×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-07
2023. gadā pašvaldība turpināja sniegt nozīmīgu atbalstu novada uzņēmējiem

Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Siguldas novada Attīstība aģentūru un citām institūcijām 2023. gadā īstenojusi vairākas aktivitātes, kuru mērķis ir veidot sadarbību ar novada uzņēmējiem un investoriem, informēt par aktuālo, kā arī sniegt atbalstu un motivēt jaunos, topošos uzņēmējus.

Turpinot jau ierastos atbalsta veidus, pērn konkursā “Māmiņa. Uzņēmēja” ar pašvaldības atbalstu piešķirts finansējums četriem grantu projektiem 11 731 eiro apmērā, bet konkursā “Tūrisma Atspere” sniegts atbalsts trijām idejām, piešķirot finansējumu 19 410,12 eiro apmērā.

Pašvaldība jau vairākus gadus sadarbojas ar dažādām institūcijām, kurām, tāpat kā Siguldas novadam, mērķis ir atbalstīt uzņēmējdarbību, radot jaunus pakalpojumus vai papildinot esošos. Piemēram, konkursa “(Ie)dvesma” ietvaros, kas tiek īstenots sadarbībā ar “SEB” banku, 2023. gadā piešķirts finansējums trim grantu projektiem, idejās ieguldot 15 000 eiro. Vēl viens grantu konkurss, kuru organizē AS “SEB banka” kopā pieciem Pierīgas novadiem, tostarp Siguldas novadu, ir sociālās uzņēmējdarbības grantu programmma “Augšup”. Tajā pērn piešķirts finansējums vienam projektam 8000 eiro apmērā.

Tikmēr Siguldas Biznesa inkubatorā darbojas 20 inkubācijas klienti un 30 pirmsinkubācijas un topošie uzņēmēji.

Veidojot regulāru un atvērtu komunikāciju, pērn notikušas četras Uzņēmēju konsultatīvās padomes sēdes. Šobrīd Uzņēmēju konsultatīvajā padomē darbojas 22 locekļi, kas līdz šim ir lielākais dalībnieku skaits. Padomes locekļi pārstāv dažādas uzņēmējdarbības nozares un ir no visas novada teritorijas, tādējādi pārstāvot plašu interešu un darbību loku.

Pieaugot Siguldas novada ID kartes (“S! Karte”) lietotāju skaitam un novadnieku interesei par “S! Kartes” sniegtajām priekšrocībām, arī uzņēmēju piedāvājums šajā programmā palielinās. 2023. gadā ID karšu programmā pievienojušies desmit jauni sadarbības partneri. Kopumā iedzīvotājiem 136 dažādi uzņēmēji Siguldas novadā un tuvākajā apkārtnē piedāvā vairāk nekā 157 dažādus pakalpojumus. Savukārt “S! Karti” savās ikdienas gaitās izmanto vairāk nekā 19 tūkstoši novadā deklarēto iedzīvotāju. Visi piedāvājumi apkopotā veidā ir pieejami pašvaldības tīmekļa vietnē, kā arī Siguldas novada mobilajā lietotnē.

Vēl viens rīks, ko var izmantot novada uzņēmēji, ir 2015. gadā izveidotā preču zīme “Radīts Siguldā”, kas apliecina, ka produkta vai pakalpojuma izcelsmes vieta ir Siguldas novads. 2023. gadā reģistrēti 12 jauni “Radīts Siguldā” partneri. Kopumā zīmolu pārstāv jau 107 mājražotāji un amatnieki. Lai pievienotos preču zīmes “Radīts Siguldā” lietotāju pulkam, nepieciešams aizpildīt veidlapu, nosūtīt to uz e-pasta adresi uznemejiem@sigulda.lv.

Pērn kopā ar sadarbības partneriem noorganizētas deviņas aktivitātes, apmācību sērijas uzņēmējiem. Savukārt tradicionālajā apbalvošanas ceremonijā “Siguldas novada Uzņēmēju gada balva” par sasniegumiem sumināti 12 novada uzņēmēji.

Aizvadītajā gadā uzsākta vēl viena jauna iniciatīva –reizi mēnesī uzņēmējiem, kuri pieteikušies jaunumu saņemšanai, izsūtīt “Ziņas uzņēmējiem” ar apkopotu aktuālo informāciju par dažādiem jaunumiem un aktualitātēm, tostarp semināriem, apmācībām, atbalsta veidiem, projektiem un konkursiem, kā arī citu informāciju, ko novada uzņēmējiem piedāvā Siguldas novada pašvaldība un citas organizācijas. Pērn izdoti pieci informatīvi materiāli. Arī šobrīd uzņēmēji, kuriem tas ir aktuāli, var pieteikties jaunumu saņemšanai e-pastā. To var izdarīt, aizpildot veidlapu tiešsaistes vidē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi