×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-31
Saulrieta terase Lēdurgas muižas parkam piešķirs īpašu noskaņu

Lēdurgas muižas parks ir nozīmīga vietējās kopienas sabiedriskās dzīves un tikšanās vieta. Pavasara izskaņā muižas parkā sāksies “Saulrieta terases” izbūve, kas papildinās parka funkcionalitāti, kopienas pasākumu un ikdienas kvalitāti.

Lēdurgas pagasts ir bagāts ar dabas un kultūrvēsturiskiem objektiem. Viens no tiem ir Lēdurgas muižas parks, kas ir iecienīta atpūtas un pasākumu vieta dažādu paaudžu vietējiem iedzīvotājiem. Pašlaik sakopta ir tikai daļa no muižas parka – 2,74 hektāri. Līdz ar to vietējie aizvien vairāk, izmantojot esošā parka teritoriju, meklē iespējas kā to attīstīt un padarīt pievilcīgāku gan pašiem sev, gan pagasta viesiem.

Viens no veidiem, kā piesaistīt finansējumu, ir startēt Vidzemes lauku partnerības “Brasla” izsludinātajā LEADER projektu konkursā. Lauku atbalsta dienesta apstiprinātā projekta “Saulrieta terase” sagatavošanā iesaistījās vietējās kopienas aktīvisti, kas Lēdurgas muižas parkam saredz lielu potenciālu. Estrādē ik gadu notiek augstas klases pasākumi, piemēram, Saulgriežu svētki un Putras diena, kurus apmeklē plašs cilvēku loks. Redzot citu aktivitāšu un objektu pieejamību, nereti šie cilvēki izvēlas Lēdurgā uzkavēties ilgāk.

Terasi būvēs uz Lēdurgas muižas pamatiem, no kā paveras skaista panorāma uz estrādi, gan Lēdurgas Evaņģēliski luterisko baznīcu, Aģes upes palieņu pļavām un skaistajām parka dižkoku alejām. No uzkalna vērojami arī neparasti saulrieti, kas Lēdurgas muižas parkam ik vakaru piešķir īpašu noskaņu.

Īstenojot projektu, tiks stiprināta jau līdzšinējā sadarbība ar Siguldas novada Lēdurgas pagasta iedzīvotājiem, veidojot veiksmīgu sabiedrības līdzdalības formu, kur iedzīvotāju vajadzības un intereses iekļauj tai nozīmīgu problēmu risināšanā, veicinot pašvaldības attīstības dokumentos noteikto mērķu sasniegšanu. Katra LEADER projekta ideja ir nākusi no iedzīvotāju iniciatīvas, papildinot to ar dažādu mērķa grupu vajadzībām un akcentējot teritorijas vērtības. “Saulrieta terases” projekta kopējās izmaksas ir 34 220,29 eiro, tai skaitā ELFLA finansējums – 18 000 eiro apmērā un pašvaldības līdzfinansējums – 16 220,29 eiro.

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi