×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-31
Informācija par bērnu reģistrēšanu mācībām 1. klasē pašvaldības izglītības iestādēs

Lai reģistrētu bērnus mācībām 1. klasē Siguldas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs, nepieciešams iesniegt iesniegumu izvēlētajā izglītības iestādē vai elektroniski aizpildīt pieteikumu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.

No 12. līdz 29. februārim mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas vispārizglītojošajās izglītības iestādēs sāksies topošo, 2024./2025. mācību gada pirmklasnieku reģistrācija, kuriem attiecīgajā pilsētas skolā jau mācās brāļi vai māsas un kuri kopā ar vecākiem ir deklarēti Siguldas pilsētā vai tai piegulošajā teritorijā (1. prioritāte) vai kopā ar vecākiem deklarētie topošie pirmklasnieki – attiecīgās izglītības iestādes darbinieku (pedagogi un tehniskie darbinieki) bērni (2. prioritāte). Šo bērnu vecāki pieteikumu mācībām 1. klasē aicināti aizpildīt pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv vai klātienē skolās. Vecākiem nepieciešams izvēlēties vienu bērna reģistrācijas veidu – elektroniski vai klātienē.

1. un 2. prioritātes priekšrocības jāizmanto līdz februāra beigām, jo no 1. marta sāksies visu bērnu reģistrēšana uzņemšanai 1. klasē, kad šī priekšrocība vairs nebūs pieejama.

No 19. februāra līdz 1. marta plkst. 8.00 pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv būs pieejama priekšreģistrācija mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas skolās. Priekšreģistrācija nozīmē datu iepriekšēju ievadīšanu un pieteikuma saglabāšanu e-pakalpojumu sistēmā. Svarīgi atcerēties, ka priekšreģistrācijā sagatavotais pieteikums jāiesniedz bērna reģistrācijai mācībām 1. klasē, sākot no 1. marta.

1. martā plkst. 8.00 sāksies bērnu reģistrācija (elektroniski vai klātienē skolās) mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas un pagastu vispārizglītojošajās skolās, un tā turpināsies līdz 28. marta plkst. 23.59. Svarīgi: vecākiem, reģistrējot atvasi skolas gaitām, jāizvēlas viena no reģistrācijas veidiem – klātienē vai elektroniski.

Pēc reģistrācijas katram bērnam tiks piešķirts individuāls reģistrācijas kods. Izmantojot to, vecāki varēs identificēt savu bērnu pirmklasnieku reģistrā, kas pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv būs pieejams no 1. marta plkst. 17.00 un tiks aktualizēts katru dienu līdz pat 28. martam.

Gan elektroniski, gan klātienē saņemtie iesniegumi tiek apvienoti vienā reģistrā pēc rāvējslēdzēja principa, kamēr vienlaikus noritēs pieteikšanās gan elektroniski, gan klātienē. Uzņemto skolēnu reģistrs veidosies, ievērojot pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktās prioritātes.

Mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas skolās prioritāri tiek uzņemti novadā deklarētie bērni, kuru vecāku dzīvesvieta kopā ar bērniem ir deklarēta Siguldas pilsētā vai tai piegulošajā teritorijā (Siguldas pagasts un Turaida) uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00. Pagastos esošajās skolās bērni tiek uzņemti atbilstoši deklarētajai adresei un vecāku pieprasījumam.

2024./2025. mācību gadā Siguldas novada skolās ir plānots uzņemt vairāk nekā 420 pirmklasnieku, atverot 1. klases atbilstoši skolu infrastruktūras iespējām: Siguldas pilsētas vidusskolā – četras vispārizglītojošās klases (katrā 24 skolēni, kopā – 96 skolēni); Siguldas pilsētas vidusskolā – viena sporta klase (klasē 24 skolēni); Siguldas pilsētas vidusskolā – viena mākslas klase (klasē 16 skolēni); Laurenču sākumskolā – četras vispārizglītojošās klases (katrā klasē – 20 skolēni, bet ne vairāk kā 22 skolēni, kopā 80–88 skolēni); Siguldas 1. pamatskolā – trīs vispārizglītojošās klases (katrā klasē 20 skolēni, kopā – 60 skolēni); Inčukalna pamatskolā – divas vispārizglītojošās klases (katrā klasē 21 skolēns, kopā – 42 skolēni); Mālpils vidusskolā – divas vispārizglītojošās klases (katrā klasē 20 skolēni, kopā – 40 skolēni); Allažu pamatskolā, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā un Mores pamatskolā – viena vispārizglītojošā klase līdz 20 skolēniem.

Elektroniska reģistrācija mācībām novada skolu 1. klasēs notiks no 1. marta plkst. 8.00 līdz 28. marta plkst. 23.59, pēc tam iesniegumu klātienē varēs iesniegt līdz pat nākamā mācību gada sākumam. Pilsētas skolās noteiktās prioritātes uzņemšanas kārtībā iespējams izmantot tikai līdz 28. martam. Pēc reģistrācijas noslēguma vecāki saņems rakstisku paziņojumu par uzņemšanas rezultātu.

Plašāka informācija par reģistrāciju un uzņemšanu mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas skolās iegūstama saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu pamatizglītības programmās” vai sazinoties ar pašvaldības Izglītības pārvaldes speciālistiem.

Plašāka informācija par reģistrāciju un uzņemšanu mācībām 1. klasē skolās pagastos pieejama skolu tīmekļa vietnēs vai pie skolu administrācijas.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi