×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-07
Siguldas novada skolēni sacenšas meistarībā šaha turnīrā

Februāra sākumā uz desmito Siguldas novada skolēnu šaha turnīru Siguldas pagasta Kultūras namā pulcējās 27 jaunie skolu šahisti. Sacensību dalībnieku vidū bija gan pirmklasnieki, gan 12. klašu audzēkņi no četrām novada skolām, bet viens Siguldas jaunais šahists pārstāvēja Rīgas Doma kora skolu. Daudziem jaunajiem dalībniekiem šīs bija mūžā pirmās šaha sacensības.

Cīņas pie melnbaltajiem galdiņiem ritēja spraigi, un uzvarētājs noskaidrojās tikai pēdējā – sestajā – spēļu kārtā. Finiša taisni ar vienādu rezultātu – 5,5 punktiem no 6 iespējamajiem – sasniedza Laurenču sākumskolas 5. klases audzēknis Kārlis Vanags un Siguldas Valsts ģimnāzijas (SVĢ) 7. klases audzēknis Jēkabs Kurmelis. Papildrādītāji šoreiz labāki bija Jēkabam, un viņš saņēma krāšņo Siguldas šaha kluba piešķirto pirmās vietas medaļu. Arī trešās vietas likteni šoreiz noteica papildrādītāji, un to ieguva Siguldas 1. pamatskolas 7. klases skolnieks Emīls Mārtinsons – 4,5 punkti. Tikpat punktu un labākā spēlētāja speciālbalva 7.–12. klašu grupā tika SVĢ 12. klases izglītojamajam Uldim Andrejam Kurpniekam. Labākā šahista titulu 1.–3. klašu grupā ar izcīnītiem 3 punktiem ieguva Siguldas pilsētas vidusskolas 2. klases skolnieks Andrejs Tarlaps, bet labākā spēlētāja balva 4.–6. klašu grupā pelnīti nokļuva pie Dārtas Tīsas (4 punkti). Dārta mācās Siguldas 1. pamatskolas 5. klasē.  Visi rezultāti skatāmi šeit.

Sacensību norisi atbalstīja Siguldas novada pašvaldība un Eiroparlamenta deputātes Sandras Kalnietes birojs.

Novada skolēnu sacensības tiek rīkotas divas reizes gadā, un nākamās paredzētas novembrī. Kalendārā tuvākās šaha sacensības, kurās varēs piedalīties 7.–12. klašu audzēkņi, būs Siguldas Valsts ģimnāzijas atklātais čempionāts, kas notiks 15. martā. Interesentiem pieteikumi jāsūta SVĢ šaha trenerei Sandrai Harlinskai uz e-pasta adresi sandra.harlinska@svg.lv.


Informāciju sagatavoja: sacensību galvenais tiesnesis Visvaldis Gercāns
Foto: Astra Labuce


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi