×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-30
Vientuļiem pensionāriem, invalīdiem un iedzīvotājiem krīzes situācijās pieejama palīdzība sniega tīrīšanā

Siguldas novada iedzīvotājiem, kuri savas sociālās situācijas vai veselības stāvokļa dēļ paši nevar nodrošināt privāto ceļu attīrīšanu no sniega, pieejama pašvaldības palīdzība māju ceļu attīrīšanā no sniega ziemas sezonā. Palīdzību var saņemt Siguldas novadā deklarēti *vientuļi pensijas vecuma iedzīvotāji, mājsaimniecības, kurās ir personas ar 1. vai 2. grupas invaliditāti vai bērns ar invaliditāti, un iedzīvotāji, kuri nonākuši ārkārtas vai krīzes situācijās. Palīdzību finansē Siguldas novada pašvaldība no saviem budžeta līdzekļiem.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem Nr. 29 “Par palīdzību māju ceļu tīrīšanā Siguldas novadā”, lai saņemtu palīdzību, katru gadu līdz 30. septembrim jāiesniedz iesniegums Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā, norādot dzīvesvietas adresi. Palīdzības saņemšanai esošajā ziemas sezonā iesniegumu aicinām iesniegt jau šobrīd. Līdz ar iesniegumu jāuzrāda pensionāra vai invaliditātes apliecība. Ja nepieciešama palīdzība iesnieguma uzrakstīšanā vai aizgādāšanā pašvaldībai, aicinām sazināties ar Sociālo dienestu, zvanot uz tālruņa numuru 67385298. Lēmumu par palīdzības sniegšanu pieņems Sociālais dienests, savukārt pašu pakalpojumu nodrošinās pašvaldības Centrālās pārvaldes Transporta būvju nodaļa.

Palīdzība māju ceļu attīrīšanā tiek nodrošināta, ja ceļa sega ir izbūvēta atbilstoši smagsvara tehnikai vai būs sasalusi, lai par to varētu pārvietoties sniega tīrāmā tehnika, nenodarot kaitējumu ceļa klātnei. Ceļam ir jābūt attīrītam no blakus augošo koku zariem un uz tā nevar atrasties lieki priekšmeti. Svarīgi atzīmēt, ka māju ceļu attīrīšana no sniega tiek veikta vienlaicīgi ar ceļu tīrīšanas darbiem konkrētajā pašvaldībai piederošo autoceļu maršrutā. Šiem ceļiem tiek noteikta D uzturēšanas klase, kas pēc Ministru kabineta noteikumiem Nr. 26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” nozīmē autoceļu brauktuves attīrīšanu no sniega vismaz divas reizes ziemas sezonā. Papildus jāatzīmē, ka palīdzība neietver privātīpašuma pagalmu un īpašuma iekšējo ceļu attīrīšanu no sniega.

Palīdzības sniegšana tiek pārtraukta, ja iedzīvotājs rakstveidā atteicies no pakalpojuma vai vairs neatbilst tām iedzīvotāju grupām, kurām pēc šiem noteikumiem palīdzība ir noteikta. Ja zuduši apstākļi, kas bijuši par pamatu palīdzības piešķiršanai, aicinām piecu darbdienu laikā paziņot Transporta būvju nodaļai, zvanot uz tālruņa numuru 26104188.

 

*Vientuļa persona saistošo noteikumu izpratnē ir persona, kurai nav Civillikuma 84., 179. un 188. pantā noteikto likumīgo apgādnieku (bērni, vecāki, laulātie, vecvecāki) un kura dzīvo atsevišķi, un kuras īpašumā nav deklarēta neviena cita persona.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi