×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-19
Distanču, kalnu slēpošanas un slidošanas iespējas Siguldas novadā

Slēpošana un snovošana bieži tiek uzskatītas par vienu no iecienītākajām ziemas aktivitātēm, piedāvājot aktīvās atpūtas cienītājiem gan zināmu adrenalīna devu, gan skaistus dabas skatus. Siguldas novads ar sniega klātām dabas ainavām šīm aktivitātēm ir labākā izvēle. Baudiet ziemu miera mirkļos distanču trasē, ķeriet asākas sajūtas nobraucienos no kalna nogāzēm un izslidojiet skaistākos deju soļus slidotavā. Zemāk apkopotas ziemas sportisko aktivitāšu iespējas Siguldas novadā. Atrodi savējo!

 

 

DISTANČU SLĒPOŠANA

Fischer Slēpošanas centrs, kur slēpošanas trase sagatavota 1,4 kilometru garumā. Trase piemērota gan slidsolim, gan klasiskajam solim. Pieejama arī inventāra noma, tai skaitā arī slēpju zābaki, nūjas, inventāra apkope un instruktoru pakalpojumi, līdz ar to, trase interesanta gan amatieriem, gan pieredzējušiem slēpotājiem. Lai apgūtu slēpošanas iemaņas, instruktorus iespējams pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Instruktori palīdzēs spert pirmos soļus slēpošanā, gan slīpēt tehniku jau zinošākiem slēpotājiem. Ziemas sezonā trase atvērta darbdienās no plkst. 8.00 līdz 21.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 20.00.
Atgādinām, ka Fischer Slēpošanas centrā bez maksas iespējams slēpot Siguldas novada pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un vispārizglītojošo skolu skolēniem, un Siguldas Sporta skolas audzēkņiem,uzrādot Siguldas novada ID karti un minot skolu/bērnudārzu, kurā mācās. Bezmaksas slēpošana pieejama arī Siguldas novada pensionāriem trases darba laikā – darbdienās no plkst. 8.00 līdz 21.00, savukārt brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 20.00. Pirmajā reizē pirms slēpošanas nepieciešams servisa ēkā uzrādīt pensionāru apliecību unSiguldas novada ID karti. Turpmākajās slēpošanas reizēs nepieciešams pieteikties servisa ēkas kasē, nosaucot savu vārdu un uzvārdu.

Reiņa trase, kur slēpošanas trase sagatavota 400 metru garumā. Trase piemērota gan slēpošanai slidsolī, gan klasikā, dienas tumšajā laikā tā ir apgaismota. Inventāra noma pieejama Reiņa trases darba laikā. Trases izmantošana ir bez maksas. 

KALNU SLĒPOŠANA, SNOVBORDS

Kordes trase piedāvā kalnu slēpošanu – mazās trases garums ir 160 metri un augstuma starpība ir 30 metri, kas piemērots gan iesācējiem, gan profesionāļiem. Tālrunis uzziņām: 28277080;

Reiņa trase – atvērta galvenā trase ar nobrauciena garumu 150 metri un augstuma starpību sasniedzot pat 35 metru, iesācēju trase, bērnu parks un distanču slēpošanas trase. Pieejami slēpošanas un snovborda instruktoru pakalpojumi, darbojas inventāra noma. Tālrunis instruktoru rezervācijai un informācijai: 29272255;

Siguldas Pilsētas trase – sportiskākais kalns, garākais nobrauciens, plašākā nogāze, moderns aprīkojums, gleznains skats – tas viss raksturo Siguldas pilsētas trasi. Abas tās nogāzes (350 un 200 metru garas) piedāvā visplašākās ziemas prieku iespējas jebkuram, kurš gatavs sportiski vai eleganti ļauties gravitācijai. Pieejama slēpošanas, snovborda inventāra noma, instruktoru pakalpojumi. Trase darbdienās atvērta no plkst. 14.00 līdz 21.00, brīvdienās – no plkst. 10.00 līdz 20.00. Šajā nedēļas nogalē, 21. janvārī, no plkst. 17.00 pilsētas trasē notiks kalnu slēpošanas izcīņas “Carlsberg kauss” otrais posms, tādēļ no plkst. 17.00 apmeklētājiem būs pieejama daļa no trases. Mācīties gribošiem pieejams arī iesācēju kalns. Aktuālā informācija: Facebook un Instagram. Tālrunis uzziņām: 25733008.
Atgādinām – Siguldas Pilsētas trasē katru darbdienu no plkst. 14.00 līdz 16.00 Siguldas novada pensionāri var slēpot par īpaši draudzīgu cenu – 7 eiro. Pacēlāja izmantošana 2 stundas. Pirms pacēlāja kartes aktivizēšanas nepieciešams uzrādīt pensionāru apliecību unSiguldas novada ID karti.

Slēpošanas trase “Rāmkalni” – divi 200 metru gari nobraucieni, kur viens ir ātrs un sportisks, bet otrs ir lēzenāks un vairāk piemērots bērniem vai tiem, kuri vēl mācās. Pieejama slēpošanas un snovborda inventāra noma un instruktoru pakalpojums. Kalna un inventāra nomas darba laiks labvēlīgos laikapstākļos: pirmdiena – piektdiena no plkst. 14.00 līdz 20.00, sestdiena–svētdiena no plkst. 9.00 līdz 20.00. Tālrunis uzziņām: 29100280.

SLIDOTAVAS

Slidotava pie Siguldas Sporta centra – pieejama slidu noma, mazākajiem slidot gribētājiem – slidošanas palīgierīce “pingvīns”. Jāņem vērā, ka slidotavas darbība ir atkarīga no laikapstākļiem, tādēļ par slidotavas pieejamību aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos – Facebook vai Instagram. Aktuālais cenrādis apskatāms šeit. Tālrunis uzziņām: 25448860.

Inčukalna hokeja laukums (Atmodas ielā 1A, Inčukalnā, Inčukalna sporta un bērnu laukumā) – pieejams ikvienam bez maksas atbilstošos laikapstākļos. Slidas iespējams ņemt pašiem, kā arī nomāt no Siguldas Sporta centra.

Raganas slidotava un lielais hokeja laukums Krimuldas Sporta centra stadionā (Skolas ielā 11A, Raganā, Krimuldas pagastā) – pieejams ikvienam bez maksas atbilstošos laikapstākļos, iespējama slidu noma. Visa aktuālā informācija pieejama Krimuldas Sporta centra Facebook un Instagram lapā. Tālrunis uzziņām: 26161322.

 

Slēpošanas, slidošanas iespēju piedāvājums var mainīties atkarībā no laikapstākļiem.

Plašāka informācija par ziemas aktivitātēm, tostarp kameršļūkšanu, ragavu braucieniem, pieejama vietnē tourism.sigulda.lv. Atgādinām, ka līdz 29. februārim lietotnē “Walk15” norisinās Sabiedrības Integrācijas fonda organizētais veselīga dzīvesveida izaicinājums “Miljoni soļu Latvijai”, kurā Latvijas pašvaldības savā starpā sacenšas par vairāk nostaigātajiem soļiem.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi