×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-14
Mālpils vidusskolā izglīto par Eiropas Savienību un gaidāmajām vēlēšanām

Eiropas Savienībai (ES) gatavojoties gaidāmajām vēlēšanām, Mālpils vidusskolas Eiropas Parlamenta vēstnieku programmas jaunieši organizē aktīvus pasākumus, lai izglītotu skolēnus un sabiedrību par demokrātiskā procesa nozīmi. Skola nesen ir organizējusi informatīvus pasākumus un diskusijas, kuros piedalījās politologi un Eiropas Parlamenta (EP) deputāti, lai sniegtu ieskatu un ieinteresētu skolēnus pilsoniskā līdzdalībā un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

10. janvārī norisinājās diskusija ar politoloģi, Latvijas Universitātes profesori Žanetu Ozoliņu. Diskusijā skolēni izzināja ES lomu starptautiskajā politikā un globālajā konkurencē. Norisinājās diskusijas par ES līderības iezīmēm un nākotnes iespējām. Nodarbība sniedza kvalitatīvu ieskatu ES nozīmē un vērtībās.

9. februārī skolēni iepazina EP deputātu Ivaru Ijabu. Pasākums nodrošināja platformu dialogam, kurā skolēniem bija iespēja uzdot jautājumus, paust bažas un iegūt dziļāku izpratni par sarežģītajiem jautājumiem, kas saistīti ar ES pārvaldību un politikas veidošanu. Diskusiju un sarunu ietvaros skolēni izzināja “Erasmus+” un “DiscoverEU” jaunatnes programmas, noskaidrojot, kādas izaugsmes un pieredzes iespējas jauniešiem sniedz ES.

Ar šiem pasākumiem Mālpils vidusskolas Eiropas Parlamenta vēstnieku grupa apliecina savu apņemšanos veicināt pilsonisko izglītību un iesaistīšanos, sagatavojot nākamās paaudzes informētus un atbildīgus pilsoņus. Tuvojoties ES vēlēšanām, skola joprojām cenšas nodrošināt izglītības iespējas, kas iedvesmo politisko apziņu, eiropeiskas vērtības un veicina demokrātisku līdzdalību.

Arī turpmāk Mālpils vidusskolā skolēnu vadībā gaidāmi dažādi pasākumi, aktivitātes un pētījumi par ES un EP.

Informāciju sagatavoja: Mālpils vidusskolas Eiropas Parlamenta vēstnieku-jauniešu grupa

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi