×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-22
Nedēļas nogalē novadnieki startē Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēlēs

20. janvārī 2024. gada Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu ledus trasē, Gangvonas provinces apriņķī, Phjončhanā, tika aizvadīta pirmā sacensību diena. Šajās sacensībās kopumā startēja astoņi Siguldas novada jaunieši – Dārta Neimane, Laura Lēģere un Marta Andžāne (skeletons), Emīls Indriksons un Dāvis Valdovskis (skeletons), Madara Pavlova (kamaniņas), kā arī Frīda Saļņikova un Pauls Pēteris Prancāns (kalnu slēpošana).

Otrajā sacensību dienā uz starta devās zēni un meiteņu divvietīgās ekipāžas. Meiteņu divvietīgo ekipāžu konkurencē, kurā novadniece Madara Pavlova startēja ar pārinieci Margitu Sirsniņu pirmo braucienu iesāka daudzsološi, uzrādot labāko starta laiku, un teju līdz pat trases lejas daļai atrodoties otrajā pozīcijā, bet trases izskaņā sportistes kļūdījās, piedzīvoja kritienu un nesasniedza finišu.

Otrdien, 23. janvārī, 2024. gada Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles kamaniņu sportā noslēgsies ar komandu stafeti.

Tikmēr kalnu slēpotāja Frīda Saļņikova supergiganta sacensībās finišēja 58,48 sekundēs un ierindojās 40. pozīcijā. Viņa piekāpās uzvarētājai Kamillai Vanni no Itālijas 4,94 sekundes. Vīriešu sacensībās supergigantā Pauls Pēteris Prancāns, veicot trasi minūtē un 0,52 sekundēs, ieņēma 48. vietu. Novadnieks zaudēja labākā rezultāta īpašniekam vācietim Beno Brandim 6,10 sekundes.

22. janvārī turpināsies sacensības kalnu slēpošanā, tajā piedaloties Frīdai Saļņikovam un Paulam Pēterim Prancāns. Vēl šajā dienā notiks sacensības skeletonā, kurā pirmos braucienus veiks Dārta Neimane, Laura Lēģere un Marta Andžāne.

Spēlēs Latviju pārstāv 45 sportisti, kas ir līdz šim lielākā Latvijas delegācija Jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs. No visiem sportistiem astoņi ir Siguldas novada jaunie sportisti.

Latvija spēlēs tiek pārstāvēta 11 sporta veidos – 3x3 hokejā, kērlingā, biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, ātrslidošanā, daiļslidošanā un šorttrekā.

 

Foto: Edijs Pālens


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi