×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-21
Siguldas novadā godina Starptautisko dzimtās valodas dienu

Starptautiskā dzimtās valodas diena visā pasaulē tiek svinēta 21. februārī. Šajā dienā UNESCO aicina novērtēt valodu un kultūru daudzveidību, kā arī pievērst uzmanību dzimtās valodas vērtībai. Ar dāžādām aktivitātēm šī diena godināta arī Siguldas novada izglītības iestādēs.

Ar daudzveidīgām aktivitātēm šo dienu cildina Krimuldas vidusskola. Visas nedēļas garumā starpbrīžos notiek grāmatas lasījumi, iespējams mēroties atjautībā viktorīnā par latviešu valodas vēsturi, kā arī novērtēt sākumskolas rakstu sēriju “Rakstīsim glīti un pareizi” un izbaudīt portretu galeriju “Runāsim pareizi!”. 

Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā šīs dienas atzīmēšanai katru dienu nedēļas laikā ir kāda cita nodarbe. Pirmdienā skolēni lasīja Vecā Stendera “Bildu ābici”, piedaloties aktivitātē “Vai māki izlasīt vecajā drukā?”. Savukārt otrdiena bija veltīta ukraiņu dzimtajai valodai, kurā bērni uzzināja daudz jauna par to, kā arī tulkoja tekstus no ukraiņu valodas. Trešdiena bija paredzēta dzimtajai valodai –  izmantojot QR kodus, skolēni pildīja testus, kā arī spēlēja valodas spēles. Nedēļas turpinājumā dienas veltītas Margaritas Stārastes 110. gadu jubilejai, lasot grāmatu fragmentus pie mikrofona, un latviešu autoru dzejoļu rindu iegaumēšanai.

Pirmsskolas izglītības iestāde “Māllēpītē” šo dienu atzīmēja, rīta cēlienā sanākot uz kopīgu pasākumu. Šajā sanākšanā mazākie noskaidroja, kas ir valoda, izzināja, kā sasveicinās citās valodās, kā arī ļāvās apvidvārdu un vecvārdu minēšanas maratonam. Tāpat bērni laiku pavadīja lustīgi, vienojoties kopīgās dziesmās un dejās.

Starptautiskā dzimtās valodas dienu atzīmē kopš 1999. gada, kad UNESCO izveidoja valodas piemiņas dienu. Tās mērķis ir veidot dziļāku izpratni par pasaules valodu un kultūru daudzveidību, jo liela daļa no pasaules valodām ir apdraudētas un daļa no tām var kļūt par mirušām valodām.

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi