×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-26
Atbalstītas 17 kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu idejas

Siguldas novada kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu finansēšanas konkursā šogad kopumā saņemti 29 pieteikumi, no kuriem konkursa komisija atbalstam izvirzīja 17 projektus, un to īstenošanai pašvaldība piešķīrusi līdzfinansējumu 55 000 eiro apmērā.

Ar pašvaldības finansiālu atbalstu notiks bioloģiski saimniekojošo zemnieku un amatnieku tirdziņi. Projekts “Mūsu Bio tirgus – viedākai dzīvošanai Siguldā” paredz novada tautas lietišķās mākslas meistaru pulcēšanu, bērnu un jauniešu literatūras dienu tirgū. Savukārt rudenī paredzēts popularizēt interesi par ēdiena gatavošanu dabā.

Nurmižu kultūrtelpa “Dabā” daudziem mūzikas mīļotājiem kļuvusi par īpašu tikšanās vietu reizi gadā. Arī šogad Nurmižos notiks brīvdabas festivāls, kas būs izzinošs, radošs muzikālu aktivitāšu kopums. Īstenojot projektu brīvdabas festivālā “Kā nenogurt no tā, ka esi dzīvs jeb Tuvāk zvaigznēm”, būs iespēja baudīt operu, džezu un kamermūziku. Šī gada akcents – sievietes spēks, sīkstums un skaistums. 

Ar pašvaldības atbalstu šogad bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Vizbulīte” krāšņi atzīmēs “Vizbulītes” 60 gadu jubileju.

Pateicoties nodibinājumam “Imanta Ziedoņa muzeja fonds”, Ziedoņa muzejā Murjāņos pilnveidos lasīšanas veicināšanas programmas bērniem, izveidojot vairākus interaktīvus punktus jaunajā suņa Fuņa mājā un pie tās, kā arī iekārtos grāmatplauktu.

Kultūrvēsturiskās vērtības palīdzēs apzināt Turaidas muzejrezervāta atbalsta biedrība. Šogad tiks sagatavotas un izdotas Turaidas muzejrezervāta speciālistu Gunta Zemīša un Ligitas Beitiņas zinātniskas monogrāfijas “Sateseles pils un zeme” (12., 13. gs.), kā arī uzstādīts informācijas stends pie pilskalna.

Muzikālajā projektā “Kuolm randõ/Trīs krasti” trīs profesionālu lībiešu mūziķu radīta dzeja mūzikā. Plānotas Vinila plates, brošūras izdošana un prezentācijas koncerts kultūras centrā “Siguldas devons”.

Atbalstīts arī mākslinieku biedrības “Sidegunde” projekts, kurš paredz grāmatas izdošanu par glezniecības plenēru vēsturi Mālpilī.

Siguldas Jaunā pils šogad būs par vienu notikumu bagātāka. Tajā īstenos starpdisciplināru mākslas projektu par Gauju – analoga foto izstāde. Biedrība “Baltic Analog Lab” rīkos arī lekcijas par profesionālās fotogrāfijas aizsākumiem Siguldā, radošās darbnīcas un pārgājienu pa Gaujas Nacionālo parku.

Ar pašvaldības finansiālu atbalstu biedrība “Ozollīči” veidos ekspozīciju “Gaujas zivju aizsardzība”.

Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” atbalsta biedrība, pateicoties pašvaldības līdzfinansējumam, aizsāks desmit dziesmu ciklu – bērnu radīti teksti dzejnieces Ingas Cipes vadībā, komponists Jānis Ķirsis.

Kā neiespējamo padarīt iespējamu – to vislabāk zina biedrība “Cerību spārni”, kas gatavojas izdot grāmatu. Izdevumā būs iekļauti biedrības pieredzes stāsti divdesmit gadu garumā.

Šogad Siguldā notiks starptautiskās atdzejas darbnīcas, pulcējot dzejniekus no Latvijas un Īrijas. 

Biedrība “Rīgas fotogrāfijas biennāle” kultūras centrā “Siguldas devons” rīkos Starptautisko laikmetīgās fotogrāfijas pasākumu. Foto izstāde būs veltīta dabas un cilvēka, tehnoloģiju mijiedarbībai.

Biedrība “Lēdurgas Ezerkalni” bagātinās kultūras dzīvi pagastā. Projekta “Brīvdabas teātra notikumi “Teātris ir cilvēka ceļš pa dzīvi” Lēdurgā” ietvaros tiks iestudētas divas bērnu un viena dzejas brīvdabas izrāde pieaugušajiem.

Arī šogad Siguldas novadā izskanēs klusie koncerti Mālpils Muižas klētī un Krimuldas baznīcā.

SIA “Rehabilitācijas centrs Krimulda” mudinās ieklausīties, atklāt un bagātināties, rīkojot kamermūzikas koncertu ciklu un Adventes vainagu darināšanas meistarklasi.

Biedrība “Atelpa Jauno arhitektu klubs” veiks Allažu ciema attīstības koncepta/stratēģijas izstrādi, sadarbojoties arhitektiem, iedzīvotājiem un pašvaldības pārstāvjiem. Notiks Ideju hakatons.

Konkursa mērķis ir atbalstīt iedzīvotāju iniciatīvas ar kultūras daudzveidīgām izpausmēm saistītu projektu realizēšanai novadā, īpašu uzmanību veltot kultūrvidi bagātinošu, vides ilgtspēju veicinošu, izglītojošu un inovatīvu, ar literatūru saistītu pasākumu realizēšanai dažāda vecuma mērķauditorijai.

Projekta nosaukums

Iesniedzējs

Piešķirtais finansējums (eiro)

Mūsu Bio tirgus – viedākai dzīvošanai Siguldā

Biedrība “Uz zaļā zara”

6500

Brīvdabas festivāls “Kā nenogurt no tā, ka esi dzīvs jeb Tuvāk zvaigznēm”

Biedrība “Kultūrtelpa Dabā”

6500

Vizbulītei – 60 (bijušo dejotāju koncerts)

Siguldas novada deju kolektīvu atbalsta biedrība

5400

Burtiem pa pēdām

Nodibinājums “Imanta Ziedoņa muzeja fonds”

3000

Sateseles pils un zeme

Turaidas muzejrezervāta atbalsta biedrība

2000

Muzikālā projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” vinila skaņuplates, izdošana un prezentācijas koncerts kultūras centrā “Siguldas devons”

Elīna Ose

4500

Mālpils plenēri - refleksijas un atspulgi

Mākslinieku biedrība “Sidegunde”

4000

Izstāde “Fluvius”

Biedrība “Baltic Analog Lab”

2500

Ekspozīcijas “Gaujas zivju aizsardzība” izgatavošana

Biedrība "Ozollīči"

3000

10 dziesmu cikls bērnu un jauniešu korim (1. daļa)

Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” atbalsta biedrība

1600

Kā neiespējamo padarīt iespējamu

Biedrība “Cerību spārni”

2500

Starptautiskā atdzejas darbnīca

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja

2000

Rīgas fotogrāfijas biennāle 2024

Biedrība "Rīgas fotogrāfijas biennāle"

3000

Brīvdabas teātra notikumi “Teātris ir cilvēka ceļš pa dzīvi” Lēdurgā

Biedrība “Lēdurgas Ezerkalni”

2500

Klusie koncerti Siguldas novadā

Madara Pētersone

2000

Ieklausies, atklāj, bagātinies!

SIA “Rehabilitācijas centrs Krimulda”

2000

Allažu attīstības darbnīca ar arhitektiem

Biedrība “Atelpa Jauno arhitektu klubs”

2000


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi