×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam:
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2010-03-23
Turaidas muzejrezervātā Pateicības pasākumā viesojas Kultūras ministrs

Šī gada pirmajā pavasara dienā, 20. martā, Turaidas muzejrezervātā notika Pateicības pasākums par godu Turaidas baznīcas restaurācijai, interjera atjaunošanai un ekspozīcijas par baznīcas vēsturi izveidei. Atklājot Pateicības pasākumu, Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne uzsvēra, ka Latvijas kultūras mantojumā sakrālajai arhitektūrai ir nozīmīga vieta, bet īpaša  vērtība ir lauku vidē celtajām koka baznīcām, kuru mūžs parasti nav garš. Turaidas baznīca ir viena no retajām koka baznīcām Latvijā, kura bez būtiskām pārbūvēm ir saglabājusies no 18. gadsimta vidus līdz mūsdienām un kura pēc rūpīgās restaurācijas var lepoties ar savu arhitektonisko un māksliniecisko oriģinalitāti.

Pateicības pasākumā Turaidā piedalījās Latvijas kultūras ministrs Ints Dālderis. Pirms svētku brīža Turaidas baznīcā ministrs iepazinās ar Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centru, ekspozīciju „Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē” un Turaidas viduslaiku pili un tajā iekārtotajām ekspozīcijām, kas vēsta par notikumiem Turaidas novadā 13. – 18. gadsimtā Eiropas vēstures kontekstā.

Savā uzrunā Pateicības pasākumā Ints Dālderis izteica prieku un apbrīnu par Turaidas muzejrezervāta darbību un kvalitatīvo piedāvājumu. „Tautai nākotne ir tikai tad, ja tā apzinās savu vēsturi”, pauda ministrs. Uzrunā ministrs izteica pateicību visiem, kuri ieguldījuši degsmi un sirds siltumu Turaidas baznīcas atjaunošanas darbu realizēšanā un novēlēja muzejrezervātam, neskatoties uz sarežģīto finansiālo situāciju valstī, izturēt un tikpat veiksmīgi darboties arī turpmāk.

Pateicības pasākumā piedalījās un savu vērtējumu izteica arī Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, VAS „Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Komisars un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Ojārs Spārītis. Svētkus muzikāli kuplināja Siguldas pilsētas kultūras nama koris „Spārni”, diriģenti Līga Ādamsone un Juris Cābulis, un „Ziemeļlatvijas kameransamblis”, diriģents Valdis Drulle.

„Tik senā vēsturiskā vietā kā Turaidas ir daudzas zīmes un simboli, kuriem ir īpaša nozīme. Viens no tādiem simboliem ir Lilijas zieds, kas saistās ar leģendu par Turaidas valdnieka Kaupo sapni, ka šajā zemē ir jāceļ baznīca. Tāpēc šodien mēs savu pateicību simboliski ieliekam lilijas ziedā”,  teica direktore Anna Jurkāne. Pavasara saulainajā dienā lilijas ziedu un pateicību saņēma VAS „Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Komisars un  darbu vadītājs Juris Gailis, SIA „Balsts R” valdes priekšsēdētājs Jānis Zariņš, darbu vadītāji Jonas Ivanauskas un Aldis Ozols un visi restauratori, kuri ar lielu rūpību un atbildību veikuši restaurācijas darbus baznīcā. Liliju un sirsnīgus pateicības vārdus saņēma arī restaurācijas projekta autore Ināra Caunīte, SIA „Intarsija” pārstāvji Edgars Ruks, Dainis Bruģis un Ina Līne, kas veikuši baznīcas arhitektoniski māksliniecisko izpēti, kā arī visi Turaidas muzejrezervāta darbinieki, kuri ieguldījuši darbu baznīcas vēstures izpētē un ekspozīcijas izveidē.

Pateicības pasākums noslēdzās Turaidas muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamā mājā, kurā viesi iepazinās ar muzeja krājuma izstādi „Baznīca mums līdzās”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi