×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-05
Svinīgi sveic Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu dalībniekus, viņu ģimenes un trenerus

Pirmdienas, 5. februāra, pievakarē Siguldas Jaunajā pilī godināti Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu dalībnieki, kuri pārstāvēja Siguldas novadu. Godinājuma rakstus sportistiem, viņu vecākiem un treneriem par izciliem un augstiem sasniegumiem pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Kristaps Zaļais, priekšsēdētāja vietnieks Linards Kumskis un Izglītības un sporta pārvaldes vadītāja Sigita Upmale.

Sigulda jau izsenis bijusi olimpisko medaļu kaltuve, kur ikdienā sastopami olimpiskie čempioni un topošie olimpisko spēļu dalībnieki. Aizrautīgi, entuziastiski un neatlaidīgi treneri, kas mazajos novadniekos ieliek pamatus augstiem mērķiem un mīlestībai pret sportu mūža garumā. Taču viss sākas ģimenē.

“Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu dalībnieki – šie ir augstvērtīgi sasniegumi, ar kuriem ļoti lepojamies. Lai nonāktu tur, kur esat šodien, būtiska loma ir ģimenes atbalstam un treneru neatlaidībai, un ticībai jums. Atcerieties, šis ir tikai sākums, jo esat ceļā uz vēl augstākiem mērķiem – lielajām olimpiskajām spēlēm. Tas vienlaikus uzliek lielu atbildību. Olimpiskie medaļnieki brāļi Dukuri un Šici iedvesmo daudzus jaunos sportistus, tagad to darāt jūs! Un mēs vienmēr būsim blakus, lai jūs atbalstītu,” jaunajiem daudzsološajiem sportistiem novēl Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Kristaps Zaļais.

Siguldas novada pašvaldības Godinājumu saņēma Emīls Indriksons (1. vieta skeletonā), Dārta Neimane (2. vieta), Laura Lēģere (3. vieta), Dāvis Valdovskis (4. vieta), Marta Andžāne (5. vieta) un skeletonistu treneri Ivo Šteinbergs un Jānis Krūmiņš. Kamaniņu sportā Godinājumu saņēma Madara Pavlova un sportistes treneri Kaspars Konrāds, Riks Kristens Rozītis un Mihails Arhipovs. Siguldas novada pašvaldības novērtējumu svinīgajā pasākumā saņēma arī kalnu slēpotāji Frīda Saļņikova (27. vieta (GS), 40. vieta (SG), 28. vieta (AC), 24. vieta (SL)) un Pauls Pēteris Prancāns (49. vieta (SG), 39. vieta (GS), (SL) un (AC) nefinišēja) un slēpotāju treneres Madara Meldere un Sandra Meldere.

Pasākumā muzikālu priekšnesumu klātesošajiem veltīja Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņi – saksofoniste Evelīna Gabriela Lūse un eifonists Marks Aļohno, kuri janvāra beigās piedalījās Profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītības programmu Pūšaminstrumentu spēle un Sitaminstrumentu spēle audzēkņu Valsts konkursa II kārtā Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā un izcīnījuši augstus rezultātus. Koncertmeistare – Elīna Gruzniņa.

Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskās spēles norisinās reizi četros gados, kurās piedalās jaunie atlēti no 15 līdz 18 gadu vecumam vairāk nekā no 80 pasaules valstīm. Šogad Jaunatnes olimpiskās spēles norisinājās Dienvidkorejas provincē Gangvonā no 19. janvāra līdz 1. februārim.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi