×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-23
Bezmaksas pediatra konsultācijas brīvdienās un svētku dienās pērn saņēmuši 573 mazie novadnieki

Rūpējoties par mazo novadnieku veselību, Siguldas novada pašvaldība kopš 2018. gada ārpus ģimenes ārstu prakses darba laika Siguldas slimnīcā nodrošina bezmaksas pediatra konsultācijas novadā deklarētajām ģimenēm. Konsultācijas notiek sestdienās, svētdienās un svētku dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 Siguldas slimnīcas Uzņemšanas nodaļā. Tā ir iespēja akūtos gadījumos saņemt palīdzību tuvāk savai dzīvesvietai.

Siguldas novada pašvaldības apmaksātās pediatru konsultācijas 2023. gadā ir saņēmuši 573 bērni. Siguldas slimnīcas valdes loceklis Valdis Siļķe atklāj, ka salīdzinoši liels apmeklētāju skaits bija pagājušā gada rudenī, kad sākās aktīva vīrusu sezona. Slodze novembra beigās un decembra sākumā bijusi tik apjomīga, ka veidojusies gaidīšanas rinda; dažkārt dienā pediatra pakalpojuma pieejamība ir nodrošināta 14–16 mazajiem novadniekiem.

Līdz viena gada vecumam konsultācijas apmeklēja 88 bērni, biežākās diagnozes – akūtas elpceļu saslimšanas, sinusīts jeb deguna blakusdobumu iekaisums un angīna. Vienlaikus pediatrs ir konsultējis novadniekus par jaundzimušā kopšanu, nabas aprūpi, barošanu un citiem vecākiem aktuāliem jautājumiem. Vecuma grupā no viena līdz septiņiem gadiem konsultācijas ir saņēmuši 313 bērni; biežākās diagnozes – vidusauss iekaisums, ādas iekaisums, elpceļu saslimšanas, funkcionāli gremošanas trakta traucējumi. Vecuma grupā no septiņiem līdz 18 gadiem bezmaksas konsultācijas izmantojuši 136 bērni; biežākās diagnozes – akūtas elpceļu saslimšanas un funkcionāli gremošanas trakta traucējumi. Visos gadījumos pediatrs izdevis izrakstu ģimenes ārsta informācijai.

No bezmaksas pediatra konsultācijās pieņemtajiem 573 bērniem 17 mazajiem novadniekiem ir izsniegti norīkojumi stacionēšanai. Ja pediatru pieejamības pakalpojumu nesniegtu Siguldas slimnīca, iespējams, šie 556 bērni būtu Neatliekamās medicīniskās palīdzības vai Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacienti.

Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka pediatrs nosaka diagnozi un nozīmē sākotnējo ārstēšanu, bet turpmākā bērna novērošana un ārstēšana jāveic ģimenes ārstam. Uzņemšanas nodaļā tiek sniegtas ambulatorās konsultācijas akūtos gadījumos, nepieciešamības gadījumā bērni var saņemt inhalācijas vai intramuskulāras injekcijas, taču infūzijas jeb sistēmu uzlikšana bērniem, kā arī analīžu nodošana slimnīcas piedāvātajos pediatra pakalpojumos neietilpst.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi