×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-01
Ar iespaidīgu stendu un aizraujošu piedāvājumu tūrisma izstādē “Balttour” būs pārstāvēts Siguldas novads

Ceturtdien, 1. februārī, Siguldas novada Attīstības aģentūras Tūrisma nodaļas vadītāja Kristīne Junkure kopā ar kolēģiem un uzņēmējiem devusies uz Ķīpsalu, lai iekārtotu Siguldas novada stendu ar zīmolu “Sigulda aizrauj” Baltijā vērienīgākajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2024”. Stends solās būt iespaidīgs, iemiesojot aizrautību, enerģiju un dzīvesprieku. Siguldas novada viesmīlību izstādē apmeklētāji varēs baudīt no 2. līdz 4. februārim.

Jau gadsimtiem Sigulda vilinājusi ar lielisko skatu pāri Gaujas senielejai un unikālajiem dabas objektiem, vien aizraujošajai un mīlētākajai pilsētai raksturīgām ainavām, aizraujošiem piedzīvojumiem un pasakainām pastaigu vietām. Siguldas novads piedāvā ne tikai elpu aizraujošus piedzīvojumus tiem, kas meklē adrenalīnu, bet arī priecē ar neaizmirstamiem ceļojumiem pagātnē – leģendām apvītām varenām pilīm un muižām, kuras viena no otras atrodas lielgabala šāviena attālumā. Ne velti Siguldas novads jau izsenis saistījis ceļotājus no visas pasaules.

Tieši šajās trīs dienās, no 2. līdz 4. februārim, apmeklējot tūrisma izstādi-gadatirgu “Balttour 2024”, vietējiem un ārvalstu ceļotājiem pirmajiem būs iespēja uzzināt tūrisma aktualitātes Siguldas novadā, piedzīvot aizraujošus mirkļus dažādās aktivitātēs un saņemt labākos un izdevīgākos piedāvājumus. Plašās tūrisma iespējas Siguldas novadā aizraus gan dabas un vēstures cienītājus, gan tradīciju un amatu pētniekus, sportistus un aktīvā laika pavadītājus, gan tos, kuri alkst pēc relaksējošas atpūtas SPA. Piektdien, 2. februārī, apmeklētāji izstādē gaidīti no plkst. 13.00 līdz 18.00. Sestdien, 3. februārī, ikviens Siguldas novada stendā būs gaidīts no plkst. 10.00 līdz 18.00, savukārt svētdien, 4. februārī, no plkst. 10.00 līdz 17.00.

“Starptautiskā tūrisma izstāde, kas notiek tepat Rīgā, iedzīvotājiem ir lieliska platforma, kur smelties idejas jauniem galamērķiem, atklāt Latviju un Siguldas novadu no jauna un ķert ciet labākos piedāvājumus. Tādi būs arī mūsu stendā. “Balttour” ir arī notikums, kas apvieno tūrisma nozares profesionāļus. Tā ir vieta, kur veidojas jaunas sadarbības, iespējas un idejas tūrisma attīstībai,” aicinot visus šajā nedēļas nogalē apmeklēt izstādi “Balttour 2024”, stāsta Siguldas novada Attīstības aģentūras Tūrisma nodaļas vadītāja Kristīne Junkure.

Izstādē kopumā piedalīsies 350 dalībnieku no trīsdesmit valstīm, Siguldas novadu tajā izcels unikālais, ko stendā lieliski papildinās aizraujoši, pasaulē novērtēti un tradīcijām bagāti sadarbības partneri – “Sigulda Adventures”, piedzīvojumu parks “Tarzāns” un Turaidas muzejrezervāts.

“Sigulda Adventures” piedāvā unikālus un aizraujošus piedzīvojumus un izklaides iespējas ikvienai gaumei – ekstrēmos lēcienus ar gumiju, unikālus lidojumus vēja tunelī “Aerodium”, elpu aizraujošu nobraucienu ar zipline virs Gaujas senlejas. “Zērglis” ir pasaulē pirmā un šobrīd vienīgā šāda veida atrakcija, kur brauciens ar zipline notiek pa vagoniņa gaisa trošu ceļu.  Tāpat uzņēmums piedāvā skatiem baudpilnu braucienu ar Siguldas vagoniņu, kas ir senākais šāda veida transportlīdzeklis Baltijas valstīs; laivu tūres pa Gaujas skaistākajiem posmiem un e-velo nomu “Smart Bike”.

Izstādes ietvaros būs iespēja uzzināt arī par “Sigulda Adventures” šā gada jaunumiem – jahtu nomu un “Turbo Zērgli”, kur zipline ir papildināts ar aviācijas turbīnu, kas dod papildu jaudu un nodrošina vēl ātrāku un aizraujošāku lidojumu. Tā ir jaunākā tehnoloģija, kas radīta Latvijā un patentēta visā pasaulē.

Siguldā atrodas Baltijā lielākais brīvdabas piedzīvojumu parks visai ģimenei “Tarzāns”. Parkā atrodas šķēršļu trase kokos, batutu parks, milzu šūpoles, katapulta, rodeļu trase un citas aktivitātes. Piedzīvojuma parka jaunums ir tīklu parks. Katrs aktīvās atpūtas cienītājs atradīs sev piemērotāko piedzīvojumu no parka sniegtajām iespējām.

Siguldas novads lepojas ar Turaidas muzejrezervātu, kas atrodas gleznainajā Siguldas pilskalnā Turaidas pils pakājē. Tas ir bagāts ar arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, kas stāsta par notikumiem vairāk nekā 1000 gadu garumā, sākot jau ar desmito gadsimtu. Viens no muzejrezervāta stāstiem ir saistīts ar Turaidas pili, kas 2024. gadā atzīmē savu 810. gadskārtu. Tādēļ visa gada garumā apmeklētāji būs gaidīti gan uz dažādiem pasākumiem, gan vienkārši pavadīt savu brīvo laiku vienā no Latvijas atpazīstamākajām vietām – Turaidas pilī.

Uz tikšanos Baltijā lielākajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2024” un aizraujošajā Siguldas novadā!

 

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi