×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-22
Cilvēkiem ar kustību traucējumiem ir iespēja pieteikties atbalstam savas dzīves vietas pielāgošanai

Apgūstot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējumu, Latvijas iedzīvotājiem ar kustību traucējumiem, ir iespēja bez maksas uzlabot piekļūstamību savā dzīves vietā. Šādi plānots uzlabot šo cilvēku dzīves kvalitāti, sniedzot iespēju bez citu palīdzības pilnvērtīgi izmantot savu mājvietu, izkļūt no tās un iesaistīties sabiedriskajā dzīvē, piemēram, doties uz mācībām, darbu vai citās gaitās.

Līdz 29. februārim vēršoties ar iesniegumu Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā, atbalstu var saņemt bērni ar invaliditāti no 15 līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot), kuriem ir kustību traucējumi, un pieaugušie ar invaliditāti no 18 līdz 63 gadu vecumam (ieskaitot) vai strādājoši pensionāri, kuriem noteikta I vai II invaliditātes grupa, kuriem ir kustību traucējumiem un kuri spiesti pārvietošanās nolūkos ikdienā lietot tehniskos palīglīdzekļus. Konsultācijas nepieciešamības gadījumā aicinām sazināties ar pašvaldības Sociāla dienesta Sociālā darba ar pilngadīgām personām nodaļas vadītāju Dainu Kalvāni (tālruņa numurs 22431350, e-pasta adrese daina.kalvane@sigulda.lv).

Pielāgojumu veikšanu var pieteikt veikt ne vien cilvēku ar invaliditāti vai viņu radinieku īpašumā, bet arī īrētos mājokļos, ja ir noslēgts īres līgums uz turpmākajiem pieciem gadiem vai ilgāk, vai arī mājoklis tiek īrēts no pašvaldības. Pašvaldība uzņemsies mērķa grupas un mājokļa izvērtēšanu, kā arī veiks visus darbus, tai skaitā visas nepieciešamās tehniskās dokumentācijas izstrādi un saskaņošanu.

Pielāgojumi var būt gan mājokļa iekšējās vides, piemēram, labierīcību, virtuves zonas, durvju aiļu, gan ārējās vides, piemēram, pacēlāju, uzbrauktuvju un pandusu, ierīkošana, pārbūve vai atjaunošana vai arī mājokļa aprīkošana ar nepieciešamajām palīgierīcēm, tādējādi uzlabojot un atvieglojot cilvēkam pārvietošanos mājoklī, kā arī iekļūšanu un izkļūšanu no tā.

Apgūstot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējumu, pasākumu “Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļu vides pieejamības nodrošināšanai” izstrādājusi Labklājības ministrija.

Papildu informācija pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi