×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-02
Siguldas novada jaunieši piedalās starptautiskās apmācībās Spānijā

Spānijā, Alikantē, no 13. līdz 19. janvārim norisinājās “Erasmus+” programmas starptautiskās mācības par dzimumu vienlīdzību darbā ar jaunatni. Seminārā piedalījās dalībnieki no Portugāles, Spānijas, Itālijas, Grieķijas, Turcijas un Latvijas – Jauniešu iniciatīvu centrs "Mērķis" pārstāvji un Siguldas novada jaunieši.

Pēc pirmā semināra Latvijā šī apmācību semināra mērķis bija padziļināt dalībnieku izpratni par dzimumu līdztiesību dinamiku, sniegt zināšanas, metodes un rīkus, lai veidotu iekļaujošākas un ietekmīgākas jaunatnes darba programmas, kā arī veidot starptautiskas sadarbības jaunatnes jomā.

Mācību laikā dalībnieki izzināja sabiedrības realitātes, īstenojot dažādas aktīvisma norises Alikantes pilsētā, daloties pieredzē jaunatnes darbā savās valstīs, apgūstot dažādas neformālās izglītības metodes un attīstot jaunatnes projektu plānošanas prasmes.Apmācības sniedza daudzpusīgu un pilnvērtīgu kompetenču pilnveidi, kuras ietvaros dalībnieki attīstīja kritiskās domāšanas, neformālās izglītības realizēšanas, komunikācijas, vadības un jaunatnes darbam nozīmīgas prasmes.

Starpposmā starp semināru Latvijā un Spānijā dalībnieki veica vietēja mēroga jaunatnes darba aktivitātes par dzimumu līdztiesību, vardarbību pret dzimumiem, fiziskās un mentālās veselības, aizspriedumu un citiem projekta tematiem. Vietējās aktivitātes sniedza ieskatu projekta temata aktualitātēm jaunatnes darbā, secinot, ka jauniešiem šādi temati ir aktuāli, nepieciešami un lietderīgi. Mācību procesa ietvaros dalībnieki devās studiju vizītē uz organizāciju “Diversitat” un "Europe Direct" centrā Alikantē, lai padziļinātu izpratni par pašvaldību, nevalstisko organizāciju un Eiropas Savienības lomu dzimumu nevienlīdzības un kopienu tematos.

Dalībnieki izmantos iegūtās zināšanas un prasmes, lai savās kopienās turpinātu veiktu kvalitatīvu un iekļaujošu jaunatnes darbu. Sadarbības un partnerības saites starp dažādām organizācijām jau tuvākajā laika periodā tiks īstenotas, lai iesniegtu dažādus “Erasmus+” un Eiropas Solidaritātes korpusa projektus.

Projektu “Gender-Sensitive Approach in Youth Work” līdzfinansē Eiropas Savienības “Erasmus+” programma, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi