×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-15
Ar deputātu balsu vairākumu par pašvaldības domes priekšsēdētāju ievēlēts Linards Kumskis

Ceturtdien, 15. februārī, Siguldas novada pašvaldības domes sēdē ar deputātu vairākuma atbalstu par Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ievēlēts Linards Kumskis. Par balsoja 13 deputāti – Ance Pētersone, Artūrs Caucis, Erlends Eisaks, Eva Viļķina, Ina Stupele, Jānis Paulovičs, Kristaps Zaļais, Linards Kumskis, Modris Jaunups, Reinis Ādamsons, Solvita Strausa, Zane Berdinska, Zane Segliņa, pret četri deputāti – Līga Sausiņa, Jānis Strautmanis, Ņina Balode, Mārtiņš Zīverts, atturējās viens deputāts – Rūdolfs Kalvāns, sēdē nepiedalījās – Jānis Zilvers.

Linards Kumskis (LZS) 2021. gadā pašvaldību vēlēšanās Siguldas novada pašvaldības domē tika ievēlēts no apvienotā partiju saraksta Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, politiskā partija “Latvijas Reģionu Apvienība”, “Latvijas Zaļā partija”, kļūstot par Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieku. Minētajās pašvaldību vēlēšanās viņš saņēma lielāko iedzīvotāju balsu skaitu no šobrīd Siguldas novada pašvaldības domē strādājošajiem 19 deputātiem. Linardam Kumskim ir vairāk nekā 15 gadu pieredze pašvaldības darbā, no 2013. gada bijis deputāts Krimuldas novada domē, savukārt no 2017. līdz 2021. gadam bijis Krimuldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis uzsver: “Esam izaicinošu lēmumu un intensīva ikdienas darba priekšā. Sarežģītā situācija lielā daļā Latvijas pašvaldību ar budžetu sabalansēšanu liks pārskatīt prioritātes arī Siguldas novadā. Mūsu komandas galvenās darbības prioritātes būs vienmērīga visa novada attīstība, reāli izpildāmu mērķu definēšana, atvērta komunikācija ar iedzīvotājiem. Ir jāpilnveido pašvaldības pārvaldes struktūra, darbības kurss jāpagriež demokrātiskas vadības virzienā. Mūsu novads ir un būs tik stiprs un vienots, cik vienota ir komanda, kas ikdienā strādā Siguldas novada attīstības un izaugsmes labā. Vēlos teikt paldies pašvaldības darbiniekiem par viņu līdzšinējo ieguldījumu un ikdienas darbu. Paldies Siguldas novada pašvaldības domes deputātu komandai par uzticēšanos, kā arī līdz šim paveikto. Strādāsim ar pilnu jaudu, apzinoties, ka mūsu darbs ir cieši saistīts ar novada iedzīvotāju labklājību.”

Siguldas novada pašvaldības domes vadībā kā domes priekšsēdētāja vietnieks darbu turpinās Kristaps Zaļais. Viņš uzsver, ka novada vadībai ir jārod risinājumi, lai panāktu visa novada vienmērīgu attīstību. “Sigulda ir viena no atpazīstamākajām Latvijas pilsētām un Siguldas novads – skaistākais Latvijas novads. Plānojot turpmāko novada attīstību, mums jānodrošina, ka tā ir dinamiska un augšupejoša visā novadā, atbalstot iedzīvotājus, digitalizējot procesus, veicinot izglītības ekosistēmas attīstību un ilgtspēju veicinošu budžetu. Esmu pārliecināts, ka, Linardam Kumskim esot pie Siguldas novada vadības grožiem, mums izdosies panākt tādu novada attīstību, ar ko var lepoties gan vietējie iedzīvotāji, gan visa Latvija,” atzīst Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz saņemto iesniegumu no 14 domes deputātiem par Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas Līgas Sausiņas atbrīvošanu no amata saistībā ar neuzticības izteikšanu, 25. janvāra domes sēdē 14 deputātiem balsojot “Par” tika pieņemts lēmums par Līgas Sausiņas atbrīvošanu no amata. Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības nolikuma 16.1.2. apakšpunktu domes priekšsēdētāja pienākumus līdz jaunā priekšsēdētāja ievēlēšanai pildīja priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi