×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-25
Lēdurgas dendroparkā izveidos “Skaņu dušu”

Gadu gaitā Lēdurgas dendroparks kļuvis par dabas un kultūrvēsturisku aizsargājamu objektu, ko ik gadu apmeklē tūkstošiem bērnu un pieaugušo. Jau nākamajā sezonā Lēdurgas dendroparka apmeklētājus sagaidīs kāds neparasts jaunums – “Skaņu duša”, kas ļaus ikvienam baudīt dabu apvienojumā ar skaņu, kas ar digitalizācijas rīkiem padara to iespējamu brīvā dabā.

Dendroparks ir viena no Siguldas novada zaļajām pērlēm. Tajā atrodams neizsmeļams materiāls kokaugu pētniekiem, jo Lēdurgā sekmīgi aug un pārziemo daudz Ziemeļvidzemē neizturīgu kokaugu sugu un šķirņu. Gan vietējie iedzīvotāji, gan apmeklētāji no tālienes iemīļojuši parka teritorijā pie administrācijas ēkas vienkārši atpūsties, baudīt dabu, nemaz nesteidzoties iziet takas. Līdz ar to vietējiem iedzīvotājiem radās ierosinājums šo teritoriju pilnveidot, tādējādi veicinot tūrismu un apmeklētāju uzturēšanās laiku padarīt saturiski kvalitatīvāku. 

Tas viss būs iespējams, pateicoties atbalstītajam projektam “Skaņu duša”, ko Siguldas novada pašvaldība iesniedza Vidzemes lauku partnerības “Brasla” izsludinājā LEADER projektu konkursā. Projekts ir apstiprināts, tā kopējās izmaksas ir 1365,97 eiro, tajā skaitā ELFLA finansējums 1 229,37 eiro apmērā un pašvaldības līdzfinansējums – 136,60 eiro.

“Skaņu dušu” plānots izvietot pirms ieejas Lēdurgas dendroparkā pie administrācijas ēkas blakus esošā ābeļdārza, kas apmeklētājiem pieejams bez ieejas maksas. Sākotnēji kā “Skaņu dušas” materiālu izmantos jau esošos Lēdurgas Kultūras nama folkloras kopas “Putni” un dabas skaņu ierakstus, taču perspektīvā – vēl citu mākslinieku darbus.

Īstenojot Lauku atbalsta dienesta apstiprināto projektu, ne vien tiks uzlabota novada publiskā ārtelpa, ieviesta inovācija parka teritorijā, bet arī papildināts tūrisma piedāvājums un pilnveidotas kultūras pasākumu norises. Līdz šim Lēdurgas dendroparka teritorijā pie ieejas pulcēšanās pārsvarā notika stāvlaukumā, taču pavasarī īstenojot projektu, būs iespēja ļauties paradumu maiņai un piedzīvot ko jaunu.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi