×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-29
Novada kamaniņu braucēji uzrāda augstus rezultātus FIL Pasaules čempionātā

26. janvārī Vācijā, Altenbergas ledus trasē, ar Sprinta kausu iesākās 52. FIL Pasaules čempionāts. Latviešiem pilns medaļu komplekts.

Sprinta kausam 52. FIL Pasaules čempionātā 32 sieviešu lielā konkurencē kvalificējās Elīna Ieva Vītola un Kendija Aparjode. 35 vīriešu lielā konkurencē TOP 15 iekļuva Kristers Aparjods un Gints Bērziņš. Sešpadsmit sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē visas trīs Latvijas ekipāžas iekļuva labāko piecpadsmitniekā. Tāpat arī 26 vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē visi trīs Latvijas dueti startēja Sprinta kausa finālā.

Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja Pasaules čempionu titulu. Vīriešu konkurencē Kristers Aparjods kāpā uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, savukārt novadniekam Gintam Bērziņam Sprinta kausā izcīnīta desmitā vieta. Sieviešu konkurencē novadniece Elīna Ieva Vītola izcīnīja bronzas godalgu.

27. janvārī 52. FIL Pasaules čempionāta otrā sacensību diena noslēdzās ar vīriešu sacensībām un vīriešu divvietīgo ekipāžu cīņu par 52. FIL Pasaules čempionāta godalgām. Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēja trīs sportisti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Kaspars Rinks. Tāpat arī vīriešu duetu konkurencē latviešiem trīs ekipāžas: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs.

Vīriešu konkurencē labākais no latviešiem Gints Bērziņš, kurš pirmajā braucienā uzrādīja 15. labāko finiša laiku, bet otrajā – sava pirmā brauciena rezultātu uzlaboja par 0.057 sekundēm un divu braucienu summā pakāpās par četrām pozīcijām, izcīnot 11. vietu.

Vienpadsmitajā FIL U-23 Pasaules čempionātā novadnieks Gints Bērziņš izcīnīja sudraba godalgu, čempionam, Vācijas sportistam Timonam Grancagnolo (Timon Grancagnolo) piekāpjoties vien par nieka 0,001 sekundi.

28. janvārī 52. FIL Pasaules čempionāta trešā diena iesākās ar sieviešu sacensībām, kurās Latviju pārstāvēja četras sportistes: Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa un Frančeska Bona.

Labākā no latvietēm 52. FIL Pasaules čempionātā Elīna Ieva Vītola, kura divu braucienu summā izcīnīja 4. vietu. Pirmajā braucienā uzrādīja labāko starta laiku un, sasniedzot 116,9 km/h, finišēja 4. vietā. Otrajā braucienā Vītolai labākais starta laiks, savukārt, finišā latviete uzlaboja sava pirmā brauciena rezultātu, kas otrajā braucienā bija piektais labākais finiša laiks.

Sigita Bērziņa pirmajā braucienā pieļāva nelielas kļūdas trases augšdaļā, kas finišā rezultējās ar 17. vietu. Otrajā braucienā latviete uzrādīja trešo labāko starta laiku un sava pirmā brauciena rezultātu uzlaboja, divu braucienu summā pakāpjoties par divām pozīcijām un izcīnot 15. vietu.

Frančeska Bona pirmajā braucienā uzrādīja 30. labāko laiku, kas liedza iespēju startēt otrajā braucienā, līdz ar to izcīnot 30. vietu 52. FIL Pasaules čempionātā.

52. FIL Pasaules čempionāts Altenbergas ledus trasē noslēdzās ar komandu stafeti, kurā Latviju pārstāvēs Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Zane Kaluma. Latvijas komanda skatītājiem sagādāja spriedzi līdz pat pēdējam brīdim, atrodoties 3. pozīcijā, kad vēl bija jāstartē Austrijas valstsvienībai. Pateicoties austriešu kļūdām bagātajam sniegumam trasē, Latvijas varēja svinēt ilgi gaidīto medaļu komandu stafetē, kāpjot uz goda pjedestāla trešā pakāpiena 52. FIL Pasaules čempionātā.

Kopumā Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase 52. FIL Pasaules čempionātā izcīnīja deviņas medaļas – zeltu, trīs bronzas un piecas sudraba medaļas.

Nākamajā nedēļas nogalē, 3. un 4. februārī, turpināsies cīņa par punktiem Eberspächer Pasaules kausa piektajā posmā, kas norisināsies turpat, Altenbergas ledus trasē.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem aicinām sekot līdzi tiešraidē – “TV6”, portālā “tv3.lv”, vietnē “TV3 Play”, kā arī “Go3”.

Lepojamies ar sasniegumiem un vēlam panākumus arī turpmāk!

 

Foto: FIL, Mareks Gaļinovskis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi