×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-16
Šonedēļ novadā: Allažu ķimeļa ekspozīcijas atklāšana, labdarības koncerts “Cīruļputenī” un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā norisināsies daudzveidīgas kultūras norises un sporta sacensības, dodot iespēju novadniekiem un viesiem izvēlēties sev tīkamāko brīvdienu nodarbi. Svinēsim Meteņdienu, kopīgi atvērsim Allažu ķimeļa ekspozīciju, atbalstīsim mazos novadniekus ar īpašām vajadzībām, apmeklējot labdarības koncertu “Cīruļputenī”, griezīsim dančus Valentīndienas ballēs un koncertos, mācīsimies līnijdejas, klausīsimies kormūziku un kopā ar bērniem piedalīsimies lasītveicināšanas nodarbībās. Brīvdienās notiks arī vairākas sacensības – Baltijas kauss kalnu slēpošanā, ātrā šaha čempionāts, sacensības loka šaušanā, starptautiskais džudo turnīrs un strītbola sacensības. Tie, kas vēlas sajust sacensību garšu brīvā dabā, aicināti doties uz slēpošanas trasēm un baudīt ziemas priekus.

 

Piektdien, 16. februārī

No 15. līdz 18. februārim Siguldas Pilsētas trasē norisinās FIS Baltijas kausa sacensības kalnu slēpošanā. Sacensības notiek no plkst. 8.00 līdz 16.00. Trases apmeklētājiem būs pieejama puse no Lielās trases, otra Lielās trases daļa būs slēgta, lai sacensībām saglabātu nepieciešamo sniegu un tā kvalitāti. Individuālie slēpotāji šajās dienās aicināti rēķināties ar lielāku sportistu skaitu uz kalna. Lielā trase būs brīvāka no treniņiem pēc plkst. 19.00, bet Vidējā trase būs noslogota ar treniņiem.

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbība Siguldas bērnudārzu audzēkņu grupām.

Plkst. 16.00 Inčukalna Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 18.00 Allažu bibliotēkā interesenti aicināti uz lasītāju kluba “1000 un viena lapaspuse” tikšanos.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” mūzikas grupa “Credo” aicina uz Valentīndienas koncertu “Skaņas, kas izsaka mīlestību”. Koncertā skanēs gan grupas populārākie skaņdarbi, gan īpašas aranžijas, kas pieskaņoti romantiskajai noskaņai. Biļetes cena – no 20 līdz 30 eiro; tās var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 17. februārī

Plkst. 9.00–12.00 Atmodas bibliotēkā norisināsies aklais randiņš ar grāmatu “Neskati grāmatu pēc vāka”.

Plkst. 9.00 Mālpils Sporta centrā notiks Vidzemes novadu 2024. gada ātrā šaha komandu čempionāts, kurā piedalīsies 18 novadu komandas no visām Latvijas pašvaldībām Vidzemes ģeogrāfiskajās robežās. Plašāka informācija.

Plkst. 9.00 Siguldas 1. pamatskolā notiks loka šaušanas sacensības “LIAC2024”.

Plkst. 10.00 Lēdurgas Sporta centrā novadnieki aicināti uz bezmaksas vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbību.

No plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies 15. starptautiskais džudo turnīrs “Sigulda 2024”. Sacensības turpināsies arī 18. februārī.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā mākslas cienītāji aicināti uz tikšanos ar Ati Ieviņu par izstādi “Plakāti un ieraudzījumi”. Plašāka informācija.

Plkst. 14.00 Lēdurgas Kultūras namā notiks līnijdeju festivāls “Pavasaris LĒnām DURvis uz GAismu ver...”. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 14.00 Allažu Tautas namā, atzīmējot slavenā dzēriena “Allažu ķimelis” 200 gadu bagāto vēsturi, Siguldas novada Kultūras centrs kopā ar Allažu Tautas namu aicina uz mobilās ekspozīcijas “Allaž laipni Allažos” atklāšanu. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 Inciema “Namiņā” novadnieki aicināti uz bezmaksas vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbību.

Plkst. 17.00 Inčukalna Tautas namā notiks kora mūzikas koncerts “Paliec un neaizej, dziesma”, kas būs kā muzikāls vēstījums vasaras tradicionālajam notikumam – Inčukalna 53. Dziesmu dienai. Uz Inčukalna Tautas nama jauktā kora “Mežābele” uzaicinājumu atsaukušies draugu kori – Siguldas kultūras centra “Devons” jauktais koris “Spārni”, Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” kamerkoris “Vidus”, VEF Kultūras pils jauktais koris “SenRīga”, Latvijas Zinātņu akadēmijas jauktais koris “Gaismaspils”, arodbiedrību nama “Vecrīga” jauktais koris “Rīdzene” un Cēres pagasta jauktais koris “Mēmele”. Skanīgajiem koriem pievienosies Inčukalna pūtēju orķestris. Koncertā tiks izdziedātas koru mīļākās dziesmas un kopkora izpildījumā izskanēs skaņdarbi, kurus kora diriģenti piedāvā Inčukalna Dziesmu dienas lielkoncerta repertuāram. Biļetes cena – 3 eiro; biļetes var iegādāties Inčukalna Tautas namā.

Plkst. 17.00 Lēdurgas Sporta centrā norisināsies sacensības “SK Lēdurga 3x3 strītbols”.

Plkst. 21.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks Valentīndienas balle. Par labu garastāvokli un muzikālo noformējumu rūpēsies grupa “Vēja radītie” un dīdžejs. Gaidāms arī muzikāls pārsteigums. Biļetes cena – 15 eiro,ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 12 eiro.

Plkst. 21.00 Krimuldas Tautas namā .norisināsies Valentīndienas balle “Mīlestības pieskāriens” kopā ar grupu “Pusnakts brīze”. Pasākums pie galdiņiem līdz plkst. 1.00. Biļetes cena – 6 eiro. Galdiņu rezervācija, zvanot uz tālruņa numuru 27737303.

 

Svētdien, 18. februārī

Plkst. 11.00 brīvdabā pie Krimuldas Tautas nama ikviens aicināts svinēt senos gadskārtu svētkus – Meteņdienu kopā ar Siguldas folkloras kopu “Senleja”, iezīmējot ziemas beigu un pavasara tuvošanos. Dalība – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 kultūras centrā “Siguldas devons” Valters Krauze, viņa skatuves draugi un arī domubiedri apvienosies īpašā labdarības koncertā “Cīruļputenī”, lai aicinātu ikkatru no mums sajust dalīšanās prieku un kopīgi veikt kādu labu darbu – palīdzēt būt veseliem un laimīgiem Siguldas novada bērniem, kuriem ir nepieciešama nopietna ārstēšana. Koncerts būs vienā daļā, tā ilgums 90 minūtes. Biļetes cena – no 15 līdz 20 eiro. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā apskatāma tematiskā izstāde “Mīlestības valoda”; Ainas Tobes ceļojošā akvareļu izstāde “Latviešu ābece”; lasītveicināšanas aktivitāte “Aklais randiņš ar grāmatu”.
  • Inčukalna bibliotēkā skatāma izstāde “Mīļumzīmējumi” par godu Margaritas Stārastes 110 gadu jubilejai; izstāde “Atradums grāmatā”; lasītveicināšanas aktivitāte “Aklais randiņš ar grāmatu
  • Jūdažu bibliotēkā un sabiedriskajā centrā iespējams aplūkot Agitas Zāberes mākslas studijas dalībnieku darbu izstādi “Mīlestības pieskāriens”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” aplūkojama Ditas Lūses izstāde “Zūdošie laiki”.
  • Lēdurgas bibliotēkā skatāma literārā izstāde “Kas tur tik pasakaini laistās? Kas tur tā zaigo? Rakstniecei un ilustratorei Margaritai Stārastei – 110”; izglītojoša, interaktīva, orientēšanās spēle bērniem “Latvijas daba. Zivis”.
  • Mālpils bibliotēkā apskatāma tematiskā izstāde “21. februāris – Starptautiskā dzimtās valodas diena”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā aplūkojama Lienes Gustas izstāde “Meža epifānijas”.
  • Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā apskatāma dubultizstāde “Portreti un citi radījumi”.
  • Siguldas novada bibliotēkā apskatāma literārā izstāde “Gribu laimes ilūzijas burt. Dzejniecei Austrai Skujiņai – 115”; Ata Ieviņa foto izstāde; Inas Servutas tamborētu rotaļlietu un mīļmantiņu izstāde;
  • Siguldas pagasta bibliotēkā iespēja aplūkot Emīlijas Beļakovas gleznu personālizstādi “Sajūtu pasaule”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi