer Slēpošanas centrs un Inčukalna Jauno jātnieku skola; četri peldbaseini Siguldas Sporta centrā, Krimuldas Sporta centrā, Mālpils Sporta centrā, Inčukalna Sporta centrā, kā arī 24 āra sporta laukumi. Siguldas novadā ir četri skeitparki, kas atrodas Mālpilī, Siguldā, Inčukalnā un Gaujā, kā arī trīs asfalta velotrases – Siguldā, Raganā un Inciemā un divas diska golfa parki – viens Inčukalnā un otrs Lēdurgā. Raiņa parkā Siguldā lietošanai atvērts multifunkcionāls aktīvās atpūtas un sporta laukums.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi