×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-12
Beigusies publiskā apspriešana par nosaukuma maiņu Helmaņa ielas posmam Siguldā

No 8. janvāra līdz 6. februārim notika publiskā apspriešana par ielas nosaukuma maiņu Helmaņa ielas Siguldā posmam no Zinātnes ielas līdz pilsētas robežai pie Vējupītes. Nosaukuma maiņa (jauna ielas nosaukuma piešķiršana) nepieciešama, lai sakārtotu numerāciju šajā ielas posmā, nemainot esošo numerāciju visā pārējā Helmaņa ielas garumā no Zinātnes ielas līdz Jūdažu ielai.

Lai izteiktu savu viedokli, respondenti izvēlējušies iespēju savu viedokli paust elektroniski, autorizējoties Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Tādējādi saņemti 49 personu viedokļi.

Izvēlei tika piedāvāti trīs priekšlikumi jaunam ielas nosaukumam – Stadiona iela, Kūdru iela vai Rīta iela –, kā arī bija paredzēta iespēja iesniegt citu variantu. Vislielāko atbalstu ieguvis nosaukums Rīta iela (24 balsis jeb 48,98 %). Tā kā pirms nosaukuma piešķiršanas adresācijas objektam nepieciešams pozitīvs Valsts valodas centra atzinums par iecerēto nosaukumu, pašvaldība lūgs sniegt atzinumu par nosaukumu Rīta iela. Nākošais atbalstītākais variants ir Stadiona iela (14 balsis jeb 28,571 %) un Kūdru iela (7 balsis jeb 14,286 %). Par citu priekšlikumu ir balsojuši četri respondenti (8,163 %).

Savu dzīvesvietas adresi tādā veidā, lai būtu iespējams identificēt tās atrašanos attiecībā pret apspriežamo ielas posmu, bija norādījuši 30 respondenti. No tieši apspriežamajam ielas posmam piegulošo ēku iedzīvotājiem saņemts viens viedoklis, tajā atbalstīts nosaukums Rīta iela.

Ielām nosaukumu piešķir vai maina ar domes lēmumu. Vienlaikus tiks mainītas normatīviem neatbilstošās adreses un piešķirtas jaunas adreses ielas pāra numuru pusē.

Ievērojot adresācijas noteikumos noteikto, ka apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir, izvērtējot konkrēto situāciju un ņemot vērā tuvāko ielu vai ielu, no kuras iespējams pie ēkas piekļūt ar transportu, pakāpeniski tiks sakārtotas adreses arī ielas nepāra numuru pusē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi