×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-22
Siguldā viesojas Eiropas Padomes Monitoringa komitejas eksperti

Siguldā 22. februārī uzraudzības vizītē viesojās Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa Monitoringa komitejas eksperti, lai vērtētu situāciju par Eiropas Vietējo pašvaldību hartas principu ievērošanu un ieviešanu Siguldas novadā un Latvijā kopumā, tai skaitā par pašvaldības autonomiju, finanšu un funkciju līdzvērtīgu sadalījumu, reformu ietekmi un citiem ar pašvaldību saistītiem būtiskiem jautājumiem.

Sanāksmē pārrunāti jautājumi par 2021. gada administratīvi teritoriālās reformas ietekmi uz Siguldas novada pašvaldību, vietvaras lielākajiem izaicinājumiem ikdienā, administratīvo iedalījumu, kompetenču sadalījumu, budžetu un finansēm, administratīvo uzraudzību. Tāpat apspriesta pašvaldības sadarbība ar novada vietējām kopienām, pašvaldības un valsts augstāko iestāžu, tostarp ministriju sadarbība.

Pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais iepazīstināja klātesošos ar Siguldas novadu, tā teritoriālo iedalījumu, novada vērtībām, pārvaldi, tās funkcijām, atbildībām, šā gada pieņemto budžetu un sadalījumu pa jomām. Pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija pastāstīja par administratīvi teritoriālo reformu, tās ieviešanas procesu no pašvaldības skatpunkta. Savukārt Finanšu pārvaldes vadītāja Zane Reizniece skaidroja 2024. gada pieņemtā budžeta jautājumus, skatot arī iepriekšējo gadu budžetus un būtiskākās atšķirības. Vizītē novada pašvaldību pārstāvēja arī Juridiskās pārvaldes vadītāja Tatjana Krūmiņa, Sociālā dienesta vadītāja Kristīne Freiberga un Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Zane Leimane.

Eiropas padomes Monitoringa komitejas eksperts Džordžs Sekira (Mr Jorge Sequeira) atklāja, ka komitejas misija ir sekmēt demokrātiju vietējā līmenī, kā dēļ ir izstrādāta Eiropas Vietējo pašvaldību harta. Latvija ratificēja šo hartu 1996. gadā. Līdz šim Monitoringa komiteja Latvijā bijusi 2017. un 2019. gadā pēc administratīvi teritoriālās reformas. Šādas vizītes organizē visās 46 valstīs, kas parakstījušas attiecīgo hartu. Vizīšu laikā eksperti tiekas ar valsts institūciju pārstāvjiem, piemēram, Satversmes tiesas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts kontroles pārstāvjiem, arī Saeimas priekšsēdētāju. Tāpat izvēlētas dažas pašvaldības, un šajā reizē viena no tām ir Siguldas novada pašvaldība.

Sanāksmi no Eiropas Padomes Monitoringa komitejas pārstāvēja Džordžs Sekira, Gobnaita Ni Mhuimnakena (Ms Gobnait Ni Mhuimneacain), Svitlana Perevertena (Ms Svitlana Pereverten), Brids Kvinns (Dr Brid Quinn).


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi